Greåker fort: Mye snø på taket av Greåker

Det er en god stund siden sist jeg var oppe på Greåker fort nå, taket av Greåker. Og det er aller første gang jeg er der oppe om vinteren. Og det er ikke lite snø som har kommet det siste døgnet, så jeg vasset mildt sagt i snø der oppe i ettermiddag! Det hadde vært noen der oppe allerede når jeg rett før kl 15 i dag, men jeg gikk også opp en del av Greåker fort «for første gang» og skapte nye spor i snøen. Og enkelte steder vasset jeg i ganske mye snø. Det var rimelig mye tyngre å gå enn normalt kan du si. Jeg måtte også være litt ekstra forsiktig for ikke å gå på snørra. Noe jeg forsåvidt gjorde ganske tidlig, så jeg var kanskje litt ekstra forsiktig etterpå. Jeg ville gjerne ned på siden på østsiden av fortet for å ta ett bilde, men på vei ned mistet jeg fotfestet og lå langflat på ryggen.

Jeg hadde speilrefleksen i hånda, men hadde et par objektiver i baggen på ryggen, men det var en ganske myk landing. Mye snø og polstret fotobagg heldigvis. Men man blir jo fort litt bekymret for fotoutstyret når man faller på ryggen oppå det liksom. Men men, jeg fikk tatt det bildet jeg ville ha ihvertfall! Men jeg var godt kledd for turen, så det gjorde ikke så mye sånn sett. Det var vel fotobaggen som var mest full av snø etter dette fallet. Jeg for min del hadde på meg forede gumimstøvler og regnbukse ytterst for å slippe å komme hjem med ei våt olabukse. Og siden jeg lå langfalt i snøen så viste det seg å være et lurt valg. Men jeg bør kanskje satse på fottøy med enda grovere spor neste gang, jeg har et par Sorel Caribou vinterstøvler som er skikkelig grovmønstret.

Men det var fint å se Greåker fort og utsikten derfra i all denne snøprakten. Det ble riktignok ikke en så veldig lang tur oppe på Greåker fort idag, bare et kvarters tid, men det har kanskje noe med at jeg gikk på snørra? Jeg kunne forsåvidt ha satt meg ned hvor som helst uten å blitt våt, men hadde nok blitt ganske fort kald i rumpa tenker jeg. Og man bør jo ikke gjøre alt man kan for å bli sjuk heller. Men jeg tar gjerne en tur opp igjen senere og tar en titt på mer av fortet i denne snøprakten. Men etter værmeldinga i dømme, så har jeg ikke så veldig god tid, det kan nemlig se ut til at det blir litt mildere igjen til uka! Men jeg må også ta hensyn til hva kneet mitt tåler om dagen.

                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/01/28/greaker-fort-mye-sno-pa-taket-av-greaker/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.