Lite hyggelig møte med elg i går

Det er noen ganger man begynner å lure på hva man gjort galt her i livet. Etter å ha vært på middag hos ett vennepar i går var jeg på vei hjem for å komme meg i seng. Jeg skulle nemlig opp kl 5 i dag og begynne på jobb kl 6. Nesten hjemme rett før Hestehagen her på Veum står det plutselig en svær elg rett foran meg. Det er ikke en dritt jeg kan gjøre før det smeller og jeg har elgen i frontruta på bilen. Frontruta blir tusen knas, men det går heldigvis bra med meg. Dette skjedde så fort at jeg ikke kan gjøre rede for om jeg rakk å bremse eller ikke.

Herregud for ett sjokk dette var. Jeg hadde ikke klart å komme meg ut av bilen før elgen var på beina igjen og stablet seg bortover jordet her på Veum. Jeg får komme meg ut og sett på skadene på bilen. Fortsatt helt i sjokk, blant annet over at jeg ikke hadde fått en eneste skramme etter å ha kollidert med en elg! Panseret er buklete, det samme med høyre forskjerm og taket. Frontruta er tusen knas men henger fortsatt sammen. Jeg har også fått bukler over døra på venstre side av bilen. Elgen har lagt igjen både pels og jord både her og der på bilen. Bilen er full av glass overalt. Hele taket er full av glass.

Klokka er 22:30 torsdag kveld og jeg skal opp kl 5 dagen etter. Må innrømme at jeg var rimelig oppskaket og stressa, både over møtet med elgen og at jeg skulle opp igjen 6,5 time seinere. Jeg får ringt politiet og de varsler igjen viltnemda. Elgen tusler frem og tilbake ute på jordet og plutselig kommer det jaggu en elg til ut fra hagen! Har dem vært på epleslang hos naboen eller? Viltnemda kommer etterhvert og begynner å lete litt rundt, men bestiller forsterkninger før de drar ut på jakt. Med våpen selvfølgelig. Når det ikke er mer jeg kan bidra med ovenfor viltnemda starter jeg opp og kjører bilen de få hundre meterne det er hjem til meg. Jeg orket rett og slett ikke å styre med Falken og det hele i går kveld.

Det tar sin tid før jeg får sovnet og jeg sover fryktelig dårlig, er oppe på do flere ganger i løpet av natta. Den siste gangen bare en 30-40 minutter før jeg skal opp. Men jeg går og legger meg igjen. Etter en stund snur jeg meg rundt og lurer på om ikke vekkerklokka skal ringe snart. Til min store forskrekkelse ser jeg at klokka er 5:22 og jeg har forsovet meg. Men jeg er rask som fy og får gjort meg klar og kommer meg ut for å komme meg på jobb. I dag hadde jeg håpet å dra på jobb med Anders sin Skoda Felicia. Men aner ugler i mosen allerede når jeg låser opp bilen, kun førerdøra blir låst opp av sentrallåsen. Kupelyset er også veldig svakt. Jeg prøver å vri om nøkkelen og det er overhodet ikke noe liv i Skoda’n. Hvor uflaks går det ann å ha liksom?

Da er det ikke noe annet å gjøre enn å ringe etter drosje. Det tok litt tid før drosja kom, men jeg kom ikke mer enn 5 minutter for seint på jobb i dag. Men mens jeg sitter i drosja utenfor garasjen og betaler for turen (196 kroner takk) ringer de og lurer på om jeg er klar for å jobbe i dag. Når jeg forteller at jeg står ute på plassen, er det greit. Jeg starter opp og kommer meg avgårde, men klarer selvfølgelig ikke å være i spor 4 for å kjøre til Glombo-Langøya kl 6:10. Tror jeg var 7-8 minutter forsinket. Det første som møter meg i døra på bussen er: «Hvorfor er denne bussen alltid forsinka?» Må innrømme at det ikke var det jeg trengte akkurat der og da og svarer kjapt tilbake: «Jeg kolliderte med en elg i går kveld og måtte bestille drosje i dag. Så da vet du det.» «OK» kommer det mutt tilbake. Jeg kunne selvfølgelig også nevnt at jeg ikke fikk start på bil nummer 2, men orka ikke å gå inn i alle detaljene.

Resten av dagen har i grunn gått ganske greit, men jeg fikk heldigvis lov til å slippe å kjøre siste del av skiftet idag, slik at jeg var ferdig kl 12:25 istedenfor kl 14:55. Dermed fikk jeg tatt bussen hjem og fått Falken til å hente bilen og kjørt den til nærmeste Renault-verksted. Jeg har også fått en Volkswagen Golf (5) som leiebil. Så da slipper jeg å ta drosje og buss tur/retur jobben til uka. Takk for all hjelp i dag pappa!

Viltnemda ringte meg i dag. De hadde ikke funnet elgen i går kveld, men de var ute på tur igjen idag, og da hadde de funnet elgen jeg kolliderte med. Det var en stor kalv på ca 200 kg. Elgen hadde store skader på bakpartiet og måtte bli avlivet. Ifølge wikipedia veier en elgokse 360-600 kilo. Det var med andre ord ikke den største elgen jeg traff, men allikevel en ganske voksen kar. Dette kunne for å være ærlig gått riktig ille. Jeg er derfor takknemmelig for at det gikk så bra som det gjorde. Jeg kom tross alt fra det uten en eneste skramme. Det var bare bilen og elgen det gikk ut over. Elgen får skylde seg selv. Kollisjonen har blitt omtalt på f-b.no i dag.

Jeg er ikke særlig religiøs av meg, men: Kan jeg for guds skyld få lov til å være i fred fremover?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/10/17/lite-hyggelig-mote-med-elg-i-gar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.