Kortreist tur med bobilen til Økholmen

Den nest siste helgen i april omorganiserte jeg lasterommet litt når jeg hentet bobilen. Jeg tok ut plata og madrassen som skal brukes til å bygge om sittegruppa til en ekstra seng. Den er ikke i bruk og kommer ikke til å bli brukt noen gang heller tenker jeg. Så da ser jeg heller ikke noe poeng i å kjøre rundt med det bak i bobilen heller. Ihvertfall ikke når jeg trenger plassen til noe annet. Da fikk jeg nemlig plass til to campingstoler og både det store og det lille bordet. Da var jeg klar for litt mer vårlig vær og camping, ikke sant? Etter litt vernearbeid etter endt skift kjørte jeg ut til Økholmen på Vesterøy. Det som var plassen for brakkeriggen mens de bygde gang- og sykkelstien langs fastlandsveien mellom Puttesundbrua og Dalsholmen. Jeg var en tur innom på Økholmen for første gang på turen med bobilen til Skipstadsand, Holmlungen fyr og Økholmen i starten av mars. Da hadde jeg en helt spektakulær solnedgang der!

Det stod en personbil parkert fremst til høyre der jeg stod sist. Jeg parkerte bak i andre rekke i håp om at bilen ville forsvinne etterhvert. Det ble ganske raskt litt middag bestående av brødskiver med karbonader, kyllinglår, potetsalat og cherrytomater til. I likhet med sist jeg var her ved Økholmen fikk jeg også fredag kveld en utrolig fin solnedgang! Ikke like fargesprakende og ekstreme farger som sist, men langt over pari når det gjelder en vakker solnedgang! Rett og slett makaløst! Det er bare snakk om variasjoner om hvor eksepsjonelt vakre de er! Jeg hadde lagt nøklene til bobilen til høyre lomme i den svarte hettegenseren jeg hadde på meg. Hadde brukt den røde en del i det siste.

Etterhvert oppdager jeg at det faktisk er hull i denne lomma og at nøklene er borte. Må innrømme at jeg får en smule panikk. Jeg har jo vært rundt på steder med både vanndammer og ikke minst helt ute ved sjøen. Jeg fikk derfor litt av en jobb med gå rundt på alle de stedene jeg hadde vært for å prøve å finne nøklene til bobilen! Heldigvis hadde den ikke sklidd ned i en vanndam eller ut i sjøen for den saks skyld, den lå heldigvis “bare” på fjellet et sted. Må være litt mer forsiktig med hvor jeg har nøklene neste gang! Jeg så filmen Everest (2015) før jeg tok kvelden.

Jeg la meg med 95% på batteriet og våknet med 94% på batteriet lørdag. Ikke fordi jeg hadde brukt ekstremt lite strøm i løpet av natta, men fordi jeg våknet til strålende vær og sol fra skyfri blå himmel og 16 grader! Bra lading fra solcellepanelet med andre ord! Litt ut på dagen så bestemmer jeg meg for å omorganisere litt i lasterommet igjen. Primært fordi jeg hadde fått med meg ei “garasjematte” av pappa som jeg skulle tilpasse baki bobilen. Ville helst ha et eller annet form for underlag på gulvet i bobilen når man skal dra campingstoler, campingbord og diverse bokser inn og ut av lasterommet hele tiden. Vil jo helst ta vare på gulvet i bobilen slik at det holder seg pent så lenge som mulig.

Jeg må derfor tømme hele lasterommet først for så å rulle ut garasjematta som jeg skulle bruke. Den var heldigvis sånn ca samme bredde som lasterommet, noen millimeter bredere kanskje. Innover i lasterommet er det ingen rett avslutning, da det er et hulrom rett frem under trappa opp i senga og et lengre hulrom inn på høyre siden hvor madrassen og plata til å bygge om sittegruppa til en ekstra seng står normalt sett. På venstre side er det ikke noe hulrom da garderoben er under senga på den siden. Lager et snitt til høyre og en vinkel til venstre for å få matta inn i de nevnte hulrommene. Matta som er til overs i hulrommet i midten under trappa bretter jeg bare oppover og ser ingen grunn til å kutte den av. Litt beskyttelse hvis man dytter noe langt inn kan kanskje også være greit.

