Ny tur til Ummanz på Rügen

De som stor for “stormende jubel” kvelden før var på plass til frokosten på hotellet, men bare noen få minutter senere forsvant dem alle sammen. Så for første gang i løpet av de tre turene jeg har hatt til Rügen hvor jeg har bodd nettopp på Pension Jägerhaus, sitter jeg alene og spiser frokost. Men det gikk jo bra det også. Etterhvert kom hu litt eldre dama som har pleid å ordne med frokosten og vaske rommene bort til meg og spør om et eller annet på tysk. Jeg tror hu lurte på om jeg hadde lyst på mer ost. Jeg prøver å fortelle at jeg har det jeg trenger, uten at hu forstår hva jeg mener med det. Men når jeg prøvde meg på å si “nein” så var den saken lagt død. Man kan trygt si at å ikke kunne tysk er en liten utfordring når man er på ferie på Rügen. Hvordan det er i resten av Tyskland vet jeg ikke, siden jeg ikke har vært på tur noe annet sted i Tyskland. Men jeg antar at det er lettere med engelsk i vest enn det er i gamle øst.

Jeg hadde egentlig ikke lagt noen spesielle planer for denne lørdagen, men kom etterhvert på at jeg kunne tenke meg å ta litt bilder av vannsport. Når jeg var på Rügen i april tok jeg turen til Ummanz og til sjøsportstedet Suhrendorf. Når jeg var der i april hadde jeg bare tatt med meg mitt Sony RX100 III kompaktkamera, noe som begrenser det litt når det kommer til zoom og å ta “actionbilder”. Så da tenkte jeg å ta med meg speilrefleksen og med 70-300 mm kunne jeg få tatt noen fine bilder. Jeg parkerte rett nord for vannsportstedet som er en liten gratis parkeringsplass. Det er jo ingen vits å betale for parkering når man kan slippe og det bare er en liten gåtur igjennom skogen så er man fremme.

Men litt skuffa ble jeg når jeg kom frem, for her var det jo fint lite aktivitet. Når jeg besøkte Ummanz i april var det masse aktivitet på vannet. Nå var det nesten helt dødt. Det eneste som foregikk ute på vannet var at det var en gruppe med jenter som drev og øvde på balanse eller noe sånt. De skulle sikkert til syvende og sist surfe regner jeg med. Men akkurat der og da øvde de bare på å holde balansen. Ikke spesielt spennende å ta bilder av, må jeg innrømme. Oddsen for at det skulle være stor aktivitet her, to måneder senere, helt i slutten av juni, lørdag og det hele, flott vær var det også. Men jeg ruslet meg en liten tur litt lengre nord og satt meg ned på en krakk. Etterhvert kom det en mann som lurte på om han kunne få lov til å sette seg ned (på tysk). Jeg tok bort fotoryggsekken og lot han selvfølgelig få lov til å sitte.

Men både han og kona som hadde kommet like etterpå gikk etter ganske kort tid. Men det kom etterhvert et annet ektepar, mannen med en eldre Zeiss “båtkikkert” satt seg ned mens kona satt seg på fortauskanten rett bortenfor. Jeg hadde også min Nikon Monarch 8×42 kikkert fremme for å se litt på utsikten. Det var også slik jeg hadde lagt merke til hva disse jentene drev med ute på brettene sine. Det er mer forstørrelse med min 8×42-kikkert enn jeg har med 700 mm objektivet på speilrefleksen. I tillegg til at det var en “familie” med ender som svømte litt frem og tilbake, var det en og annen båt som var på vannet. Ikke så langt fra meg var det også en fugl i sivet som jeg prøvde å ta noen bilder av. Men det var både for langt unna og den satt også bare stille og gjorde ikke stort ut av seg. Så jeg fikk ikke noen bilder ut av dette som det egentlig er verdt å skrive hjem om. Eller ihvertfall ikke noe som er noe vits å publisere.

Etter å ha studert kartet på Google maps skjønner jeg jo at det er Hiddensee jeg ser rett utenfor. Hele veien faktisk. Helt nord kan man også se fyret som ligger helt nord på Hiddensee. Det vil også si at det er Schaprode til høyre og så sjø mellom. Jeg trodde først at det var Vitte som var byen jeg så, men det er nok ikke mulig etter å ha studert Google maps. Det må ha vært Plogshagen som ligger litt lengre syd. Vitte ser man nok ikke som ligger på baksiden av øya Fährinsel tenker jeg. Derfor var det nok også vanskelig å se sjøen mellom Rügen og Hiddensee. Det fremstod mer eller mindre som land hele veien.

Kjørte etterhvert videre på Ummanz og stoppet ved den utrolig stilige rasteplassen som ser ut til å være tatt rett ut av The Flintstones. Det er vel også ganske stor sjanse for at det har vært en liten inspirasjonskilde? Jeg tok en del bilder av denne når jeg var der et par måneder tidligere også. Men den er såpass spesiell at jeg ikke har noen problemer med å ta flere bilder av den. Jeg har ikke sett flere slike på Rügen, så den er nok rimelig unik som sådan. Eller er det noen andre som har sett noe tilsvarende et annet sted kanskje? Det hadde isåfall vært interessant å få vite. Men mest sannsynlig er dette en “vill idè” en eller annen har hatt her ute på Ummanz. I tillegg til å være ganske vill, har den uten tvil vært ganske original.

Jeg stod etterpå en stund parkert på parkeringsplassen til Ummanz turistkontor før jeg kjørte videre.

Mer om Ummanz på Rügen her:

Ummanz på Rügen (17.06.18)

                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/23/ny-tur-til-ummanz-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.