Solnedgang over Binz på Rügen

Jeg avslutta kvelden med en tur til Binz. Her var jeg også første gangen jeg var på Rügen i oktober 2016. Dette ble en liten tur ut på piren for å ta litt bilder for å få litt bilder av solnedgangen over Binz! Jeg klarte faktisk å finne en parkeringsplass like i nærheten av gata ned til piren som var gratis en time. Det er jaggu ikke lett å få tak i, men dette var utpå kvelden og det var nok ikke så mye trafikk. Men man kan nok bare glemme å ha så flaks i høysesongen! Da er det bare å sikte seg inn på de vanlige parkeringsplassene og putte på parkometeret! Piren i Binz er rimelig lang, så det er en liten spasertur helt ut faktisk. Det ble ingen tur bortom Kurhaus denne gangen. Det er noe renovering, byggearbeid på gang og det var rene byggeplassen. Ikke så veldig sjarmerende å ta bilder av med andre ord. Men jeg tok ganske mye bilder når jeg der var der i oktober 2016.

Men jeg fikk noen fine bilder av Kurhaus og paviljongen ute fra piren! Men man ser også her at det er blitt satt opp stillaser og de er i full gang med å renovere. Tipper de hadde dette arbeidet ferdig før høysesongen starter i juni eller juli. Med mindre det er såpass omfattende at det tar mange måneder da. Legg forøvrig merke til de fargerike strandstolene på stranda! Disse er som regel hvite med et og annet unntak. Men her var alle sammen på den ene siden enten gule eller grønne! Ingen hvite i det hele tatt faktisk. Må si at jeg har hatt en utrolig fin dag på Rügen! Jeg har vært på mange steder, men ikke nødvendigvis reist så veldig langt.  På vei tilbake til leiligheten i Residenz Seeblick i Sellin tok jeg en tur innom thai/asia-restauranten denne dagen også. Jeg var fornøyd med maten dagen før og den lå veldig praktisk til i Sellin.

Når jeg kom inn i restauranten denne gangen fikk jeg den hvite engelske menyen med en gang. Jeg ble også spurt om jeg ville ha Cola, som jeg hadde bestilt dagen før. Jeg takket ja til Cola og begynte å titte i menyen. Denne gangen valgte jeg en thai forrett med kylling og en thai hovedrett med svin og rød curry-paste. Maten smakte veldig bra, hovedretten bedre enn suppa jeg hadde valgt til forrett. Når servitøren kom bort for å spørre om alt var bra etter at jeg hadde spist opp maten, så hadde jeg i mellomtiden “juksa litt”. Jeg hadde dratt opp Google translate på mobilen og fått overstatt “kan jeg få regningen?” til tysk. Derfor hadde jeg derfor mulighet til å si, så godt jeg kunne, “Kann ich die Rechnung  bekommen?” Jeg aner ikke om det er korrekt tysk eller noe, men det slo ihvertfall ann.

Servitøren begynte å smile og le litt og kom tilbake med regningen. Jeg må si at det var litt gøy å få det til. Jeg kan jo overhodet ikke tysk, men klarer meg som regel veldig bra med engelsk og litt “fingerspråk” når det butter litt imot. Siden jeg hadde hatt så store problemer med å få bedt om regningen dagen før, var det litt gøy å ta det på tysk dagen etter. Servitøren hadde nok overhodet ikke forventet at jeg skulle si et eneste ord på tysk. Så det kom nok litt overraskende på. Det oppfattes sikkert også litt positivt at man faktisk prøver seg litt da. Hvis man har tid til å få ting oversatt, er det ikke noe problem. Men hvis man står og skal spørre og forklare, så blir det litt knotete hvis man skal få ting oversatt fortløpende på mobilen. Men det var ihvertfall artig å prøve.

Istedenfor å få en “snaps” som dagen før, siden jeg hadde forklart at jeg ikke kunne drikke den fordi jeg kjørte bil, så fikk jeg en lykkekake, fortune cookie isteden. I den stod det «You are a person with a good sense of justice, now it’s time to act like it.» Dermed var det bare å komme seg til hotellet og slappe av resten av kvelden. Det blir litt internett, litt meldinger hjem og selvfølgelig litt musikk. Og så blir det litt planlegging for morgendagen. Jeg kjørte bare 71 kilometer denne dagen med et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,52. Men det ble ganske mange skritt i løpet av dagen, 11.571 skritt. Det meste hittil uten tvil! Men det er jo fortsatt mange dager igjen av ferien, så jeg har fortsatt mulighet til å overgå dette! Den opprinnelige turen til Bergen skulle være på 11 dager, men siden jeg reiste avgårde en dag senere og reiser hjem en dag tidligere, blir turen til Rügen på 9 dager, det vil si 8 overnattinger. Turen jeg hadde i oktober 2016 og september 2017 var på 8 dager, altså 7 overnattinger. Det var lørdag til lørdag.

Mer om Binz her:

Fra regn til sol i Binz på Rügen (30.11.16)

                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/18/solnedgang-over-binz-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.