En natt og midnattssol ved Nupen i Kvæfjord

Etter turen til Trondenes fort i Harstad var det greit å finne seg et sted for kvelden som jeg kunne overnatte. Jeg hadde kjørt nok for en dag. Derfor gikk turen til Nupen utkikkspunkt som ligger nordvest for Harstad i Kvæfjord kommune. Fylkesvei 1 i Troms går mellom Ervika i Harstad kommune og Borkenes i Kvæfjord kommune, og ved kommunegrensa passerer du utkikkspunktet Nupen, berømt for spesielt en ting. Sin fantastiske utsikt mot midnattssola! For 10 år siden ble nettopp dette stedet kåret til det mest romantiske stedet i hele Norge! Nå var ikke jeg klar over akkurat denne kuriositeten før jeg plukket ut Nupen, men har blitt opplyst om det etterpå.

Men det var ikke noen tvil om at det var et sted med en fantastisk utsikt. Overskyet og litt grått når jeg kom frem på kvelden, men utover kvelden ble det bare mer og mer fantastisk. Jeg som trodde at jeg bare endte opp med å ta noen få bilder ved Nupen utkikkspunkt, gikk på en liten smell der. For jeg var ute med kameraet flere ganger, denne gangen også med speilrefleksen! Solnedgangen og midnattssola viste seg frem fra sitt beste og jeg fikk noen fantastiske bilder! Og så ekstremt stor kontrast når man bare vinkler kameraet litt lengre mot øst hvor skylaget lå tungt over fjelltoppen og det var ganske grått.

Den ene bilen og motorsykkelen kom innom utover kvelden og inn i de tidlig nattetimer for å overvære den fantastiske utsikten og midnattssola! Jeg tok det siste bildet klokka 00.08 på natta. Men kunne fortsatt å tatt bilder til jeg ikke gadd noe mer, hvis jeg ville det. Men det var greit å ta “kvelden” etterhvert og komme seg under dyna i senga bakerst i bobilen! Jeg hadde planer om en lengre kjøretur og transportetappe i morgen igjen. Jeg hadde ikke noen andre store planer for Harstad denne gangen, foruten at jeg skulle ta en tur innom LPG Harstad og få fylt opp en gassflaske som gikk tom etter natt nummer åtte på denne turen.

Den inneholdt bare 4 kilo gass når jeg startet denne turen, så forbruket har med andre ord vært halvkilo gass per natt. Med det forbruket regnet jeg med å klare meg med den gassen jeg allerede startet turen med, men det var like greit å få fylt opp den tomme gassflaska og være på den sikre siden. Det kunne jo være seg slik at jeg kom til å få noen litt kjøligere dager fremover i ferien som krevde at jeg måtte fyre litt i bobilen. Da er det utrolig surt, bokstavelig talt, å gå tom for gass, og måtte lete etter gass.

Dette var forresten natt nummer 12 på denne turen, så da er dette offisielt den lengste turen jeg har hatt med bobilen hittil! Men turen er jo langt fra ferdig! Tirsdag ble det 2.369 skritt. Onsdag går turen videre til Lofoten, følg med på neste oppdatering!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/22/en-natt-og-midnattssol-ved-nupen-i-kvafjord/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.