Brattestø, Spjærkilen og Utgårdskilen i HDR

Gårsdagens fototur startet med en lunsj sammen med en kompis på SubWay. Og der ble en Italian BMT selvfølgelig. Deretter tok vi turen ut til Brattestø som jeg hadde lyst til å besøke på nytt og ta litt bilder i HDR. Jeg har fått litt dilla på HDR i det siste, eller jeg er ihvertfall flinkere til å se at dette motivet kommer jeg til å kunne hente ut mer av med HDR. Det er litt ekstra styr å ta HDR selvfølgelig, både å ta bildene i seg selv og etterarbeid. Men jeg synes at resultatet til tider blir såpass bra at det gjør det absolutt verdt å bruke denne ekstra tiden. Men å ta HDR hele tiden er ikke særlig vits. Det er selvfølgelig heller ikke så lett å ta HDR-bilder av motiver som er i bevegelse.

Brattestø for meg er primært fyret der ute og disse store steinene nede i vannkanten. Det er ganske mange motiv på et begrenset område. Det som jeg ikke var forberedt på, var at vi også fikk se sola igjennom skylaget. Helt nede i horisonten fikk vi faktisk antydning til blå himmel og litt fargespill. Det er ikke mange dagene vi opplever dette om dagen. Bildene taler for seg selv. Som på forrige tur tok også kompisen noen bilder av meg underveis, og det er artig å se hvordan andre velger å «se» meg og det jeg driver på med. Men noen ganger kan det bli noen bilder som er litt «uheldige» i måten man blir avbildet og fremstilt på, men det er nå slik man ser ut og fremgår ovenfor omverden der og da. Jeg velger også denne gangen å legge ut alle bildene som ble tatt av meg, for å vise hva jeg snakker om. Og det litt «uheldige» bildet jeg tenker på er hvor jeg sitter på en stein foran fyret på Brattestø og er veldig konsentrert og ser på noen bilder på kameraet. Det er veldig sjeldent at jeg ser dobbelthaka mi så fremhevet som dette.

Deretter tok vi en liten tur nedom Spjærkilen og fikk tatt noen fine bilder. Det jeg var litt overrasket over når jeg kom hjem, var at jeg klarte å sette sammen HDR-bilder tatt på frihånd med 300 mm. Da er det stor fare for at man har beveget kameraet litt mellom de tre eksponeringene. Men programmet jeg bruker er tydeligvis ganske flink til å matche bildene opp mot hverandre og beskjære resultatet. Rett og slett imponert må jeg innrømme at jeg ble over Photomatix over at det også klarte å slå sammen 300 mm-bildene! Dette utvider jo bare mer og mer bruksområdene til HDR på frihånd. Per i dag har jeg tatt alt jeg har tatt av HDR-bilder på frihånd eller med ettbensstativ. Det eneste bildet som har blitt tatt med stativ er bildet fra leiligheten min her hjemme. Det er tross alt enda litt ekstra styr å rigge opp ett stativ.

Siste stopp på gårsdagens fototur var en tur innom havna i Utgårdskilen. Alle bilene til Fjordfisk var inne så det ut som og det lå noen fiskebåter til kai. Det kom også flere inn mens vi var der og tok bilder. Med unntak av bildene av fiskebåtene på vei inn (fra siden) og bildene som har blitt tatt av meg, så er alle bildene denne gangen i HDR. Til og med det siste bildet av meg er faktisk i HDR. Jeg har denne gangen også valgt å kjøre en ganske «naturlig» bearbeiding av HDR-bildene, istedenfor «Natural» som sist, har jeg denne gangen brukt «Adjusted». Det er i grunn «Natural» som har blitt justert litt i lys/kontrast bare, har jeg inntrykk av. Dette gjør at bildene fremgår mer eller mindre i lik karakter og ingen av bildene skal skille seg så veldig mye ut, som de fort gjør hvis man velger forskjellige «presets» i Photomatix.

Vi avsluttet gårsdagens fototur med en tur på Verdensspeilet i Fredrikstad for å ta en kaffe. Jeg fikk lyst på en Macchiato og kompisen tok seg en Capuccino. Når jeg ba om å få en Macchiato ble jeg spurt om jeg ville ha en Latte Macchiato eller en Espresso Macchiato, og da valgte jeg sistnevnte. Det jeg ikke tenkte på, var at jeg da endte opp med å få en mikroskopisk utgave av en kaffekopp. Det var ikke rare kaffen, men det var litt fart i den da. Jeg måtte nok ha litt sukker oppi for at den skulle bli litt søt slik som jeg liker kaffen. Men jeg har per i dag enda ikke klart å finne en Macchiato som er i nærheten av de jeg har fått servert i Kosovo. Gleder meg til å drikke god Macchiato i Kosovo igjen snart!

                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/12/brattesto-spjarkilen-og-utgardskilen-i-hdr/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.