Hyggelig tur på byen med kollegaer

Fra tid til annen er jeg ute på byen med kollegaer, og det slår aldri feil. Det er rett og slett jævlig hyggelig! I kveld har jeg vært ute med klubbstyret på jobben og det ble som det pleier å være, veldig hyggelig! Da starter som regel ettermiddagen/kvelden med at jeg tar bussen til byen. Jeg har da vært vant til å ta rute 2450 utenfor her til Fredrikstad enten kl 16.55 eller 17.55. Det er en såkalt «melkerute» som skal innom overalt, så den bruker mildt sagt ganske lang tid til Fredrikstad. Men jeg har som regel tatt denne bussen på fredager, så jeg fikk meg litt av en overraskelse når jeg sjekket ruteheftet tidligere i dag, siste buss med rute 2450 til Fredrikstad gikk nemlig fra Sarpsborg kl 12.45 på lørdager! Så da var jeg jo litt spent på hvordan jeg skulle komme meg avgårde til Fredrikstad uten å inkludere min egen bil.

Men det er jo som regel en løsning på alle problemer. Det går en rute som heter 2371 som er en «ringrute» som går fra Sarpsborg bussterminal nedom Greåkerdalen, ned til Greåker, opp Opstad og så via Grålum til Sarpsborg. Jeg er ikke 100% sikker på hvor denne ruta går, men det spiller forsåvidt ingen rolle heller. Det viktigste er at den skulle komme kl 17.07 utenfor her og gå i retning Greåker. Jeg hoppet derfor av nede på Greåker for så å gå til busstoppet på riksvei 109 for å vente på Glommaringen som ville komme rundt kl 17.37. Jeg vurderte å stikke en tur innom Kiwi og kjøpe meg en øl, men det er tross alt ikke lov å sitte i ett busskur og drikke alkohol. Så det droppet jeg, det kunne jo hende at det gikk en eller annen buss forbi tidligere også, selv om jeg anså det som høyst usannsynlig på en lørdag.

Men mens jeg satt der da, så fiklet jeg litt med telefonen, var på gaysir, litt nettaviser og Twitter tror jeg, så endte jeg opp med å knipse noen  bilder av skoene mine, Converse som vanlig på denne tiden av året. Røde i dag, en farge jeg har blitt utrolig glad i. Det er faktisk ikke mer enn et par år siden jeg ikke brukte noen farger utover hvitt, svart, grått og beige i det hele tatt. Men litt flau må jeg innrømme at jeg ble når det plutselig dukka opp en annen passasjer bak meg, som sikkert så at jeg satt og tok noen bilder av skoene mine. Hvilken gærning er det liksom? Men shitt la gå. Jeg har en tendens til å sitte og fikle med mobilen, knipse litt bilder og pusle mens jeg sitter og venter på bussen, avgangstider eller lignende.

Aner ikke hvor gammel vedkommende var, men en gutt som gikk på videregående for alt hva jeg vet. Mulig han ikke kom til å være kjørbar når han skulle hjem for kvelden han også. Men kult kledd, hettegenser, i grunn en utrolig deilig gutt som jeg ikke klarte å la være å titte litt bort på. Men samtidig prøver man å sørge for at man ikke blir fersket i å sitte og titte vet du. Han hadde forøvrig på seg blå Converse. Altfor ung for min del som har passert 36, men lekkert å se på, ikke noen tvil om det. Vet du hva? Jeg tror det er første gang jeg har skrevet noe slikt her i bloggen. Kanskje fordi jeg er litt påvirket av kveldens alkohol? Men helt naturlig å titte litt, ikke sant? Det er såpass mange år siden jeg kom ut av skapet som homo, så det er liksom ikke noen hemmelighet at jeg ser på gutter. Noen ganger blir man litt «tatt av vinden» over hvor deilig enkelte er, og man får en litt merkelig følelse inni seg. Et tegn på at man lever, er åpen om sin egen legning og at man har et savn etter noe mer? Okay, dette innlegget tok en litt annen vending enn jeg hadde regnet med. Men shitt la gå.

