Tur med bobilen til Lindtjern

Uka etter kjørte jeg bobilen til Norum bobilgården på tirsdag da de skulle sjekke ut en liten vannlekkasje for meg. Det lekker litt vann i toalettluka, mest sannsynlig koblinga til krana på badet i bobilen. Først trodde jeg kanskje at det var toalettanken som lakk litt, så jeg tok i bruk den andre toalettanken som ikke hadde blitt brukt så mye. I tillegg hadde jeg smurt opp pakningene med vaselin for at de skulle holde seg myke og holde tett. Men det var tydeligvis ikke der problemet lå, for det kom fortsatt litt vann på “brettet” i bunn av rommet bak toalettluka. Etter å sjekket nærmere rørene opp til krana på badet, var det ikke lenger noe tvil om at det var her vannet kom fra. Det har nok oppstått i forbindelse med at jeg måtte bytte ut krana på badet i bobilen i sommer da den gamle hadde gått i stykker. Den opprinnelige planen var jeg skulle hente bobilen etter streikevakta mi på torsdag fra 10-14 og så hadde jeg fått lov til å få fri på fredagen.

Men torsdag våkna jeg til at streiken var over klokka 07.00 på morgenen. Alle bussjåførene som var i streik skulle tilbake på jobb igjen til klokka 12.00. Jeg hadde et deltskift hvor andre del av skiftet startet klokka 12.30 og varte til klokka 18.22. I tillegg måtte jeg selvfølgelig på jobb på fredag. Men her var det bare å hive seg rundt og jeg henta bobilen hos Norum bobilgården så fort jeg var ferdig på jobb klokka 18.22 torsdag. Men istedenfor å parkere den hos foreldrene mine og hentet den i pausa mi dagen etter, valgte jeg å bli i bobilen. Det ville bare være tullete å parkere den og så hente den igjen dagen etter. Men det ble jo naturlig nok litt sent. Jeg hadde allerede pakka baggen og var klar for tur. På vei fra Norum bobilgården torsdag kveld tok jeg turen innom Perry & Williams for å fylle opp vanntanken. Jeg var i tillegg en liten tur innom butikken til Perry & Williams som ikke hadde stengt enda. Så ble det en tur hjemom for å hente litt matvarer, en tur innom Kiwi Grålum for å bunkre litt og så til Kongsten fort. Det er der jeg overnatter når jeg skal på jobb dagen etter. Det er bare noen få minutter å kjøre til jobben.

Normalt sett hadde jeg ikke satt vekking før klokka 05.00 når jeg skulle være på jobb klokka 06.39, men valgte å gi meg litt god tid og satt vekkerklokka til å ringe klokka 04.40. Fredag var det opp og hoppe og kjøre første del av skiftet mitt. Så hadde jeg pause fra 10.02 til 13.23. Da henta jeg en kompis av meg og vi var en liten tur på Europris før vi parkerte ved Kongsten fort for en matbit og et par kopper med te. Hyggelig med litt selskap og ha noen å prate med i pausa mi. Men vi prata oss nok litt bort, for jeg fikk plutselig litt dårlig tid til å komme meg tilbake til jobb igjen. Jeg var faktisk noen få minutter forsinka. Men jeg skulle tomkjøre opp til Rekustad skole for å kjøre linje 8, og da vet jeg at jeg har noen minutter til overs. Så det gikk helt fint. Andre del av skiftet mitt var ferdig klokka 17.47 , jeg var inne klokka 17.37, men møtte på en litt pratesjuk kollega etter at streiken var over og kom meg avgårde klokka 17.47 og var ferdig skifta til klokka 17.57.

Jeg hadde blitt invitert av min bror og samboer på middag sammen med foreldrene mine. Jeg hadde blitt invitert til klokka 18, men jeg hadde sagt ifra at det var stor sjanse for at jeg kom til å bli litt forsinka. Og konsekvent som jeg er, selv om jeg nå var etter skjema, så valgte jeg allikevel å ikke kjøre igjennom bomringen i Fredrikstad, men å kjøre rundt. Det vil si 22 opp til Årum, E6 over til Alvim og så 109 videre. Jeg parkerte bobilen på grusplassen rett nord for Haugeåsen ungdomsskole og gikk ned til min bror. Det er litt trangt å parkere der nede, og da er det mye bedre å parkere bobilen her. Den tar jo litt mer plass også enn en personbil. Selv om det ikke er veldig store bobilen jeg har. Jeg kom frem til min bror og samboer klokka 18.27. Men det var noen som ble veldig overrasket over at jeg hadde valgt å kjøre rundt bomringen også denne gangen. De vet forsåvidt at jeg har gjort alt jeg kan for å unngå den forbanna bomringen.

Jeg hadde en veldig hyggelig kveld sammen med min bror, samboer og mine foreldre! Det er lenge siden sist vi har vært samlet slik som dette. Restriksjoner i forbindelse med Korona har gjort sitt i tillegg til at jeg “alltid” er på tur med bobilen i helgene. Men denne gangen valgte jeg å slå flere fluer i en smekk og det ble veldig bra synes jeg! Veldig god mat var det også! Jeg hadde på forhånd ikke helt bestemt meg for hvor jeg skulle overnatte, det var litt avhengig av hvor sent det ble. Jeg dro fra min bror og samboer klokka 23.57, pappa lurte på om jeg ville sitte på opp til parkeringsplassen, men jeg valgte å heller gå. Jeg hadde med meg lommelykt for sikkerhets skyld. De stedene jeg hadde vurdert å reise til hvis det ble sent var Visterflo og Pæddekummen. Men jeg valgte å kjøre en del lengre enn som så. Jeg valgte å ta turen til Lindtjern i Aremark. Jeg har vært innom der en gang tidligere, men da anså jeg det som fullt og kjørte videre til et annet sted.

