Filtvet fyr i soloppgang

Jeg var sist en tur på Filtvet fyr i juni og har hatt lyst til å ta en ny tur. Jeg har derfor sett etter en mulighet til å få til en tur dit en dag jeg både har tid og det var meldt bra vær. Sist lørdag ringte vekkerklokka kl 6.00 om morgenen, jeg brukte riktignok en halvtime på å komme meg ut av senga, men kl 7.30 var jeg ute av leiligheten på vei. Jeg var derfor på plass ved Filtvet fyr på Hurum rett før soloppgang kl 9.00 denne lørdagen. Og jeg vil påstå at jeg fikk full uttelling for denne turen, det var behagelig temperatur og det var skyer på himmelen som gjør en soloppgang (og solnedgang) magisk! I motsetning til sist hvor det var åpenbart et bryllup på stedet, var jeg mutters alene denne lørdag morgenen. Dermed ingen som var i veien og som jeg måtte vente på for å få tatt de bildene jeg ville ta.

Problemet med å ta bilder undre en soloppgang og en solnedgang er derimot at motivet endrer seg ganske mye iløpet av ganske kort tid, så det blir en hel haug med bilder. Hvis man kan se på det som et problem da. Men det er ihvertfall ikke slik at man kan stikke en tur innom et kvarters tid og ta noen bilder og være ferdig med det. Jeg brukte ganske nøyaktig to timer på Filtvet på lørdag. Resultatet er bildene i dette innlegget! I tillegg til bilder av selve Filtvet fyr, ble det selvfølgelig også noen soloppgangbilder, det er sikkert ikke så rart. Jeg er forøvrig veldig glad for at jeg ikke valgte å droppe gummistøvlene! (jeg har veldig ofte på meg gummistøvler når jeg skal ut på fototur, jeg vet aldri hva slags vær og føre jeg møter i skog, mark og ute ved sjøen!) Det var nemlig høyere vannstand enn sist, og det hadde derfor vært helt umulig å kommet tørrskodd bort til selve fyret i noe annet enn gummistøvler.

Jeg har ikke telt etter, men det ble flere runder rundt fyret underveis, så mange av motivene er forsåvidt ganske like, hvis man ser bort fra det som endret seg hele tiden, nemlig himmelen, skyene og selve soloppgangen! Og det gjør i grunn bildene ganske forskjellig fra hverandre! Etter å ha tatt bilder på Filtvet i to timer, valgte jeg å kjøre videre og utnyttet dagslyset fra soloppgang til solnedgang denne lørdagen! Så det vil dukke opp mer bilder etterhvert fra denne dagen! Vinduet med dagslys er dog bare fra 9 til 15 om dagen, så det blir ikke en så lang dag som det ville ha vært om sommeren! Derfor er det enda viktigere å være tidlig ut på tur og utnytte det dagslyset man faktisk har nå om dagen!

                                                                                                                                                                                                                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/17/filtvet-fyr-i-soloppgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.