Skambra Sirene fra Skambankt!

Jeg klarte ikke å la være å mer eller mindre kopiere tittelen til til Dagbladet, «Skambra Skambankt«. Selv om jeg laget en litt egen vri på den da. Det nye albumet «Sirene» med Skambankt ble sluppet i dag, og akkurat ved midnatt var albumet tilgjengelig på Spotify og Wimp. Jeg klarte dog å la være å sette meg til å høre på albumet umiddelbart. Jeg hadde nemlig en liten forhåpning om at cd’en skulle ligge i postkassa i dag. Men det gjorde den ikke, så da har jeg «jukset» med å høre på albumet x antall ganger på Spotify. Vanligvis klarer jeg å vente til jeg får cd’en selv i posten, noen ganger kan det dog ta flere uker. Sånn som f.eks det nye albumet til Bruce Springsteen, «High Hopes», ble sluppet for 2 uker siden, men albumet tar sin tid i posten fra Hong Kong.

Men jeg må si at «Sirene» lever opp til de utrolig høye forventningene jeg har hatt til albumet! Faren med å skru forventningene så høyt opp som jeg har gjort etter at jeg fikk høre singelen «Voodoo» første gangen, er at man risikerer å gå på en skikkelig smell og bli skuffa så det holder. Men denne plata sitter som ett skudd! «Voodoo» ble som sagt sluppet som første singel i november i fjor og ventetiden har mildt sagt vært lang frem til i dag. Men Wimp gjorde det første sporet, «Anonyme hatere» tilgjengelig allerede på fredag. Og jeg har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg har hørt på «Anonyme hatere» siden den tid. Og jeg har selvfølgelig ikke oversikt over hvor mye jeg har hørt på «Voodoo» heller. Og jeg har allerede klart å komme ut av tellinga på hvor mange ganger jeg har hørt på det nye albumet «Sirene» i dag.

Jeg rett og slett digger det nye albumet til Skambankt, og jeg har derfor ikke noe problemer med å forstå at de mottar femmer etter femmer i media om dagen! Det er ingen av sangene på det nye albumet som skuffer, de er ikke like «Voodoo» og «Anonyme hatere» alle sammen, det er litt variert og det er også plass til en ballade i form av «Gamle spøkelser»! Det er forøvrig også albumets lengste sang. Det er mulig fordi jeg har hørt «Voodoo» og «Anonyme hatere» så mange ganger allerede at jeg har blitt aller mest glad i disse to sangene, men etter enda flere gjennomlyttinger, er det nok flere sanger som seiler opp som favoritter tenker jeg! Dette lover forferdelig godt til jeg skal se dem live på City Scene i Fredrikstad fredag den 21. mars i år! Billettene er kjøpt og betalt allerede, og jeg drar på konserten sammen med en kompis av meg! Det skal bli en rocka kveld! Tror jeg bør sørge for transport hjem den kvelden!

Bildene er hentet fra hjemmesiden til Skambankt og er tatt av Arne Bru Haug.

Anmeldelser av albumet:

Skambra Skambankt (dagbladet.no)
Knyttneve i trynet (gaffa.com)
Skambankt rocker sterkt (ostlendingen.no)
Vekker rockeappetitten på ny (musikknyheter.no)
Kontrollert sint fra Skambankt (ba.no)
Banker bedre og bedre (dagsavisen.no)
For lite juling fra Skambankt (osloby.no)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/01/27/skambra-sirene-fra-skambankt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.