Muglitz på Rügen

Fredagen startet med at jeg kom litt i snakk med et svensk par på hotellet. Det startet med at “kona” (i familien som driver Pension Jägerhaus) sleit med å forstå hva svenskene sa. De pratet om kurtaxe, og den svenske dama lurte på om de skulle ha kurtaxe nå eller om de skulle betale ved utsjekking. “Kona” skjønte ingenting og henvende seg til meg og påpekte at dem var svenske og at jeg kanskje forstod hva de sa. Men innen jeg kom så langt klarte de å finne ut av det. Det svenske paret lurte på om jeg kunne tysk, men det kan jeg jo ikke. Så jeg har like store problemer med tysken her på Rügen som det de hadde. Men det var hyggelig å slå en av en prat med det svenske paret under frokosten. Vanligvis er jeg vant til å sitte og høre andre prate tysk eller nederlandsk for den saks skyld. Jeg klarer å snappe opp noen ord her og der, men ellers er det vanskelig å skjønne stort.

Etter frokost og en liten hvil på senga tok jeg turen ut til et sted helt nede ved vannet som heter Muglitz, et sted ikke veldig langt fra der jeg bodde på Rügen. Jeg er veldig glad i å finne slike små steder ute ved vannet hvor det egentlig ikke er så veldig mye aktivitet. Hvor jeg kan nyte stillheten, utsikten og ta livet med ro. Jeg klarer som regel å få tatt noen fine bilder på slike steder også. Mens jeg sitter og ser ut over vannet kommer SAR (Search and rescue), ei lita redningsskøyte. Etterhvert kommer også en passasjerbåt fra Lauterbach som skal til Baabe. Nå som jeg utforsker mange slike “småsteder” på Rügen, har jeg etterhvert blitt vant til at jeg ender opp på slike “to striper med betong” veier. I dette tilfellet et par kilometer med dem faktisk. Men det varierer litt fra sted til sted hvor behagelig, eller rettere sagt hvor ubehagelig de er å kjøre på.

Ved Muglitz ser man også ut til øya Vilm, en øy jeg ikke har besøkt enda. Det er ikke snakk om veldig store øya, den er på rett under 1 kvadratkilometer. Nå skal det sies at Rügen heller ikke er noen stor øy, men den er på 926 kvadratkilometer. Til sammenligning er danske Sjælland på 7.031 kvadratkilometer. Siden øya Vilm bare kan besøkes etter avtale, er det nok ikke en øy jeg kommer til å besøke i fremtiden heller. Da er det nok mye mer interessant å ta en tur til Hiddensee.

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/11/24/muglitz-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.