Mærrapanna og Greåker fort i regnet

Er man først rastløs, så spiller det egentlig ikke hva slags vær det er. Og i dag har det mildt sagt vært drittvær, eller regnvær da, som det tross alt har vært. Og det sies jo at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær. Så da var det bare å få på seg regntøyet og gummistøvlene og komme seg ut. Jeg hadde lyst til å ta en tur ut og ta litt bilder. Og som sist jeg var ute i regnværet og tok bilder, endte jeg også denne gangen opp på Mærrapanna ute i Onsøy, ikke langt fra Hankø. Men jeg måtte jo selvfølgelig prøve å få tatt noen andre bilder enn jeg gjorde sist, selv om noen av dem nok er litt like. Men jeg fikk gått litt lengre på «baksiden» av Mærrapanna, det vil si bortover der det er langgrunt. Men det er ikke bare bare å gå på fjellet når det er vått synes jeg.

Jeg sklei litt her og der, men jeg forsøkte å holde meg såpass langt unna sjøen at jeg ikke risikerte å rushe rett ut i sjøen. Det hadde mildt sagt blitt en våt opplevelse. Men selv om jeg denne gangen fikk gått enda litt mer rundt ute på Mærrapanna og tatt bilder, har jeg enda ikke fått vært helt rundt. Så vi får vel ta det neste gang. Kanskje når det er tørt neste gang, da føler jeg meg litt tryggere på fjellet. Jeg måtte ei dame som var ute og jogget sammen med hunden sin. Det virket som hu jogget rundt hele området og var åpenbart mye mer kjent enn det jeg var, for jeg må innrømme at jeg surra litt rundt der ute for å finne frem.

Det var forresten ekstremt lavt vann, og der det er langgrunt kunne man gå ganske langt ut bare med vanlige gummistøvler på. Jeg fikk tatt en del bilder i dag også, men det er litt knotete når det regner kan du si. Jeg har bare med meg et kompaktkamera når jeg drar ut på en slik tur, men det blir jo naturlig nok vått og det kommer regndråper på linsa, og det ødelegger jo litt på bildene kan du si. Men jeg prøver å gjøre det beste ut av det i regværet. Men jeg må jo si at det hadde vært utrolig praktisk med et vanntett kamera, som jeg ikke burde bekymret meg for vann! I tillegg et kamera hvor det var litt lettere å tørke vekk vann fra linsa. Det er ekstremt knotete på det kompaktkameraet jeg bruker nå om dagen.

Når jeg først var ute for å ta bilder i regnværet i dag, benyttet jeg anledningen til å ta en tur opp til Greåker fort også, det er jo ikke rare gåturen. Det er selvfølgelig mye hyggeligere og bedre utsikt når det er bra vær, men det er allikevel morsomt å se hvordan det ser ut når det er dårlig vær også. Hvis man ser bort fra at kameraet ikke er så glad i regn og at mobiltelefonen sikkert heller ikke setter pris på altfor mye regn, så er det jo ikke noe problem for meg som har på både regntøy og gummistøvler. Men elektriske «duppeditter» som hadde vært vanntett hadde vært praktisk.

Det er sikkert også noen som har skjønt utifra bildene at jeg har funnet meg et sted jeg kan tenke meg å ta flere «portretter». Men jeg kommer nok tilbake når det er litt bedre vær tenker jeg!

                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/06/26/marrapanna-og-greaker-fort-i-regnet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.