Releaseparty med Raga Rockers på Månefisken

Allerede før jeg dro på ferie til Frankrike i midten av februar hadde jeg sikret meg billetter til relasepartyet til Raga Rockers for deres nye album «Shit Happens»! Ved å forhåndsbestille deres nye album hos Platekompaniet ville man få to billetter til Raga Rockers sitt releaseparty på Månefisken i Oslo! Men for å få brukt disse to billettene måtte jeg få bytta vakta mi dagen derpå, så jeg slapp å måtte stå opp kl 5, men det gikk heldigvis i orden! Derfor dro pappa og jeg rett til Oslo etter jobb i dag for å se Raga Rockes live! Det er ikke første gang vi er på Raga Rockers sammen, men det begynner mildt sagt å bli ganske mange år siden vi var på Røde Mølle her i Fredrikstad!

Det var ikke noe problem å finne frem til Månefisken, jeg hadde aldri hørt om stedet før, men med en adresse ordner GPS’en min resten! Det eneste utfordringen var å finne en parkeringsplass i nærheten og ikke minst finne tilbake til Månefisken igjen! Jeg er ihvertfall ikke kjent i Oslo! Men vi fant frem og det var ikke så veldig mange som hadde kommet enda når vi ankom ca kl 19.45. Dørene hadde åpnet kl 19.30 og Raga Rockers ville ikke gå på scenen før kl 21 i kveld. Men rimelig overrasket ble jeg når vi ble servert drinker og pølse i lompe mens vi ventet!  Jeg har faktisk aldri smakt gin & tonic noen gang, og jeg hadde vel heller aldri sett for meg en Raga Rockers-konsert som anledningen til min første gin & tonic!

Månefisken i Oslo fylte seg sakte men sikkert opp etterhvert som klokka nærmet seg 21 og dags for at Raga Rockers med Michael Krohn skulle gå på scenen! De kom på scenen sånn ca til tiden, ble bedt om å vente litt til alt skulle bli klart, hva nå det måtte være. Mulig det hadde noe med at filmteamet skulle bli klare til å overføre konserten live på abcnyheter.no! Men Michael Krohn og resten av Raga Rockers ble til slutt lei av å vente og sparket igang releasepartyet! De spilte et knippe av de nye låtene på «Shit Happens», men jeg ble rimelig overrasket når de droppet å spille «En vakker dag». Etter å ha hørt igjennom albumet et par ganger onsdag kveld var det den som stakk seg mest ut og som jeg likte først. Førsteinntrykket av albumet var faktisk litt skuffende og kjedelig. Fryktelig rolig var mitt førsteinntrykk. Men etter å hørt mer på plata begynner jeg virkelig å like det nye albumet! Men det er ikke like mye fart i «Shitt Happens» som vi kanskje kjenner Raga Rockers fra tidligere album.

Etter å ha spilt en del «ny shit» gikk de over til å spille litt «gammel shit» og min absolutte favoritt blant de gamle var «Noen å hate»! Jeg stod og håpte at de ville spille den når de var i gang med et knippe gamle klassikere! Siden jeg hadde stilt meg på første rad for å ta noen bilder fra konserten, hadde jeg valgt å bruke ørepropper av hensyn til hørselen. Det er alt annet enn sunt for ørene å stå helt opptil høyttalerne som man gjør på første rad! Jeg har hatt mang en time opp igjennom årene etter å ha vært på konserter. Det er alt annet enn behagelig, og senvirkningene har jeg helst ikke lyst til å tenke på. Derfor er det greit å være litt føre var. Takk til pappa som husket å ta med ørepropper! Han hadde ikke behov for å bruke dem der han stod bak miksebordet bak i lokalet, men jeg er veldig glad for at jeg gjorde det!

For å ta litt seriøse konsertbilder hadde jeg nok tatt med feil kamera. Jeg var usikker på om jeg skulle ta bilder, om det var vanskelig å komme til for å ta bilder osv. Derfor valgte jeg å ta med mitt Fujifilm Finepix S6500fd. Det er i grunn ett veldig bra digitalkamera, men det kom nok litt til kort under en konsert. Men jeg hadde faktisk med meg flere bilder som kunne brukes enn jeg regnet med. Jeg prøvde å se litt på bildene på lcd-skjermen underveis, og det så til tider alt annet enn bra ut. Men det er jo hyggelig å få en positiv overraskelse når man kom hjem! Men neste gang er det uten tvil speilrefleksen som skal være med på konsert! 28/1.8 og 50/1.8 tipper jeg hadde gjort susen!

Det hadde vært gøy om Platekompaniet gjorde noen flere slike «stunt», kanskje jeg han komme meg på flere slike «events»?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/03/05/releaseparty-med-raga-rockers-pa-manefisken/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.