Gobbiner Haken på Rügen

Når jeg var på tur fra Putbus, til Muglitz, Gross Stresow og så videre til Gobbiner Haken, hadde det derimot vært litt unødvendig omvei å unngå den brosteinsbelagte L29 her på Rügen, men da fikk jeg ihvertfall omsider tatt noen bilder og skrevet noen ord om den brosteinsbelagte veistrekningen som jeg ikke er noen stor fan av og prøver å unngå. Gobbiner Haken ligger syd for Neu Reddevitz. Gobbiner Haken er en “tarm” ut i sjøen her på Rügen, ala Grenen i Skagen i Danmark. Se bort fra at det ikke er to hav som møtes her da. Når jeg hadde sittet og studert satellittbilder på Google maps og funnet frem til dette stedet, trodde jeg at det skulle være mulig å kjøre helt ned. Men det viste det seg ikke å være. Så jeg rygget bilen opp ved siden av en garasje nede ved snuplassen og gikk den siste biten.

Nå hadde det riktignok vært fysisk mulig å kjøre helt ned, men tror ikke det hadde vært så populært. For rett før man var helt nede, stod det et slik “ugleskilt” som betyr at det er et naturområde/nasjonalpark eller lignende. Det er ihvertfall et beskyttet område hvor man ikke kan ferdes som man selv vil. På vei ned til Hobbiner Haken gikk jeg “sammen” med to andre som stoppet opp på toppen før man kom ned for å ta litt bilder. Jeg tenkte at jeg kunne ta de bildene på vei tilbake etterpå. Her var det i tillegg til Rügen sitt svar på Skagen sin Grenen en brygge som jeg tror primært ble brukt til fiskebåter. Men det stod også en gammel traktor der nede som hadde sett sine beste dager. Båten ved siden av var det vel sikkert håp for. Hva med den lille røde båten med stråstolen oppi?

På vei ut til Hobbiner haken, den lange “tarmen” ut i vannet ser man at det er en mengde fugler helt ytterst. Når jeg begynner å nærme meg er jeg ekstra forsiktig for ikke å skremme fuglene. Jeg skifter objektiv fra 16-35 til 24-120 for å være forberedt til å ta noen bilder av fuglene. Jeg regna jo ikke med at de kom til å være der så veldig lenge når jeg nærmet meg. Men at de skulle lette alle sammen så fort, hadde jeg ikke regnet med. Heldigvis stod jeg klar med kameraet og fikk tatt noen bilder! Det tok ikke mange sekundene før den ytterste biten av Gobbiner Haken var helt fri for fugler! Så da var det fritt frem for meg å ta turen helt ut! Jeg tok en del bilder med 24-120 først, før jeg endret til 16-35 for å få enda mer vidvinkel! Et fint sted som det var lett å få tatt noen fine bilder av i sola!

Så satt jeg meg på en av båtene som lå opp ned og slappet av og tok meg noe å drikke. Så var det dags å skifte tilbake til 24-120 igjen og ta noen flere bilder på avstand. Bare veien i seg selv, åkrene og ikke minst sola som lyste opp deler av åkeren var utrolig fint motiv i seg selv!

Etterpå ble det en tur innom Netto for å kjøpe noe å spise og mer å drikke, og siden jeg ikke hadde lyst til å sitte på parkeringsplassen til Netto og spise, endte jeg opp på Klein Zicker til slutt. Jeg satt riktignok i bilen på parkeringsplassen, men det fungerte for meg. Jeg hørte også litt på radio og musikk. Sangen Je ne parle pas francais med Namika gikk som varmt hvetebrød på radioen på Rügen i sommer. Den ble ikke spilt noe mindre når jeg var på Rügen i april heller. Det gikk som regel i radiokanalen N-JOY som man finner på frekvensen 95.50 på FM på Rügen. Det er dårlig med DAB-signaler å spore der nede. Men FM fungerer jo fint, ikke sant? Jeg endte også opp med å sitte og høre på Madrugada med Spotify Offline på mobilen. På vei tilbake til Pension Jägerhaus valgte jeg å kjøre via Bergen auf Rügen for å slippe den brosteinsbelagte L29 igjen. Ifølge Google maps skal det ta et kvarter ekstra å kjøre via Bergen auf Rügen. Men tipper at forskjellen er mindre med tanke på at jeg bare kjører i 30 km/t i 80 km/t på den brosteinsbelagte veistrekningen på L29.

Det ble tilbakelagt 89 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,52 liter per mil og 5.288 skritt denne fredagen.

                                                                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/11/24/gobbiner-haken-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.