Schloss Ralswiek på Rügen

Som en avslutning torsdagen på Rügen med å ta en tur til Ralswiek, der finner man blant annet Schloss Ralswiek oppå en bakketopp med utsikt over vannet. Jeg er ikke sikker på når Schloss Ralswiek ble bygget, men parken rundt slottet ble etablert i 1810. Men det skjedde en eller annen gang på 1800-tallet ihvertfall. I 1891 skiftet forøvrig slottet eiere. I 1999 til 2002 slottet ble gjort om til hotell. Slottshotell Ralswiek eller Schlosshotel Ralswiek på tysk. Så er man ute etter hotellovernatting i Ralswiek, så dukker naturlig nok Schlosshotel Ralswiek opp. Litt høyere prisnivå enn jeg vanligvis pleier å benytte meg av, men det var ikke helt avskrekkende heller. Når man kommer opp fra “sentrum” av Ralswiek opp bakken foran slottet, så er det et ganske stort og imponerende slott som møter deg!

Jeg tok runden rundt slottet og tok litt bilder her og der. Utrolig fasjonabelt hotell på meg si. Jeg har også sett litt bilder innenfra Schlosshotel Ralswiek, og det står i stil til når hotellet er fra! Selv om man ikke overnatter her, så er det mulig å besøke Schlosshotel Ralswiek og spise lunsj eller middag for den saks skyld! Når det gjelder overnatting, mener jeg å huske at det var litt billigere rom i “anneksbygningen” som ligger inntil det opprinnelige slottet. Rom i selve slottsbygningen mener jeg var enda litt høyere. Men uansett om man har rom i annekset eller det gamle slottsbygget, så er det ganske fasjonabelt vil jeg tro! Og uten at man blir ruinert også. Jeg for min del nøyer meg med å ta bilder av Schlosshotel Ralswiek! Dette var i grunn en ganske grei avslutning på kvelden. Dagen før hadde jeg avslutta med Schloss Dwasieden, det hvite slott som ligger i ruiner i dag. Og så Schloss Ralswiek i dag.

Jeg rakk å besøke ganske mye i løpet av dagen, selv om jeg startet litt ut på dagen. Først en tur til båthavna i Vieregge, et lite sjøsportsted ved Grubnow, romantisk strand i Banzelvitz, før jeg møtte en hjelpsom tysker i Rappin og avslutta med en tur til Ralswiek. På vei fra Ralswiek og tilbake til Residenz Seeblick i Sellin hørte jeg på Essentials med Avicii på Spotify. Det var ikke mange dagene etter at Avicii hadde blitt funnet død at jeg dro til Rügen. Og selv på tysk radio ble det spilt masse Avicii-musikk! Ikke noen tvil om at det var en artist som hadde blitt lagt merke til og satte sitt spor i musikkverden! Jeg for min del, må innrømme at jeg har mer ansen for musikken til Avicii enn vår egen Kygo f.eks. Ikke misforstå, musikken til Kygo er ikke dårlig, jeg bare liker Avicii bedre. Torsdagen tilbakela jeg 109 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,50 og 7.175 skritt.

                                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/schloss-ralswiek-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.