Skulpturparken StenKunstHvaler i soloppgang

Jeg valgte å overskue soloppgangen over StenKunstHvaler på Rødshue i en av pausene mine på jobb i januar. Jeg var på forhånd veldig usikker på hvor «god» denne soloppgangen kom til å bli, i slikt vær kan det fort bli bare grått og trist og man ser egentlig ingenting. Men her fikk jeg veldig god valuta for turen ut til Kirkøy på Hvaler! Det er utrolig gøy å se fargespillet man får i skylaget ved soloppgang på denne måten! Jeg pleier alltid å si at en soloppgang uten skyer er overhodet ikke interessant. Det KAN gi gode motiver det også, men det blir utrolig mye mer spennende hvis det faktisk er litt skyer på himmelen. I dette tilfellet har jeg både skyer som ligger høyt oppe og litt lavtliggende nedbørsskyer i tillegg. Mørke tunge skyer som gir et dramatisk preg over det hele! Kan man egentlig be om mer enn dette? Dette er det jeg foretrekker å ta bilder av! Motivene forandrer seg fra minutt til minutt, siden skylaget flytter på seg ganske fort, spesielt det nederste laget med regntunge skyer!

I den tiden vi har vært igjennom nå, har det uten tvil hatt sine positive sider å ha deltskift på jobben. Det er jo nettopp i deltskiftspausene mine på jobben at jeg har hatt mulighet til å utnytte dagslyset for å ta bilder. Men det forutsetter at jeg har en pause på 3-5 timer. En pause på bare 2,5 time er som regel bare nok til at jeg får spist og kommet meg tilbake på jobb igjen. Det blir veldig fort stress hvis man både skal bruke litt tid på å kjøre litt, ta bilder og ikke minst få spist litt før man returnerer for å kjøre resten av skiftet mitt. Disse deltskiftspausene mine må selvfølgelig også klaffe med kurant fotovær også. Det siste som må klaffe er at jeg faktisk har overskudd til å dra ut og ta bilder. Har man ikke det, så spiller det fint liten rolle hvor mye tid og hvor bra vær man har. I den tiden vi har foran oss, så ville det selvfølgelig vært mer praktisk å hatt fritiden på ettermiddagen og kvelden, enn midt på dagen.

Det er spesielt to av skulpturene til StenKunstHvaler på Rødshue at jeg har blitt ekstra glad i å ta bilder av. I tillegg har jeg også tatt en del bilder av korset der ute, men det har ingenting med skultpurparken å gjøre. Men allikevel et interessant motiv å ta bilder av. Spesielt når soloppgangen og himmelen blir såpass dramatisk som denne tirsdag morgen i januar! I tillegg blåste og sjøet det såpass mye denne dagen, at jeg måtte selvfølgelig ta litt bilder av sjøsprøyt også. Men det medførte at jeg ikke akkurat dro derfra like tørr som når jeg kom. I tillegg måtte jeg stå klar med mikrofiberkluten og tørke av objektivet mitt i ett sett. På det værste kom det så mye sjøsprøyt mot meg at jeg måtte snu meg til siden for at ikke kameraet skulle «drukne». Men jeg skal love deg at jeg fikk saltvann fra topp til tå på venstre side! Jeg fikk tydeligvis litt slatvann i munnen også, for det smakte salt.

Dette er faktisk tredje runde med bilder fra skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue for min del! Siden disse bildene ble tatt i midten av januar, har jeg faktisk også vært en liten tur til der ute for å ta litt bilder. Det er ikke noen tvil om at det er et veldig interessant og spennende sted å ta bilder!

Her er de to foregående turene mine til skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue:

Ny tur til skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue (02.11.14)
Skulpturparken StenKunstHvaler på Rødshue (07.08.14)

                                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/22/skulpturparken-stenkunsthvaler-i-soloppgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.