Hjelpsom tysker i Rappin på Rügen

Til og fra Banzelvitz kjørte jeg igjennom en bitte liten by som heter Rappin. Når har Rappin riktignok ikke bystatus, men er mer en tettsted. Det er ikke så mange som bor her heller, ifølge wikipedia er det 303 innbyggere i Rappin. Rappin har historie tilbake til minst år 1300, så det er et tettsted som har mer enn 700 års historie faktisk! I Rappin ligger også en av de eldst bevarte kirkene på Rügen! De aller eldste er fra slutten av 1100-tallet og 1200-tallet. Kirken i Rappin ble påbegynt på 1300-tallet. Ikke bygd i går, med andre ord. Kirken stod ferdig rudnt år 1400 og det frittstående klokketårnet ble bygd på 1600-tallet. Informasjonsskiltet ved kirken er både på tysk, engelsk og svensk! På torvet vegg i vegg med kirken er det også et gjestehus. Så det er muligheter for overnatting også i denne gamle gamle den av Rügen!

Årsaken til at jeg stoppet opp i Rappin, var fordi husene virket gamle og sjarmerende. Så da måtte jeg ta en liten runde for å se om jeg kunne få tatt noen bilder. Hvor gammel kirken var visste jeg ikke på det tidspunktet, men det stod et informasjonsskilt ved kirken, til og med på svensk, som man kunne lese. Litt tilfeldigheter med andre ord. Men det er jo det som er genialt med å være på biltur, man stopper opp når man finner noe interessant! Ikke overraskende er det forøvrig brostein igjennom Rappin. Men den var faktisk ikke så værst å kjøre på. Den har vært der en stund og steinene har blitt litt slitt og ikke så kantede å kjøre på! Når jeg var på vei ut av Rappin, stoppet jeg rett i utkanten ved siden av veien for å gjøre et eller annet på mobiltelefonen. Jeg husker ikke helt hva det er nå, dette var tross alt tilbake i april. Mulig jeg skulle sende en tekstmelding, sjekke et eller annet på Google maps eller sette i gang noe musikk på Spotify, for den saks skyld.

Etterhvert kjører det en Volkswagen Tiguan opp på siden av meg. En tysker. Han begynner med å si at han er veldig dårlig på engelsk. Jeg sliter litt med å forstå hva han egentlig vil, han snakker om Sassnitz, ferga, og jeg får etterhvert inntrykk av at han lurer på om jeg har kjørt meg bort og om jeg skal til Sassnitz. Det skal jeg ikke, så lurer han på om jeg bor på campingplassen. Nei jeg bor i Sellin. Han lurer igjen på om jeg skal til Sassnitz, men jeg forteller at jeg bare kjører rundt og tar bilder og viser frem kameraet mitt. Da er alt i skjønneste orden og han kjører videre. En hjelpsom tysker altså, som trodde at jeg hadde kjørt meg bort. For han hadde sett at jeg hadde norske skilter og at jeg kom fra «Norwegen». Ikke kunne han vite at jeg hadde stålkontroll på hvor jeg var og hvor jeg skulle. Takket være Google maps og GPS selvfølgelig. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er noe særlig flink til å bruke papirkart eller lignende.

                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/hjelpsom-tysker-i-rappin-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.