Når jeg svingte av veien og inn mot plassen ved Lindtjern så det helt tomt ut, men jeg så etterhvert at det stod en campingvogn bortenfor gapahuken. Klokka var nå 01.09 og det tok ikke så lang tid etter at jeg kjørte inn på området før det kom en ut fra campingvogna med lommelykt og lurte sikkert på hva i granskauen jeg ville eller skulle for noe. Det var mørkt som i skauen, bokstavelig talt, men jeg fikk rygga meg på plass inn mellom noen trær ved en krakk, da stod jeg et stykke unna denne campingvogna. Jeg stod da i vater fra side til side, men hadde fall fremover. Så jeg måtte dra frem nivåklossene og kjøre opp på nivå to foran. Da var bobilen i perfekt vater og klar for en helg i skogen! Må kanskje sies å være litt sjansespill å kjøre til et sted på denne tiden av døgnet uten å vite om det er ledig der, men jeg hadde flaks denne gangen. Uansett hadde det ikke vært så veldig langt å kjøre til et annet sted hvis jeg hadde kommet til “stinn brakke” denne gangen også.

Jeg ble sittende oppe litt i bobilen, jeg klarte ikke å gå og legge meg med en gang. Så klokka ble faktisk 2.30 på natta før jeg fikk hodet på puta. Denne helgen skulle også være ganske grå og trist, men ikke regn slik som sist helg. Jeg regnet derfor med at det ville bli en rolig helg i bobilen denne helgen også. Etter å dusjet og spist frokost lørdag formiddag ruslet jeg meg en liten tur i området for å se hvordan det faktisk så ut i dagslys og ta noen bilder. Campingvogna hadde faktisk kjørt avgårde før jeg stod opp. Jeg hadde hørt bilen kjøre forbi, men jeg hadde egentlig bare regnet med at de skulle kjøre en tur med bilen og ville komme tilbake igjen. Men de hadde helt klart tatt med seg campingvogna også, den var sporløst forsvunnet. Så da hadde jeg faktisk Lindtjern for meg selv. Selv om det kom en bil forbi på veien i ny og ne, var det veldig stille og rolig her ved Lindtjern. Jeg for min del snurret i gang noen filmer i Netflix som jeg ser på TV’en i bobilen med Apple sitt AV-adapter med HDMI-kabel til TV’en og lyden har jeg i hodetelefonene mine.

Filmene jeg så på lørdag var Born on the Fourth of July fra 1989, Bølgen fra 2015, Man of Tai Chi fra 2013 og The Devil All the Time fra 2020. Tiden flyr når man ser såpass mye film. Før jeg vet ordet av det er det på tide å finne frem både dyna og puta igjen. Rett før denne turen hadde jeg kjøpt en Kärcher VW6 Plus vindusvasker, som i bunn og grunn er en nal med en støvsuger for vannet. Jeg har brukt mikrofiberkluter for å tørke bort dugg og kondens på rutene fremme i bobilen tidligere. Jeg har også brukt fuktslukere fra PINGI uten at det løser problemet helt. Jeg har til slutt bare innsett at det bare løser problemet på vei inn og ut av denne sesongen. Når det virkelig blir dugg og kondens på grunn av luftfuktighet og temperaturforskjellen inne og ute, hjelper det ingenting å bruke slikt. Så da valgte jeg til slutt å kjøpe meg en slik “vindusvasker” som jeg har lest at mange andre bobileiere har gode erfaringer med. Det er aldri noe dugg eller kondens på de doble plastvinduene i bodelen på bobilen, det er bare frontruta og siderutene fremme i bildene som dette problemet oppstår. Det er fordi dette er enkeltglass og ikke dobbeltglass som isolerer.

Fredag og lørdag våknet jeg opp uten noen form for dugg i det hele tatt, på søndag våknet jeg opp med litt dugg, men det var så lite at det regnet jeg med at ville forsvinne av seg selv med litt lufting. Jeg hadde derfor ikke hatt behov for vindusvaskeren den første turen jeg har den med meg. Søndag så jeg en film i bobilen ved Lindtjern, det var The Thing fra 2011. Jeg dro fra Lindtjern klokka 14.44, men på grunn av været så valgte jeg å ikke avslutte turen søndag kveld, men tenkte å ta en natt til i bobilen og kjøre den hjem til foreldrene mine i pausa mi på mandag. Jeg tok derfor turen innom tømmestasjonen ved Tista i Halden for å tømme det som tømmes burde og fylte opp vanntanken til slutt. Jeg var fremme ved Kongsten fort klokka 16.00 og så to filmer til. Først ut var Deep Impact fra 1998 og så Boy Erased fra 2018.

Jeg skulle tidlig opp på mandag, så jeg var i seng klokka 22.00 søndag kveld, opp og hoppet klokka 3.35 igjen og kjørte første del av skiftet før jeg bobilen hjem til foreldrene mine i deltskiftpausa mi. Etterpå ble det hjem en tur for å slappe av et par timer før jeg måtte tilbake på jobb igjen. Denne turen var litt lengre enn de kortreiste turene mine og jeg tilbakela 194,6 kilometer, satt bak rattet i 4 timer og 11 minutter, hadde en gjennomsnittshastighet på 46 km/t og hadde brukt i snitt 0,85 liter diesel per mil.

                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/06/06/tur-med-bobilen-til-lindtjern/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.