Solnedgang over Ahrenshoop i Tyskland

Jeg hadde egentlig enda flere stopp på blokka denne lørdagen, men Ahrenshoop ble den siste før sola gikk ned! Parkeringsplassen jeg hadde tenkt til å bruke ble jeg veldig skeptisk til. Det stod overhodet ingen parkerte biler på den og det var en masse skilt på vei inn. Jeg kjørte dog inn og prøvde med hjelp av Google translate å oversette en del av de skiltene som stod der. Og når jeg leste “kun med parkeringstillatelse” eller lignende, så kjørte jeg videre og fant en annen parkeringsplass isteden. Nå viste det seg at det skiltet egentlig mente, var at det var parkering mot betaling. Men hvordan skulle jeg skjønne det? Men uansett, jeg fant en annen parkeringsplass som var enda litt nærmere som faktisk også var gratis på kvelden! Bedre kan det jo ikke bli!

Så gikk turen i retning stranda og solnedgangen! Jeg var ikke den eneste som ville overvære solnedgangen denne lørdag kveld, så jeg måtte vente litt for å få vekk folk fra motivet mitt. Det vil si at jeg stod og ventet til de hadde gått vekk. Jeg jager selvfølgelig ikke bort noen! De hadde forøvrig fått på plass noen av de karakteristiske strandstolene som vi ser så mye av på Rügen her i Ahrenshoop på fastlandet også. Nå er forsåvidt det litt upresist, for Ahrenshoop ligger faktisk på en halvøy. Poenget mitt var ihvertfall at det ikke er på Rügen. Jeg tok litt bilder både med vidvinkel (16-35 mm) og med tele (24-120 mm) av solnedgangen. Men det var ikke så veldig lenge jeg var her i Ahrenshoop. Men nå er det jo sjeldent at solnedgangen varer så lenge, det tok en halvtime fra første til siste bilde.

Selv om kanskje ikke dette var den mest fargerike solnedgangen jeg hadde tatt på turen til Rügen denne gangen, så var det uten tvil den mest fargesterke. Jeg hadde håpet at det skulle bli enda litt mer fargespill etter at sola gikk ned kl 20.37, så jeg avventet litt før jeg dro videre. Men det ble ikke noe mer fargespill dessverre. På vei til parkeringsplassen møtte jeg en tysker som på tysk prøvde å spørre meg om å veksle en 5 euro seddel i mynt. Det skjønte jeg selvfølgelig ikke en dritt av, men når han forklarte det på engelsk var det litt lettere. Jeg prøvde å fortelle at det ikke var nødvendig å betale for parkering nå på kvelden, det var gratis fra kl 19. Men han måtte betale parkering dagen etter forstod jeg, så da hjalp jeg han med å veksle en 5 euro seddel i mynt. Ikke noe problem, jeg hadde mynt så det holdt!

På vei til bilen legger han merke til at jeg har norske skilter og lurer på om jeg er fra Norge. Det er jeg, jeg er veldig langt hjemmefra som jeg sier. Og han smiler og går videre til sin egen bil. På vei fra Ahrenshoop og tilbake til Rügen kjørte jeg ikke den samme veien tilbake igjen, men den korteste var å kjøre videre sydover og så rett øst mot Rügen via Ribnitz. Her stoppa jeg også og tanket litt diesel. Billigere enn den første dagen jeg tanket på Rügen, da betalte jeg omregnet til norske kroner 11,92 kroner. Nå var jeg nede i 11,34 kroner. Det er mer behagelig enn de prisene vi opplever her hjemme i Norge for tiden. Her hjemme snakker vi ikke om en prisdifferanse på 60 øre fra billigst til dyrest, men heller rundt 3 kroner. Det virker som det lønner seg å tanke på kvelden kontra på dagen. Det er billigere på kvelden.

Jeg var tilbake til Residenz Seeblick kl 22.48 på kvelden. Jeg hadde planlagt å spise på leiligheten denne kvelden, så jeg trengte ikke å bruke noe tid på å finne meg noe mat ute. Langturen inn på fastlandet ble på 240 kilometer og med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,46. Det ble også 11.997 skritt som er ny rekord for denne turen! Jeg overgikk ikke den forrige med så veldig mange skritt. Men ny rekord er ny rekord. Jeg er ganske fornøyd med de dagene jeg kommer over 10.000 skritt. Men siden jeg har hatt mest “low key” turer denne gangen på turen til Rügen, er det ikke så veldig mye gåing jeg har per dag. Det er mest kjøring hit og dit for å finne gode fotomotiver og for ikke å snakek om å se nye steder som jeg ikke har sett før! Noen av stedene på Rügen har jeg dog besøkt flere ganger. Men da er de som regel også over pari av interesse!

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/solnedgang-over-ahrenshoop-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.