En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen

Når jeg dro fra Ringshaugstranda ved Tønsberg var planen å kjøre sydover, men jeg måtte innom finne et sted jeg kunne fylle og tømme det som fylles og tømmes måtte. Toalettet må tømmes, gråvannstanken må tømmes og ferskvannstanken må fylles opp igjen. Når jeg ikke fikk gjort det hos Shell i Tønsberg dagen før, var jeg nødt til å finne en løsning på dette i dag. Enda en natt har jeg ikke “plass” eller vann til. Jeg hadde lest på Facebook at det hadde åpnet en tømmestasjon i forbindelse med en bobilparkering ved XXL / skateparken i Tønsberg. Men jeg sirklet litt rundt et par ganger uten at jeg klarte å finne noen tømmestasjon. Jeg tok derfor en tur innom YX for å sjekke der. Hu kjente ikke til noen tømmestasjon, men sjekket på nettet. På websiden til Tønsberg kommune stod det at det skulle være en frittstående tømmestasjon ved Gunnarsbo bobilparkering som ligger i dette området.

Jeg takket for hjelpen og kjørte tilbake til bobilparkeringen like bortenfor. Og det viste seg at det var ett rom for tømming av toalettanken i toalettbygningen i enden av bobilparkeringen. Jeg var på utkikk etter en “utendørs tømmestasjon” hvor jeg kunne få alt jeg hadde behov for å gjøre. Men det finnes ikke her. Kun mulighet for å tømme toalettanken. Så da fikk jeg gjort det ihvertfall. Jeg håpte at det var noen flere muligheter på vei sydover langs E18. Turen går videre sydover og neste stopp er på Cirkle K Telemarksporten i håp om at jeg kunne få gjort resten der. Men der hadde de bare tømming av toalett og fylling av vann, ikke tømming av gråvann. Men jeg benytter selvfølgelig muligheten til å fylle opp vanntanken. Da gjenstår det bare å finne et sted jeg kan få tømt gråvannstanken. Neste stopp er noen minutter senere på Shell Lasses. Her får jeg endelig tømt gråvannstanken! Det er nettopp dette jeg var litt bekymret for på forhånd når jeg skulle legge ut på tur kort tid etter at myndighetene hadde myknet opp reiserådene. Nesten alt av bobilparkering, camping og tømmestasjoner ble jo stengt ned under Koronakrisen. Fire steder måtte jeg altså innom for å gjøre de tre tingene jeg har behov for å få løst når jeg er på tur med bobilen. Vanligvis holder det jo å stoppe ett sted og få gjort alt på en plass. Men selvfølgelig fornøyd med at jeg endelig hadde fått tømt alt som måtte tømmes og fått fylt opp vanntanken til slutt!

Da var det bare å komme seg videre sydover til det som var dagens mål, Kalvøysund festning! Jeg besøkte dette fortet/festningen for første gang/sist i 2014, men har lenge hatt lyst til å ta en nytt besøk! Både fordi det var et interessant sted og ikke minst fordi jeg var litt uheldig med været på tampen av dagen når jeg tilbake i 2014 var innom Sandvigen festning og Kalvøysund festning! Det er en liten parkeringsplass rett ved inngangen til festningen, så det er ikke noe problem å få parkert, med mindre det kommer en hel haug med tilreisende på en gang! Men så mye “trøkk” var det heldigvis ikke når jeg kom innom i starten av mai! Jeg hadde en veldig fin tur og gjennomgang av Kalvøysund festning i løpet av 4,5 time denne mandagen! Jeg fikk også tatt en masse nye bilder som jeg er mer fornøyd med enn de jeg tok i 2014.

Les mer om turen til Kalvøysund festning her:

En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)

Jeg hadde en liten pause i bobilen etter å ha gått litt på kryss og tvers på Kalvøysund festning i noen timer, alltid godt med en pust i bakken etter å vært ute på tur. Det ble en tur innom Kiwi Saltrød for å handle litt før turen gikk videre til Svennevig bru. Jeg var innom her for første gang i september i fjor. Da var jeg ute på en ferietur i regnværet på vei mot Sørlandet i et veldig sakte tempo. Korte etapper og bare masse kos og jeg fikk derfor sett mange nye plasser som det ikke har vært naturlig å ta en natt tidligere når jeg har tatt hele turen til Sørlandet i en og samme etappe. Det er jo tross alt ikke så veldig langt. Jeg har også skjønt i ettertid på Facebook at det er veldig populært for mange med bobil å ta en natt nettopp ved Svennevig bru! Dette er hvor den gamle E18 gikk, men etter at veien ble flyttet har dette blitt et ganske stille og rolig sted hvor det er flere steder man har mulighet til å parkere og overnatte med bobilen!

E18 var forøvrig stengt denne dagen, så all trafikk ble ledet via den gamle veien og Svennevig bru. Men det var fortsatt ikke så mye trafikk at det var særlig sjenerende. Utfordringen kanskje med Svennevig bru er at det er ikke bare bare å finne en plass som bobilen står i vater sånn uten videre. Første gangen stod jeg oppe ved Nedenes amt-skiltet og måtte bruke nivåklosser fremme for å få bobilen i vater. Nå stod det allerede en bobil og flere biler der, og resten av plassen er ganske håpløs å få bobilen i vater hvis man ikke har helautomatisk nivåregulering av bobilen. For her er det skeivt i begge retninger, da er det håpløst å få retta opp dette med to nivåklosser bare. Jeg kjørte derfor ned til under trærne og båtplassen. Her stod det allerede en bobil nede mot vannet, så jeg sleit litt med å finne en plass som var rett nok til å kunne få retta opp bobilen med nivåklossene mine. Men når jeg parkerte etter den andre bobilen mot veien, så klarte jeg å få bobilen i vater i lengderetningen, jeg trengte bare å få justert opp høyre side av bobilen med nivåklossene på nivå to. Da var bobilen i vater!

Middagen i dag ble ganske lettvint. Jeg laget jo en ganske stor porsjon middag dagen før, så da trengte jeg bare å koke litt ris og varme opp restene fra i går. Vipps så var middagen servert! Jeg måtte selvfølgelig også ut for å ta noen få bilder også før det ble for mørkt ute. Resten av kvelden hadde jeg i bobilen og jeg koste meg med filmen The Shawshank Redemption (Frihetens regn) fra 1994. Batteriet var på 90% når jeg gikk og la meg klokka 01.20. Morgenen etter var  batteriet på 82%. Jeg dusjer og spiser frokost. Litt før klokka 12 “forsvinner” ladingen fra solcellepanelet på taket av bobilen. Inntil da hadde jeg hatt lading på opp til 4,7A. Men plutselig var det ingen lading å se på batteriet. Solcelleregulatoren indikerte riktignok lading, men det var tydeligvis ikke “registrerbart” inn på batteriet. Det viste seg at en av de trærne jeg stod under kastet bittelitt skygge på solcellepanelet, og da forsvant all morroa, for å si det sånn. Det er ikke så mye skygge som skal til før det går dramatisk ut over ladingen. Så hvis man har solcellepanel og håper å dra nytte av dette, så er det ikke uvesentlig hvor man parkerer. Man bør helst ikke parkere i skyggen, under trær eller andre ting som kan kaste skygge på solcellepanelet. Batteriet var på 88% når jeg dro fra Svennevig bru klokka 12.30.

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)
En natt ved Ringshaugstranda med bobilen (08.09.20)
En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen (07.09.20)
En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/10/en-natt-ved-svennevig-bru-lillesand-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.