Maltzien fyr på Rügen

Etter å ha vært flere timer nede ved vannet øst for Garz tok jeg turen videre til Maltzien fyr som ligger helt syd på Rügen. Ikke akkurat motorvei ned hit heller, men på ingen måte så dårlig vei som ned til forrige stopp. Dette var et lite fyr, nå er forsåvidt ikke tårnet så lite, men i toppen av tårnet står det bare en liten lykt. Ikke en gedigen fyrlykt/linse som vi er vant med å se på et fyr, ala Lindesnes fyr eller Lista fyr. Men et fint lite sted nede mot vannet dette også. Jeg kom ikke like nærme vannet her, så hvis man vil nyte utsikten så bør man ikke sitte i bilen ihvertfall. På en godværsdag ønsker man jo uansett å være ute og nyte været. Denne dagen derimot var det greit å komme seg tilbake til bilen når det kom en ny regnbyge!

Jeg ble ikke her så veldig lenge, jeg valgte å kjøre videre til Glewitz ferga, men før man kommer ned til brygga så kommer man til “KASSE” eller billettluka om du vil, så da svingte jeg inn til høyre og kjørte så langt ned jeg kom og satt der og så litt på trafikken. Men det begynte ganske raskt å regne, så det var ikke så veldig interessant å gå seg en liten tur her. Fra Glewitz kjørte jeg en tur innom Netto og Netto Marken-Discount for å kjøpe litt mat og litt øl, før jeg endte opp på hotellet. Det ble ikke mer enn 1.899 skritt og 73 kilometer denne dagen med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,63 liter per mil. Men det var godt å komme tilbake til hotellet for å få seg litt mat og ikke minst kose seg med noen øl utover kvelden!

                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/11/11/maltzien-fyr-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.