Utkikkstårn i Barhöft i Tyskland

Fredag var det bra vær fra start, så jeg dro direkte til Barhöft i Tyskland. Jeg hadde med andre ord kjørt over Rügenbrücke fra Rügen og over til fastlandet og Stralsund i Tyskland! Det jeg hadde funnet som var interessant i Barhöft var nemlig et utkikkstårn. Da ville man ha utsikt over til Rügen og ikke minst den nærmeste øya som heter Bock og Hiddensee bak den igjen. Det er alltid interessant å komme seg litt opp i høyden og se hvordan utsikten er! I likhet med utkikkstårnet i Thiessow var det viktig å ha med seg en euromynt hit også. Men før jeg ruslet til utkikkstårnet tok jeg livet med ro litt i bilen først og leste litt nyheter. Når jeg så tenkte å rusle meg en tur, hadde jeg store problemer med å få parkeringsautomaten til å ta i mot pengene mine. Den spyttet dem ut hele tiden. Jeg var egentlig i ferd med å gi opp, prøvde å finne en annen parkeringsplass, men det fantes ikke.

Men til slutt godtok den ihvertfall en euro, slik at jeg fikk parkert en i en time. Jeg hadde først prøvd å betale 1,50 euro slik at jeg hadde litt bedre tid. Men da hadde jeg altså en time på meg. Men det skulle vel gå, tenkte jeg. Jeg rusler til utkikkstårnet og betaler meg opp i tårnet og begynner å ta litt bilder. Typisk, men det begynner å regne litt mens jeg er der oppe. Så jeg prøver å gjøre meg ferdig før det begynner å regne mer. Heldigvis tok det ikke helt av, så det var mulig å både ta bilder og komme seg tilbake til bilen uten å se ut som drukna katt! Og man hadde faktisk ganske fin utsikt oppe fra dette utkikkstårent i Barhöft! Kanskje ikke helt på høyde med Thiessow, men allikevel veldig interessant! Legg forøvrig merke til at tilgangen til toppen av utkikkstårnet er med ei trapp på utsiden av det opprinnelige tårnet! Dette tårnet er ihvertfall tidligere militært, jeg er litt usikker å hva selve tårnet brukes til i dag. Når man tar en titt inn i observasjonsposten øverst i tårnet, så får man inntrykk av at det per i dag bare er observasjon av fugler eller lignende!

Men dette var nok aktivt i bruk under den kalde krigen tenker jeg!

                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/utkikkstarn-i-barhoft-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.