Ny tur til Rügen i Tyskland

Jeg var bare hjemme en knapp måned før jeg dro ut på ferietur igjen. Denne gangen tilbake til Rügen i Tyskland. Jeg besøkte Rügen for første gang i oktober 2016 etter å ha først planlagt en tur allerede i november 2015. Jeg likte meg såpass godt på Rügen, og det var fortsatt mer å utforske på øya, derfor ble det en ny tur i september 2017! Turen gikk hjemmefra kl 01.04 om natta til Trelleborg helt syd i Sverige. Der går Stena Line-ferga over til Sassnitz på Rügen. Tysklands største øy som ligger i Østersjøen. Det var også denne gangen snakk om en tur fra lørdag til lørdag. Overfarten med FS Sassnitz fra Trelleborg til Sassnitz tar 4 timer og 15 minutter. Det er bare en avgang per dag fra Trelleborg til Sassnitz, så man må stå på skal man være med ferga som går kl 08.00 på morgenkvisten!

Det betyr at man er i land i Sassnitz kl 12.15 på formiddagen, i god tid før man har mulighet til å sjekke inn på hotellet man har booket. Jeg hadde booket samme overnattingssted som året før, Pension Jägerhaus i Lonvitz rett utenfor Putbus. Et lite pensjonat som holder overraskende høy standard til å bare ha to stjerner. Billig og bra, spør du meg. Men man er avhengig av å ha bil, for man er litt utenfor alfarvei. Men skal man allikevel farta rundt på øya, så drar man vel uansett ikke til Rügen uten bil. Det ville være utenkelig for min del ihvertfall. Med en liten gåtur er man i havnebyen Lauterbach som ligger rett syd for Lonvitz. Og de aller fleste stedene på Rügen er en halvtime unna med bil. De aller lengst unna ligger omkring en time unna. Det er med andre ord ikke så langt man må kjøre for å komme seg rundt på Rügen.

Når jeg kom ned til Rügen benyttet jeg anledningen til å kjøre meg en tur rundt på øya og titte litt, slik som i fjor. For jeg hadde ikke mulighet til å sjekke inn på hotellet før kl 17, så da har man jo litt tid. Jeg benyttet også anledningen til å ta en tur innom et par butikker for å handle inn noen ting jeg ville ha på hotellrommet. Litt mat og drikke må man jo ha lett tilgjengelig når man er på tur. Det regnet heldigvis ikke slik som når jeg kom ned til Rügen i oktober 2016. Sola skinte og det var i grunn strålende vær! Men når tiden var dags for å sjekke inn på hotellet, installerte jeg meg på hotellrommet og tok livet med ro resten av lørdagen. Året før hadde jeg litt flaks med at jeg ble “oppgradert” til et dobbeltrom, selv om jeg hadde booket et enkeltrom. Denne gangen var jeg ikke så heldig, så jeg fikk det enkeltrommet som jeg hadde booket. Det var dermed litt trangere på rommet enn året før.

Jeg hadde ingen store planer for hva jeg skulle besøke på Rügen denne gangen, men noen få ting hadde jeg planlagt på forhånd. Resten tenkte jeg å ta det som det kom. Jeg hadde uansett planer om å ha en litt roligere uke enn hva jeg hadde syd på Jylland og ikke minst i Frankrike i sommerferien! Jeg så virkelig frem til å ta det piano og ikke minst ta litt bilder. Det er ganske mye å ta bilder av på Rügen! Ikke så mye militærhistorisk, men noe er det jo. Men jeg besøkte det viktigste forrige gang. Det vil si Prora, selv om det ikke direkte er militærhistorisk, og selvfølgelig Kap Arkona. Prora hadde jeg selvfølgelig planer om å ta en ny tur til, for å se hvor mye endringer det hadde blitt i løpet av de 11 månedene siden jeg besøkte Prora sist.

Reisedagen resulterte i 4.186 skritt. Bilturen hjemmefra til Trelleborg var på 520 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,59 liter diesel per mil. Bilturen på Rügen var på 101 kilometer med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,48 liter diesel per mil.

Her er det jeg besøkte når jeg var på Rügen sist:

Hjemreise fra Sassnitz på Rügen (04.12.16)
Solnedgang over Thiessow på Rügen (02.12.16)
Fra regn til sol i Binz på Rügen (30.11.16)
Grått vær i Lohme på Rügen (27.11.16)
Piren i Sellin på Rügen (26.11.16)
Stralsund: Inngangsporten til Rügen (20.11.16)
Kap Arkona på Rügen (19.11.16)
Prora på Rügen (13.11.16)

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/03/03/ny-tur-til-rugen-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.