Brostein på Rügen

Nå er det faktisk brostein jeg tenker på, det er ikke et sted som tilfeldigvis heter Brostein på Rügen. Og er det noe man finner ganske mye av på Rügen, så er det nettopp brostein. Og da snakker vi ikke bare om gammel brostein som har vært der i mange, mange år. De har til og med tilnærmet nylagt brostein. Og det er spesielt en veistrekning på Rügen som jeg prøver å unngå så godt det er mulig. Det er veien L29 som går mellom Nadelitz og til man kommer frem til 196 som går forbi Lancken-Granitz. Her er det en veistrekning på mer enn en kilometer som har ganske nylagt brostein. Den er sinnsykt ubehagelig å kjøre på, for slitasje over lang tid har ikke slitt ned steinene enda. Og for å være på den sikre siden, er fartsgrensen på stedet 80 km/t! Og tyskerne kjører som gale på denne veistrekningen. Jeg for min del ligger i bare 30 km/t og tyskerne og blir nok ganske irritert av det og vil forbi så fort som overhodet mulig!

I tillegg til å være veldig ubehagelig, synes jeg heller ikke det på noen som helst er forsvarlig å ligge i 80 km/t på denne veistrekningen med brostein som dekke! Man kan jo prøve å se for seg hvordan veistrekningen er å kjøre når det er vått i tillegg. Jeg klarer å snuble borti denne veistrekningen minst en gang hver gang jeg er Rügen, men så prøver jeg å unngå den etter det. Det betyr at jeg ikke kan kjøre L29 fra Putbus i retning Lancken-Granitz (og videre til f.eks Sellin, Göhren og Thiessow) i det hele tatt. Jeg kjører L301 til Bergen auf Rügen og så 196 videre til forbi Baabe før jeg ender opp på L292 nedover til Thiessow. Jeg mener det tar et kvart ekstra ca. Men det er det jaggu verdt, å slippe å kjøre på brosteinstrekningen på L29. Har man derimot aldri sett denne veistrekningen, så vil jeg selvfølgelig anbefale å ta en tur, kjører man litt på kryss og tvers på Rügen, så er det vanskelig å unngå den. Man snubler innom den enten man vil eller ei.

    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/11/24/brostein-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.