Frost, flott soloppgang og guffent vær

Selv om det faktisk er frost om natta lever man i håpet at man slipper å skrape is når man kommer ut døra om morgenen. Men så heldig var jeg nok ikke i dag. Så da var det bare å få starta opp bilen, full guffe på varmeapparatet og på med varmetrådene i bakruta. Deretter var det bare å skrape i vei. Men jeg tok ett bilde før jeg begynte å skrape. Resultatet ser du til høyre! Det var ikke bare bare å ta dette bildet i morges skal jeg si deg, fordi det var bek svart og autofokusen på kameraet hadde litt problemer med å fokusere. Jeg hadde tydeligvis auto-iso på, så det ble en ganske høy iso, kanskje ikke så rart med de lysforholdene det var kl 6.28 i morges! For å være ærlig hadde jeg ingen anelse om bildene i det hele tatt ble brukbare, men jeg tok sjanse på at de i det minste var brukbare. Bra ble de ikke, men man ser jo uten tvil at bilen er full av is!

Jeg tok tre bilder av bilen full av is i morges, det første bildet er brukbart og det tredje bildet er brukbart. Det andre bildet derimot, ser mer eller mindre ut som ett «tåkehav». Det er tydeligvis jeg som har pustet ut for mye varm luft som har kommet med på bildet. På tanke på at jeg skulle begynne kl 6.40 i dag og jeg i utgangspunktet beregner 20 minutter fra jeg går ut hjemmefra til jeg skal være på jobb, så skjønner man fort at jeg har vært litt etter skjema i dag. Trøtt som fy som vanlig, det er vel uhyre sjeldent at jeg ikke er trøtt på den tiden av døgnet. I tillegg tok jo selvfølgelig isskrapinga litt ekstra tid, så jeg var vel ikke på jobb før 3-4 minutter etter jeg skulle i dag. Hadde det gått et par minutter til uten at jeg hadde møtt opp, hadde jeg nok fått en telefon, tenker jeg. Det har skjedd en gang tidligere, det var dagen derpå når jeg hadde ett lite hyggelig møte med en elg.

Første del av vakte i dag gikk i grunn veldig greit, det var overskyet men helt greit vær. Jeg fikk også tatt ett utrolig fint bilde av soloppgangen fra brua over til Asmaløy. Fargerikt, ikke sant? Det pleier å være utrolig praktfulle soloppganger akkurat her! Og da er det helt genialt at jeg står parkert med bussen og venter på første avgang fra Rød på Asmaløy kl 7.25. Jeg pleier å kjøre fra plassen jeg står og venter på mellom Asmaløy-bruene kl 7.20. Jeg hadde egentlig tenkt å ta noen bilder av buss #108 som jeg brukte på skolekjøringa i dag nede på Spjær, men det gikk i vasken siden en av elevene var tidlig ute i dag og ble plukket opp vå vei ned til Spjær. Vanligvis pleier jeg ikke å plukke dem opp på vei ned, og det skal ikke bli noen vane for å si det sånn. Jeg synes det er utrolig deilig å få 5-10 minutter for meg selv mellom disse to skoleturene nede på Spjær, hvor jeg kan ta noen bilder, skrive litt på Twitter og ellers pusle litt på egenhånd. Jeg har tatt mange fine bilder der nede!

Derfor var planen at jeg skulle ta noen bilder av buss #135 på andre del av skiftet i dag, men da begynte det selvfølgelig å regne. Og det har det gjort i hele formiddag, ettermiddag og det regner fortsatt! Og da snakker vi ikke om lett duskregn, men det har regnet noe forferdelig til tider! I tillegg har det også blåst noe fryktelig. Det har derfor omtrent regnet vannrett til tider! Ellers var det ingen store overraskelser på skiftet i dag, se bort fra at en av mine faste passasjerer enten har hatt fri i dag eller sluttet tidligere, da jeg ikke så noe til han på hans «faste» tur. I tillegg overhørte jeg et par eldre damer som kommenterte at det tok veldig lang tid å komme seg hjem på akkurat denne turen. Og det forstår jeg godt at de mener, når man kjører fra Fredrikstad kl 15:20 er vi faktisk ikke fremme i Bukta før kl 16:25. Det er 1 time og 5 minutter senere det! Men når man kjører om Alshus, skal korrespondere med buss fra Skjærhalden i Bratte Bakke, Utgårdskilen, Papperhavn og så Bukta, så tar dette naturlig nok ganske lang tid. Men som jeg nevnte for den siste som gikk av, det er fortsatt over en time igjen til jeg er ferdig med denne turen!

For etter at jeg har vært i Bukta skal jeg ned til Bratte Bakke og korrespondere med buss fra Fredrikstad, tilbake til Utgårdskilen, vente 10 minutter, så ned til Bratte Bakke, vente 5 minutter og så kan jeg kjøre til Fredrikstad. Når jeg kommer til garasjen rett før kl 17.45, er det 2 timer og 25 minutter siden jeg startet denne turen! Det er litt smart å ta en tur innom toalettet før man begynner på denne turen, for å si det sånn! Det eneste «bussbildet» i dag ble ett bilde tatt av meg selv før 17:00-turen fra Utgårdskilen. Ikke ofte jeg må bruke blitz på slike bilder, men i dag har det vært utrolig dårlig vær og lys, man ser også på sideruta at det er rimelig guffent vær ute!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/06/frost-flott-soloppgang-og-guffent-var/

3 kommentarer

  • Greta6 oktober, 2009 kl 21:20

  Fine bilder Ken, det var også flott solrenning i Oslo i dag, senere da jeg kikket ut regna det og det har fortsatt.

 1. Med tanke på hvor mye det blåste på vei ut til asmaløy i går kveld så er jeg forholdsvis glad for at jeg ikke kjørte et vindfang av en buss utover 🙂

  • kak7 oktober, 2009 kl 16:18
   Forfatter

  Jeg kjørte bare 13.30-turen til Skjærhalden i går, resten av arbeidsdagen var på Vesterøy, så det ble ikke så mange bruer på meg i går. Men, det var helt jævlig når jeg kjørte bussen over Fredrikstad-brua i 17.35-tiden i går kveld! Hørte forøvrig fra en kollega som kjører Timekspressen som hadde hatt litt av en jobb med å holde bussen på rett kjøl over bruene i 20-tiden på Hvaler i går kveld!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.