Kortreist tur med bobilen til Høysand og Utsikten

Den andre helgen i april stod valget mellom Høysand, Økholmen eller kanskje Vansjø. Jeg ender som regel opp med den første tanken jeg har for reisemål for helgen, så det ble til at jeg valgte Høysand. Jeg hadde pakket alt klart på forhånd og fikk henta bobilen i pausa mi fredag, så da var jeg klar for avreise etter jobb. Jeg var fremme i Høysand klokka 18.11. Jeg hadde planlagt å parkere på samme sted som sist, altså rygge inn på den innerste plassen, da det var en lettvint måte å få bobilen i vater. Men det stod en bil der når jeg kom, så jeg parkerte på den “vanlige” plassen min og se hvor lang tid det ville ta før den bilen forsvant. Og det gjorde den etter ca 30-35 minutter. Da var det bare å rygge seg på plass i vater på den innerste plassen. Jeg vil da i utgangspunktet stå bak frem i forhold til utsikten, men ha bodelsdøra sydover og ikke få noen parkert på den siden.

Etter en matbit startet jeg på filmene Divergent (2014) og Insurgent (2015). Med den solnedgangen måtte jeg selvfølgelig ut for å ta litt bilder av solnedgangen også! Den var virkelig fargesprakende, men den var ganske kortvarig denne gangen før den blodrøde-oransje fargen ble mindre og mindre og til slutt forsvant fra skyene på himmelen. Da var det bare å komme seg inn i bobilen og fortsette å se film. Jeg våknet til strålende vær lørdag, så da var det overhodet ikke noen tvil om at jeg måtte ut og gå meg en tur. Jeg ruslet meg derfor en tur opp til Utsikten etter lunsj. Utsikten er fjellknausen, fjelltoppen om du vil rett bak der jeg stod parkert. Det er ikke rare toppen, men man får en ganske magisk utsikt derfra, derav navnet Utsikten. Jeg var ikke akkurat alene om å ha tatt turen opp i sola.

Jeg har tidligere når jeg har vært oppe på Utsikten ikke turt å gå ned i motsatt ende, som er kortere vei ned enn når man går opp fra syd pga fuktig underlag. Men det var ikke noe problem nå, så jeg gikk ned og kom ned til campingen. Tok noen bilder i båthavna og rusla bort mot ISI bar, satt på en krakk rett bortenfor. Ruslet etterhvert tilbake mot bobilen og så opp skråningen bortenfor for å ta noen bilder ovenfra. Satt på krakken her på parkeringsplassen en stund for å få frisk luft og sol i ansiktet. Men det blåste friskt, så det var greit å trekke inn i bobilen etterhvert. Jeg så filmen Allegiant (2016), Blackhat (2015) og Sleepers (1996). Batteriet var forresten på 84% når jeg våknet lørdag og jeg hadde bra lading, men klokka 16.30 var forbruket høyere enn ladingen, så jeg fikk ikke fulladet batteriet, men var på 97% på det høyeste. 490 Wh og en peak-lading på 96 W på lørdag.

Søndag våknet jeg til gråvær og hadde ikke like god lading fra solcellepanelet. Jeg så filmen The Informer (2019), leste korrektur på artikkelen To turer til Skrolsvik fort på Senja og publiserte den. Det er ikke så ofte jeg gjør det på tur, men jeg hadde den liggende ferdigskrevet og det var på tide å få publisert denne turen. Jeg må innrømme at jeg ble litt “distrahert” av å følge med på tilbakemeldingene på den artikkelen. Så det ble med den ene filmen i løpet av søndagen. Men samtidig bestemte jeg meg for å pakke sammen litt tidlig og komme meg hjemover for regnværet satte inn for fullt. Jeg tømte toalettanken hjemme og fikk bært opp en del pikkpakk før jeg kjørte til LPG Fredrikstad i Dikeveien for å fylle 8,05 liter gass. Gassforbruket går mildt sagt nedover! Nå er det nok snart ikke behov for å fylle etter hver eneste tur lenger. Jeg parkerte bobilen med fulladede bodelsbatteriet hjemme hos foreldrene mine og hadde hatt inntil 94,5 A lading under kjøring. Turen var uten tvil kortreist med sine 72,6 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,81 liter diesel per mil. Forbruket lå på 0,74 liter diesel før jeg dro fra Høysand. Men lading av batteriene opp fra 84% drar litt ekstra diesel.

                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/05/kortreist-tur-med-bobilen-til-hoysand-og-utsikten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.