Solnedgang over Greåker fort

For en tid tilbake hadde vi en så flott solnedgang og spennende himmel at jeg bare måtte benytte anledningen til å ta bilder av dette, og hva er ikke bedre enn å ta en tur oppom ett fort og skape litt bunkerkunst? Greåker fort var det mest naturlige valget på vei hjem fra en tur i Gamlebyen (Fredrikstad). Det eneste objektivet jeg brukte på denne turen var en ultravidvinkel, et Nikon 10-24 mm. På 10 mm tilsvarer det 15 mm med fullformatkamera og på 24 mm tilsvarer det 35 mm. Et ganske anvendelig objektiv så lenge man jobber nær de tingene man skal ta bilder av, eller skal ta landskapsbilder eller oversiktsbilder og ønsker å få med mye på en gang. Når jeg først var i gang prøvde jeg meg også på noen selfies og et par «nærbilder» av min egen bil. Selfiene ble riktignok «bare» tatt på 15 mm, men de ble ikke så værst.

Siden Greåker fort er mitt nærmeste fort, er det kanskje ikke så merkelig at jeg er ofte innom nettopp dette fortet. Jeg for min del anser Greåker fort og Kjøkøy fort som mine «hjemmefort». Det er også de fortene jeg har vært mest på. Torgauten fort kommer nok ikke langt bak tipper jeg. I tillegg til å være oppe på Greåker fort for å ta bilder av selve fortet eller solnedganger, har jeg også ofte vært der oppe bare for å nyte utsikten, været og f.eks sitte og høre på musikk og slappe av! Her er mine artikler om Greåker fort:

Videoomvisning på Greåker fort (04.03.14)
Greåker fort by night (02.03.14)
Greåker fort i HDR (13.02.14)
Greåker fort: Mye snø på taket av Greåker (28.01.14)
Mærrapanna og Greåker fort i regnet (26.06.13)
Greåker fort (26.05.13)

Andre besøk på Greåker fort:

Da jeg testet Glidecam HD-4000 (20.03.14)
En rolig avslutning på en lang dag (15.08.13)
Bunkere på Greåker (28.07.13)
En dramatisk dag i Greåkers historie (23.07.13)
Ny tur til Greåker fort (28.05.13)

                                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/08/solnedgang-over-greaker-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.