Skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue

Jeg har vært to turer til skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue på Kirkøy, Hvaler. Lokalt kalles det etter hva jeg skjønner «Røsshue». Men du sliter litt med å finne det navnet på et kart antar jeg. Skulpturparken StenKunstHvaler ligger i et gammelt stenhuggermiljø ytterst på Kirkøy og det ligger fortsatt en masse stein overalt. Så det er om å gjøre å se seg for når man går tur der ute, ellers kan du fort gå på en smell! Kunsten som er laget på stedet har jeg skjønt er tilbake fra 2005 og siste bidrag er fra 2009. Bildene her er fra første tur, andre tur var en «rekreasjonstur» sammen med en kompis. Vi hadde med oss litt å bite i, noe å drikke og norske jordbær i det fantastiske været vi hadde den dagen. Det er en utrolig utsikt her ute også, så en kikkert er et must å ha med seg, spør du meg!

Korset har dog ingenting med skulpturparken å gjøre, men ble satt opp av Hvaler menighetsråd i 1995 i sammenheng med 1000 år med kristendommen i Norge fra 995 til 1995.

                                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/07/skulpturparken-stenkunsthvaler-pa-rodshue/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.