Solnedgang over Thiessow på Rügen

Etter å ha vært i Binz tok jeg turen videre sydover på Rügen til Thiessow. Thiessow ligger sydøst på Rügen, men det er ikke det sydligste du kommer på øya, da må du syd for Garz som ligger mer midt på øya, når vi snakker om øst/vest. Thiessow er forøvrig også den miste kommunen i areal på Rügen. Det bor 351 her, som faktisk er enda mindre enn i fiskelandsbyen Lohme som jeg besøkte nord på øya. Jeg for min del dro primært til Thiessow fordi jeg før jeg dro til Rügen hadde funnet et utkikkstårn der. Jeg hadde også sett litt bilder tatt fra dette utkikkstårnet, og det ga meg en god grunn til å ta turen dit. Og etter at været hadde lettet, og jeg hadde fått ganske fint vær i Binz, håpte jeg at jeg kunne få en tilsvarende fin solnedgang i Thiessow.

Men først ble det en liten jakt etter mynter. For uansett hvor jeg har dratt hen på Rügen, har det alltid vært parkeringsavgift. Parkeringsplassen ved Strandcafèen var ikke et unntak. Jeg tok en tur innom den lokale butikken og kjøpte noe, så fikk jeg mynt igjen som veksel. Man trenger også 1 euro (per person) for å gå opp i utkikkstårnet. Nå er det ikke slik at det står noen og tar imot disse myntene, man putter dem bare på en automat og så kan man passere igjennom «porten» som automatisk slipper en person igjennom. Så hvis det skulle være krise, er det nok ikke noe problem å komme seg inn allikevel. Men kanskje ikke noe smart å gjøre hvis man ikke er alene der. Men jeg putta på 1 euro og gikk opp i utkikkstårnet. Jeg var forøvrig alene der, og jeg må si at det blåste ganske friskt på toppen av utkikkstårnet!

Det var derfor om å gjøre å sørge for at capsen satt som den skulle på hodet, ellers ville den fly avgårde før man visste ordet av det. Og jeg må si at utsikten fra utsiktstårnet ved Thiessow på Rügen levde opp til forventingene! I tillegg fikk jeg en ganske fin solnedgang og en fantastisk utsikt over den sydøstlige delen av Rügen! Må også si at det var utrolig fint med trærne i høstfarger! Jeg tok mesteparten av bildene med vidvinkel, men byttet etterhvert objektiv for å kunne ta noen med tele også, av selve solnedgangen. Det blåste såpass at jeg valgte å gå inn i trappa og dermed få litt lè for vinden når jeg skulle bytte objektiv på kameraet.

Jeg måtte selvfølgelig også benytte anledningen til å ta en selfie oppe i utkikktstårnet. Jeg valgte å ta selfien med Sony RX100 III kompaktkameraet istedenfor speilrefleksen, da jeg synes det er lettere å få tatt en selfie med det kameraet. Det er ikke minst mye lettere å holde, og så ser man på den vippbare skjermen hvordan resultatet blir med en gang. Jeg fikk et lite innfall med å holde opp speilrefleksen også, det så vel ganske korny ut tenker jeg. Men synes jeg fikk til et ganske fint bilde av meg med favorittkameraet, Nikon D750 speilrefleksen i hånda! Capsen havner også ofte bak-frem fordi skjermen på capsen fort kommer i veien når jeg skal ta høydebilder.

Det ble 9.309 skritt denne fredagen.

                                            

Et panoramabilde tatt med mobilen:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/12/02/solnedgang-over-thiessow-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.