 

Etterpå fikk jeg satt inn alt pikkpakket som jeg har i lasterommet igjen. Fullt, men ganske ryddig. Det er ingenting som går noen vei hvis jeg skulle måtte bremse opp ihvertfall. Må si at jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Hva jeg har i lasterommet er nok en “work in progress” over en lengre periode. Jeg har allerede gjort noen endringer allerede. Skal jeg få plass til gassgrillen må jeg nok gjøre noen endringer til før jeg er i mål. I den gamle bobilen hadde jeg mer enn nok plass til at jeg kunne ha alt inne hele tiden, uavhengig av sesong. Når jeg er ferdig, hvis jeg noen gang blir ferdig å organisere lasterommet, så kommer jeg nok til å komme dit med denne bobilen også. Det er alltid noe man drar rundt på som man enten egentlig ikke trenger eller ikke bruker så ofte. Med nok plass og nok nyttelast på den gamle bobilen var det ikke noe å tenke på. Jeg må tenke litt mer på det her, da jeg er tett på grensa når bobilen er fullastet. Og enda værre blir det når jeg skal pakke til ferie. Nå er det ikke så veldig stor forskjell på en uke ferie og en sommerferie som varer i 3 uker, den eneste forskjellen er for min del at jeg har med meg mer klær. Det er begrenset hvor mye mat man har plass til i kjøleskapet, så det må etterfylles underveis.

Litt senere ser jeg på serien Snabba Cash (2021), jeg hadde sett de første 5 (av 6) episodene av denne svenske serien før jeg oppdaget at jeg hadde fått noen naboer. For å se film når det ikke er mørkt ute er jeg avhengig av å trekke for vinduene for å forhindre gjenskinn i TV’en. Alltid fremme, men noen ganger også på en av sidene, avhengig av hvor sola er. Jeg går ut for å ta noen bilder av solnedgangen, ikke like spennende som fredag kveld, men verdt å ta noen bilder uansett. Når jeg kom tilbake til bobilen var naboen i bybobilen ved siden av ute og lurte på om det var min bobil. Det var det jo, og da var praten i gang. Vi pratet som en foss begge to om det å ha bobil, det å reise i bobil og ikke minst alle fordelene med å ha bybobil. Vi så på og sammenlignet løsninger på de to forskjellige bobilene.

Ikke minst lasterommet. Lasterommet mitt var nok uten tvil størst, men herregud så fullt det var hos meg i forhold til hans. Han var nok litt flinkere til å ikke dra rundt på en masse rart. Nå vet jeg at han har skaffa seg litt plasskrevende utstyr senere, så da ble det vel fullt der også tenker jeg. Men han hadde et mye bedre utgangspunkt når det kommer til nyttelast enn det jeg har. Men det utgjør jo også en forskjell når man sammenligner en bybobil på 5,99 og en på 6,36 meter. Vi hadde en veldig hyggelig prat og før vi visste ordet av det hadde det gått 4 timer og klokka hadde blitt 00.30 på natta. Vi valgte å gå hvert til vårt og gå og legge oss.

Søndag var naboen både oppe og ute før meg. Han var ute og spiste frokost allerede. Jeg kommer først i prat med naboen gjennom vinduet når jeg sitter og spiser frokost inne. Etter frokosten går jeg ut og vi skravler videre. Han hadde allerede en campingstol og et bord ute, jeg tar etterhvert også frem en campingstol og vi sitter og skravler mellom bobilene våre. Etterhvert kommer det noen fra en Sunlight som stod litt lengre borte og var veldig nysgjerrig på om de hadde lov til å stå og ikke minst overnatte her på plassen. Så lenge det ikke er skiltet at det er forbudt eller regulert på noe vis, så er det bare å bruke plassen til det man måtte ønske. Men når man ser hvor populær plassen er allerede, så er det nok bare spørsmål om tid før det kommer et eller annet skilt og plassen blir regulert. I media har ikke Hvaler kommune vært så veldig klare på hva de ønsker å benytte plassen til.

Naboen dro ca 13.45 og jeg spiser lunsj i bobilen. Jeg ser ferdig Snabba Cash (2021) som jeg startet på dagen før, det gjenstod bare siste episoden. Deretter så jeg filmen Anna (2019). Middag var det samme som dagen før. Det hadde vært strålende vær hele dagen og det var 17 grader med god lading fra solcellepanelet. Batteriet var fulladet allerede klokka 13.00 og var fortsatt fulladet når jeg dro fra Økholmen klokka 19.09. På vei hjemover kjørte jeg via Rød/Glombo da jeg skulle innom tømmestasjonen på Værste. Jeg parkerte bobilen hjemme hos foreldrene mine med fulladede bodelsbatterier. Solcelleladingen på denne turen var 90 Wh (67 W) fredag, 490 Wh (90 W) lørdag og 470 Wh (89 W) søndag, totalt 1.050 Wh. Turen var kortreist med sine 64,3 kilometer og et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,75 liter diesel per mil. Dieselforbruket hadde vært 0,73 før jeg startet på hjemreisen.

                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/06/kortreist-tur-med-bobilen-til-okholmen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.