Skambankt med nytt album og turné

Skambankt er et hardrockband fra Jæren i Rogaland som så  dagens lys i 1994 ved en tilfeldighet. Et annet band kunne ikke stille til avtalt spillejobb og iløpet av noen timer hadde bandmedlemmene  skrevet ni sanger som ble fremført samme kveld. Bandet hadde enkelte spillejobber før de ble oppløst i 1995. Men i 2003 var de tilbake igjen. De har nå gitt ut fire studioalbum og en EP. Albumene er «Skambankt» i 2004, «Eliksir» i 2007, «Hard regn» i 2009 og «Søvnløs» i 2010. EP’en «Skamania» kom i 2005. Og for noen få dager siden, ble det offentliggjort at det nye albumet til Skambankt, «Sirene» kommer den 20. januar neste år og at de skal ut på turne fra 7. februar. De åpner på Union Scene i Drammen den dagen og avslutter i Konserthuset i Stavanger den 29. mars!

De har allerede sluppet en singel som heter «Voodoo», og dette lover utrolig godt for deres nye album! Jeg håper at resten av albumet kan leve opp til «Voodoo», men selv om resten av plata bare er i nærheten av like bra som denne singelen, så kan dette bli veldig bra! For de som kjenner meg litt, så er det ikke bare bare å få meg til å like norsk musikk som synger på dialekt. Og det kan man jo trygt si at Skambankt gjør. Første gangen en kompis spilte Skambankt for meg («Hardt regn»), så falt det ikke i noe særlig smak, men jeg satt meg ned og lyttet til mer av musikken dems, spesielt «Søvnløs» en god stund senere, og da falt det mildt sagt i god smak! Jeg endte opp med å kjøpe alle utgivelsene dems, inkludert EP’en. Og med norsk musikk er det vanskelig å komme ned i en snittpris på 40-50 kroner plata. Men med norsk musikk er jeg mer eller mindre inneforstått med at jeg må gi mye mer enn hva jeg gjør for «internasjonale artister». Men det er synd at vi ikke har Platekompaniet i Fredrikstad lengre, jeg må bestille musikken (pluss frakt) fra enten cdon eller platekompaniet på nett.

Men nå ser jeg veldig frem til det nye albumet til Skambankt, «Sirene». Det kommer den 20. januar, men det er ingen av nettbutikkene som har lagt ut noe forhåndssalg av albumet enda! Håper at cdon eller platekompaniet kommer med en eller annen form for kampanje! Men jeg har i tillegg noe mer å glede meg til fremover! Skambankt skal ha konserter rundt omkring i Norge, Danmark og ikke minst her i distriktet! De skal både til Halden den 14. mars og til Fredrikstad den 21. mars! Konserten blir på City Scene i Fredrikstad sentrum og dørene åpner kl 20.00! Gjett hvem som bestilte billetter sammen med en kompis i går? That’s me! Det er evigheter siden jeg har vært på en konsert, sist jeg var i nærheten av en konsert var releaseparty med Raga Rockers på Månefisken i Oslo. Det er faktisk første gang jeg har kjøpt en konsertbillett noensinne. Alle de konsertene jeg har vært på tidligere har vært på jobb som pressefotograf. Det vil også si at det begynner å bli noen år siden sist!

Hvis du også kunne tenke deg å se Skambankt i løpet av februar og mars neste år, sjekk din lokale salgspartner for billetter! Hvis du ønsker billetter til konserten i Fredrikstad den 21. mars, ta en tur innom billettluka.no! Prisen for konserten i Fredrikstad er 250 kroner inkludert avgifter! I mellomtiden kan du rocke litt med den nyeste singelen «Voodoo» med Skambankt!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/12/05/skambankt-med-nytt-album-og-turne/

2 kommentarer

  • Mats5 desember, 2013 kl 18:21

  Hey moro da:-)

  • kak5 desember, 2013 kl 18:22
   Forfatter

  Ja dette ser jeg virkelig frem til! Du må hive deg på både kjøp av ny cd og konserten i Fredrikstad! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.