Greåker fort i HDR

Dagens tur startet egentlig med en tur ut til Hvaler, men det endte aldri opp med at jeg tok noen bilder. Jeg var til slutt på vei til Papper eller Bukta som det også kalles for å ta noen bilder, men jeg kom meg ikke helt ned, da de drev og fjernet et tre i det trangeste partiet på vei ned til Bukta. Men siden sola hadde begynt å titte frem, bestemte jeg meg for å ta en tur oppom Greåker fort for å ta bilder i HDR der. Nå har det kanskje blitt litt mye HDR i det siste, men det er morsomt å benytte seg av denne «teknikken». Det gir utrolig dynamiske og detaljerte bilder. For ikke å snakke om at man lett får veldig intense farger i bildene. Dette ser såpass kult ut at det er nesten kjedelig å ta vanlige bilder igjen. Men dette er nok sikkert bare noe jeg har dilla på her og nå. Men kommer nok sikkert til å benytte meg av det fra tid til annen når det er motiver som jeg kan hente ut det lille ekstra med å benytte HDR.

Greåker fort har jeg vært på mang en gang og sikkert også tatt flere hundre bilder, men jeg går liksom aldri lei av å ta bilder av fortet. Det endrer seg litt avhengig av sesongen, sist jeg var der oppe var det masse snø f.eks. Jeg hadde lyst til å ta en ny tur før snøen forsvant, men det rakk jeg aldri. Den regnet og smeltet bort i rekordfart. Så det lille som lå av snø på Greåker fort i ettermiddag var nok det som kom tidligere i dag. I dag har vi virkelig hatt mange årstider på en gang. Det har regnet i bøtter og spann, så har det sluddet, og så har det snødd som rakker’n. Så har vi hatt oppholdsvær og sola har titta frem og man fikk litt vårfølelse. Så setter det igjen å sludde og hagle faktisk litt senere. Når jeg var oppe på Greåker fort var det i hovedsak opphold, men jeg fikk noen dråper på slutten av turen.

Jeg fikk faktisk også «selskap» av 3-4 andre som hadde tatt turen til Greåker fort i ettermiddag. De tok også noen bilder her og der, og dukket opp på et par av mine bilder. Ved det ene motivet jeg skulle ta, måtte jeg stå og vente en stund før de var ferdig med sitt og forsvant ut av motivet mitt. Jeg synes det ble litt surt på tampen i ettermiddag, jeg hadde ikke tenkt på å ta med meg hanskene mine, så det ble litt kaldt på hendene. Men noe av det som var litt gøy med fototuren i ettermiddag, var at siden de hadde ryddet opp noe veldig «på utsiden» av fortet nylig, så var mye mer av fortet tilgjengelig fra utsiden slik at jeg fikk tatt en del motiver og vinkler som jeg ikke har hatt mulighet til tidligere. Nå ser man faktisk hele Greåker fort nede fra riksvei 109 også. Tidligere så vi bare den ytterste «tuppen» av geværgalleriet fra veien.

Absolutt alle bildene jeg har lagt ut fra Greåker fort nå er tatt i HDR, de er satt sammen av 3 eksponeringer, hvor ett er normalt eksponert, ett er to blendere undereksponert og ett er to blendere overeksponert. Dette blir satt sammen og man får en mye mer dynamikk i bildet enn om man bare tar en eksponering. Men det krever litt ekstra jobb. Bildene må settes sammen og prosessen tar litt mer tid enn å bare redigere lys/kontrast på et vanlig bilde. Men jeg synes at den tiden man bruker ekstra virkelig er verdt det, for bildene blir virkelig smashing, hvis jeg får si det selv. Det eneste bildet som ikke er HDR er det siste bildet tatt av meg selv. Men det første er faktisk HDR.

                                                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/13/greaker-fort-i-hdr/

3 kommentarer

  • Robin14 februar, 2014 kl 00:11

  Flotte bilder av et flott fort! 🙂 jeg syntes det er trist at bunkere tagges ned med grafitti.

  • kak14 februar, 2014 kl 00:18
   Forfatter

  Takk for det, Robin! Jeg for min del synes bare at taggingen/grafittien spriter opp betongen! 🙂

  • Jan G ? alias oppfinnern14 februar, 2014 kl 15:35

  synes dem burde fjærene al den teginga der ødlere mey av historien dem burde osså ha resturet det og oppna for fremvisnig deretet sette opp noen kilt der det står vidio overvåking

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.