På vei til Hamarøy med bobilen

Når jeg forlot Steigen var planen å ta en liten avstikker til Hamarøy før jeg kjørte videre nordover til Lofoten. På Hamarøy var det til slutt Tranøy fyr som var hovedmålet. Jeg er litt fascinert av fyr, så da var man bare nødt til å ta en liten avstikker fra den opprinnelige (løse) planen for denne turen. Hamarøy kommune starter faktisk midt inne i Steigentunellen, så allerede før jeg hadde kommet meg ut av Steigentunellen, befant jeg meg i Hamarøy. På vei nordover var det også høyst på tide å få litt mer diesel på tanken, jeg hadde bare etterfylt nok i Leinesfjord for å være sikker på at jeg kom meg ut på E6 igjen. Shell Innhavet ble det derfor en tur innom for å få 76,55 liter diesel på tanken. Til 15,41 per liter (- 30 øre trumfbonus), det er tross alt litt billigere enn 15,98 per liter som jeg betalte ved Leinesfjord.

På vei nordover i Hamarøy ble det tre stopp for å ta litt bilder. Det første stoppet oppe på en topp i siste sving før man kommer ned til Presteidbrua. Det var først og fremst fjellene i motsatt retning som hadde fått meg til å stoppe. Men utsikten mot Presteidbrua var heller ikke dum. Presteidbrua ble forresten påbegynt i 1955 og ble åpnet i 1957. Jeg hadde ikke gjettet at den var så gammel, må jeg innrømme. Det vil si at den er like gammel som Fredrikstadbrua, vår egen bru mellom øst og vest i Fredrikstad. Den ble åpnet av kronprins Olav den 18. august 1957. Presteidbrua erstattet en fergeforbindelse mellom Presteid og Ulvsvålg.

Neste stopp ble nede rett før Presteidbrua og ved skiltet til Hamarøy fiskecamping som er på den andre siden av brua. Det var en liten lomme langs veien som jeg fikk parkert bobilen på og gikk en liten tur for å ta litt bilder. Jeg syntes at båthavna, Presteidvika og Presteidbrua var et veldig fint motiv! Det ble flere motiver ut av denne stoppen også, det blir blant annet ganske fargerikt med blottlagt tang og tare på grunn av lavvann! Noen bilder av Presteidbrua på vei over ble det jo selvfølgelig også! Jeg synes at bruer ofte er utrolig fine, og alltid mye finere enn tuneller. Tuneller er jo bare et “hull” i fjellet. Nå er sjeldent bruer et alternativ til tuneller som går tvers igjennom fjell, men et veldig mye penere alternativ til undersjøiske tuneller ihvertfall. En av de aller fineste tunellene jeg kjenner til er Uddevallabroen. Jeg føler meg selvfølgelig også forpliktet til å si at Fredrikstadbrua også er en vakker skue, spesielt i soloppgang og solnedgang som da jeg tok bilder av den i en utrolig fargesprakende soloppgang i januar 2015.

Siste stopp på veien ble ved et lite fyr langs veien ut til Tranøy. Det står like før Beinhusvika, som er en liten vik inne i Brennvik. Dette fyret kunne selvfølgelig ikke måle seg mot det fyret jeg skulle til, men allikevel et fint fotomotiv synes jeg. Jeg benyttet også anledningen til å forevige bobilen ved dette lille fyret. Nå har det vel egentlig seg slik at jeg tar bilder av bobilen “overalt”. Ikke ulikt når jeg er på tur med personbilen, en Kia Sportage. Her er jeg på tur, og nå har vi det dokumentert også.

Følg med videre når jeg kommer til Tranøy fyr!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/17/pa-vei-til-hamaroy-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.