Bunkere på Greåker

Jeg har nok sett disse to bunkerne på Greåker for mange år siden, men de hadde nok gått litt i glemmeboka. Men det dukket opp noen bilder av dem på kystfort.com her om dagen, så da tok jeg like godt en tur bortom for å ta noen bilder selv også! Det er ikke så veldig mye av disse bunkerne som synes i dag, men vi ser toppen av dem og dermed et tydelig spor etter tyskerne under andre verdenskrig. Disse bunkerne med skytestilling var nok ment å forsvare Rolvsøysund og gamle Rolvsøysund bro som jeg også har skrevet litt om tidligere i innlegget en dramatisk dag i Greåkers historie.

Ved første øyekast er det ikke så mye man ser av enten skytestilling eller inngang til disse bunkerne, men etter å ha gått litt rundt den nærmest vannet, og trampet ned litt «villniss» så kom ihvertfall en skytestilling eller hva nå det heter frem. Dette «hullet» eller «vinduet» i bunkeren ble nok brukt til å både holde utkikk og skyte mot Rolvsøysund og gamle Rolvsøysund bro. Men jeg kunne ikke finne noe som lignet på noen inngang eller en inngang som har blitt murt igjen eller noe. Men det er nok kanskje fordi disse gamle bunkerne fra krigen er såpass «gravd ned» med masse rundt, at inngangen mest sannsynlig befinner seg under bakken? Noen som vet noe om dette?

Jeg regner med at disse bunkerne ble brukt i tillegg til Greåker fort? Greåker fort ble jo bygget i god tid før andre verdenskrig og er derfor ikke noe de har laget.

           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/28/bunkere-pa-greaker/

3 kommentarer

  • Jan G - alias oppfinnern29 juli, 2013 kl 01:05

  dise bunkeren er ikke gravd ut enda dem er nok intakt med effecter siden forsvaret var der på inspetson i mai en gang det jeg tror er at det er en underjordisk gang melom dem to bunkere og et stort rom under et sted det er san jeg ser for meg det

  • kak30 juli, 2013 kl 12:28
   Forfatter

  Forsvaret har planer om å grave ut disse to bunkerne altså?

 1. Den ved vannet har inngangen mot veien. Den ble fylt igjen for noen år siden, men jeg var mye inni den når jeg var liten. Bodde i det store hvite huset som er nærmest bunkersene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.