Ralswiek på Rügen

Første tur på Rügen denne gangen gikk til Ralswiek. Jeg besøkte Ralswiek for første gang når jeg var på Rügen i april, da besøkte jeg primært Schloss Ralswiek. Et utrolig flott slott som tatt rett ut av en Disney tegnefilm. Turen dit var på tampen av dagen i april, så jeg rakk ikke så mye mer før det ble fryktelig lite lys. Derfor benyttet jeg anledningen til å ta en ny tur til Ralswiek nå i juni. Og mye av årsaken til det var fordi jeg hadde gått glipp av noe på første tur. Deriblant et lite kapell i utkanten av byen, Holzkapelle Ralswiek fra 1907 og i tillegg fikk jeg et utrolig flott vær! Varmere enn jeg hadde regnet med også! Så jeg kunne ikke fått en bedre start på sommerferien på den tyske øya Rügen!

Såpass varmt at jeg oppsøkte skyggen når jeg ville sette meg ned litt, og det var jeg ikke alene om å gjøre. Nå var det riktignok ikke like varmt nede på Rügen som det var hjemme i Norge. Men det må jeg egentlig si meg veldig fornøyd med! Når det blir altfor varmt blir det fort ganske slitsomt å være på farta hele dagen!  Så det passet meg rett og slett perfekt! Når jeg var i Ralswiek denne gangen, tok jeg også en liten tur i båthavna og så på de båtene som lå der. Og der fant man alt fra små til ganske store båter, ikke minst også litt merkelige båter. Den mest spesielle må uten tvil være den som mer eller mindre ser ut som en “pram” og som består av to store sittegrupper/sofaer. Må være litt av en partybåt tenker jeg!

Selv om det nå var 20. juni, var det ikke den helt store aktiviteten i Ralswiek. Men selv hjemme i Norge er 20. juni ganske tidlig i sesongen. Skolen har knapt nok gått ut i sommerferie og jeg har forstått det slik at de pleier å ha ferie litt senere lengre ned i Europa. For min del ser jeg egentlig det som en fordel, det er stille og rolig og det er ikke noe problem å få parkeringsplass eller et sted å sitte, for den saks skyld. Hittil hadde jeg vært på Rügen i oktober (2016), september (2017) og april (2018), så jeg var litt spent på hvordan trafikken ville være i slutten av juni og inn i juli. Og jeg må si at det var mye roligere enn jeg hadde sett for meg / fryktet. Egentlig helt topp. I månedsskiftet juli til august derimot kan jeg godt tenke meg at det er et litt annet “trykk” med turister her. Før eller siden havner jeg sikkert på Rügen på den tiden av året også. Jeg er ikke helt sikker, men kanskje jeg kunne tenke meg å prøve en tur til Rügen om vinteren også. Det hadde vært gøy å sett skikkelig vinter der nede, men å treffe perioden med skikkelig vinter på Rügen er kanskje som å spille Lotto?

                                                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/11/10/ralswiek-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.