Dranske på Rügen

Deretter gikk turen til Dranske på Rügen. Det er en liten by som ligger nord på Rügen. Det tar en times tid å kjøre fra Wreechen til Dranske. Først oppsøkte jeg selve byen Dranske og selvfølgelig piren de har der. Jeg må jo ut på hver eneste pir, ikke sant? Men det er nok ikke så fryktelig mye som skjer i Dranske. Det ser man også på hvor billig det er å parkere her. Men jeg var ute på tur og tok livet med ro. Så det passet meg utmerket. Nydelig vær så jeg koste meg i sola denne dagen på Rügen! Samtidig som jeg selvfølgelig tok litt bilder. Jeg spiste også middag i Dranske. Det var ikke helt høysesong, så jeg var den eneste. Det var dog en liten gruppe som skulle lære seg å seile, så de hadde opplæring i hvordan det gjøres. Uten at jeg skjønte bæret av hva de snakket om.

Det stod også en mann midt ute i vannet og styrte seilbåten sin. Jeg antar at den hadde motor, for det var ikke mye vind å oppdrive i Dranske denne dagen. Men det var ikke noen tvil om at det var langgrunt ut dit. Han stod med vann til type låra. Etter maten satt jeg og nøt været og den rolige stemningen før jeg kjørte videre. Jeg hadde sett på Google maps en tidligere kai eller kaianlegg som jeg syntes så interessant ut. Det kunne kanskje bli noen interessante bilder, tenkte jeg. Men det man ikke ser på satellittbilder som naturlig nok er tatt rett ovenfra og ned, er gjerder og om ting er avstengt. For det var da, så jeg kom ikke så langt. Så da tok jeg en tur på stranda, på vestsiden av Dranske. Da ser man over til Hiddensee, en bilfri øy som ligger vest for Rügen. Hiddensee har jeg fortsatt igjen å besøke.

En rolig mandag på Rügen med 3.233 skritt og en biltur på 125 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,46 liter diesel per mil.

                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/03/04/dranske-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.