Pikesten fyr i solnedgang

Etter turen til Pølsebuene i Kuvauen kjørte jeg ut til Asmaløy, nærmere bestemt Brattestø for å ta litt bilder av Pikesten fyr. Pikesten fyr er et lite fyr som jeg har tatt bilder av flere ganger, også den gangen jeg brukte analog speilrefleks og tok bilder på film. Men må si at det er utrolig mye mer takknemelig å ta bilder med digital speilrefleks. Brattestø har blitt en av mine favorittsteder når det kommer til solnedganger. Men man må prøve å ikke bruke opp stedene, da går man litt lei av bildene etterhvert. Det er greit å prøve å finne nye steder. Men det er ikke alltid så lett når man er på vei ut for å ta en solnedgang som er i anmarsj. Da kan det være greit å finne noen steder på forhånd som man vet at man kan kjøre ut til.

Jeg har flere slike steder, men det hadde ikke gjort noe med enda flere. Et av stedene jeg har vært flere ganger er Tunevannet, hvor jeg mer eller mindre fikk «jackpot» en fredag for en måned siden. Da overvar jeg en fargesprakende solnedgang over svanene på Tunevannet. Det var de første bildene jeg redigerte og la ut i dag. Utrolig gøy å se resultatet av dette i etterkant! Bildene som jeg tok dagen etter på lørdag, var på ingen måte like fargesprakende. Solnedgangen var nok litt mer gjennomsnittlig, men allikevel over gjennomsnittet spør du meg. Og det er det skylaget som sørger for. En solnedgang uten skyer er en rimelig kjedelig solnedgang i min bok. Disse bildene ble forøvrig også tatt med mitt kompaktkamera Sony RX100 III. Ikke noe å si på resultatet, er det vel? Det er helt fantastisk å kunne ta bilder med dette kompaktkameraet i RAW-format. Det gir en utrolig større rom for redigering i etterkant. Det er utrolig hvor mye man kan hente/justere i lyse/mørke partier når man tar bilder i RAW fremfor JPEG.

                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/07/pikesten-fyr-i-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.