Pikesten fyr på Brattestø

I romjula var jeg en ny tur på Brattestø på Asmaløy Hvaler for å blant annet ta bilder av Pikesten fyr. Jeg hadde riktignok med meg alt av optikk, men jeg valgte også denne gangen å kun ta bilder med min nye kjæledegge, Sigma 50 mm F1.4 Art. Som nevnt tidligere, det er ikke noe travel light-objektiv akkurat, men det er utrolig deilig å jobbe med. Det er skarpt som en japansk kokkekniv og lyssterkt som fy siden største blender er F1.4 Det er dog ikke særlig med dybdeskarphet man får med F1.4, så det er nok å foretrekke å bruke en litt mindre blender, hvis man ønsker litt dybdeskarphet. Jeg har jobbet litt med 50 mm tidligere også, men da har det vært på et DX kamerhus som gjør at en 50 mm tilsvarer 75 mm plutselig. Det er alt annet enn praktisk å gå rundt og bruke som eneste objektiv. 50 mm på FX som ikke gjør noe med brennvidden, er derimot en helt annen sak!

Nok om 50 mm, dere har skjønt at jeg liker objektivet nå. Jeg var på Brattestø andre juledag for å være spesifikk, det var ganske kaldt og jeg hadde ærlig talt ikke regnet med at det skulle vrimle med folk der ute. Men det skal jeg love dere at det gjorde! Vanligvis har jeg fått anledning til å være alene der ute, og ihvertfall ikke at noen skulle bosette seg midt i fotomotivet. Det var nemlig en barnefamilie som absolutt skulle «campe» på trappa til Pikesten fyr, fyre opp en engangsgrill og i tillegg ha en grønn Kiwipose liggende og slenge. Det gjorde underverker med bildene skal jeg si deg! Det var forøvrig ikke noen tvil om at jeg drev og tok bilder, og familiefaren var snill nok til å spørre om han skulle flytte seg ett minutt. Nei, bare glem det sier jeg, ett minutt ville ikke hjulpe meg en dritt. Jeg hadde jo planer om å ta bilder av Pikesten fyr til og fra resten av den solnedngangen. Jeg hadde heldigvis fått noen bilder før dem kom. Det var også en eller to andre barnefamilier som lekte nede i «vannkanten» ved fyret, som gjorde at jeg valgte å vrake en del av bildene mine.

Men jeg er sikkert litt mer heldig på den fronten neste gang! Ikke misforstå, alle må selvfølgelig få lov til å ferdes der de selv ønsker!

                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/01/03/pikesten-fyr-pa-brattesto/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.