Glommaringen mot Fredrikstad dukket opp etterhver, det var en kollega stasjonert i Fredrikstad, noe jeg selvfølgelig var klar over på forhånd. Siden det er vi i Fredrikstad som kjører Fredrikstad-rv111-Sarpsborg-rv109-Fredrikstad. Han kjente meg faktisk ikke umiddelbart igjen, men det gikk et lys opp for han når jeg viste frem mitt grønne frikort. «Åh er det det deg?» Det er det vet du, men jeg går jo vanligvis i uniform. Er ikke alltid så lett å kjenne igjen kolleagene sine når man kommer i sivile klær. Selv om jeg naturlig nok går i sivile klær hver dag når jeg holder på med modultestene borte på Institutt for journalistikk. Men vi satt og skavlet litt på vei ned til Fredrikstad. Vanligvis hadde jeg sittet på videre med Glommaringen til Demokraten når jeg skulle til Peppes pizza, men bussen var i byen allerede litt før 17.50, så jeg valgte å gå videre. Men jeg kom ikke lengre enn ned til overgangen over til McDonalds før en kollega som kjørte Glombo-Langøya stoppet opp. Jeg hoppet på bussen og ble med bort til Peppes pizza. Alltid hyggelig å skrøne litt med kollegaer og få litt ekstraservice!

Jeg hadde avtalt med et par kollegaer å møtes på pub’en Bart som ligger ved siden av Peppes pizza for å ta noen øl før vi skulle møtes på Peppes pizza. Der skulle de også vise kampen mellom FFK og Strømsgodset. Vi hadde lagt opp til å se første omgang før vi skulle møtes på Peppes. Det ble et par «halvlitre» (de var 0.4 liter) før vi gikk ut den ene døra og inn den andre døra  ved siden av. Det tok ikke lange stunden før alle var på plass og vi bestilte første runde med «halvlitre» (her var det 0.6 liter). Jeg er faktisk ikke 100% sikker på hva jeg drakk i kveld, men det stod Frydenlund på glassene. Jeg regner jo da med at det faktisk er Frydenlund vi drakk, bryggeriene pleier jo som regel å sørge for at kundene vet hva de drikker. Men 100% sikker kan man jo aldri være.

Det ble også bestilt pizza og vi ble gode og mette før vi ga oss. Etter noen pils gikk ihvertfall et par av oss over til Irish coffee. Det er fryktelig godt, men må innrømme at denne var i overkant «svart» for min smak. Det vil si litt mye kaffe i forhold til whiskey. Men jeg er jo vant til å lage dem doble og triple (mengden whiskey), da blir jo smaken en helt annen. Jeg er jo ikke noe særlig glad i kaffe, derfor øker jeg mengden whiskey og krem. Da blir det utrolig snadder, spør du meg! Jeg har selvfølgelig ikke tenkt å skrive noe særlig om det vi pratet om i kveld, foruten litt skrøning på min egen bekostning. Vi har såpass høy takhøyde hos oss at vi både kan skrøne og småmobbe litt uten at man tar seg noe nær av det. Det er alltid fleiping om det faktum at jeg har flytta til Sarpsborg (Greåker), men man kan si hva man vil om at jeg bor i Sarpsborg, men en særping kommer jeg aldri til å bli! Jeg er født og oppvokst i Fredrikstad og kommer alltid til å være en Fredrikstadgutt. Nærmere bestemt en rølsing. Men de benytter nesten enhver anlendning til å mobbe meg litt for at jeg har flytta til Sarpsborg. Men det tar jeg meg ikke nær av. Bare fleiper blant annet med at for en singel bussjåfør er det ikke mulig å kjøpe noe i Fredrikstad.

Jeg har også gjort «sjakktrekket» med å fortelle litt om noen egne «regler» jeg har når jeg velger ut klær jeg skal ha på meg. Jeg skal ikke gjøre den samme blemma og fortelle om dem her, men jeg skal love dere at jeg får høre det hver gang det er noen «avvik». Men jeg prøver å fortelle at jeg prøver å følge disse reglene, men det er ikke alltid jeg bryr meg om dem, noen ganger blir det som det blir. Noen ganger går jeg faktisk også inn for å ikke følge disse, for å se hva slags reaksjon jeg får da. Det er faktisk litt gøy å se hva slags reaksjon jeg får, at det blir lagt merke til, er det ihvertfall ikke noen tvil om. Det er jo faktisk litt artig at en kollega hver dag ser på hva jeg har på meg av klær, sko, klokke osv for å se om dette stemmer overens med de «reglene» jeg har vært dum nok til å fortelle om.

I dag var ikke noe unntak, det vil si det kom vel egentlig ikke noen spesielle kommentarer på hva jeg hadde på meg i dag, siden det ikke var noen «avvik», men det kom opp som ett generelt tema. De hadde vist pratet om både skoa og klokkene mine. Ja, hva med dem liksom? Jo, nå var det noen som hadde hengt seg opp i at jeg hadde tatt bilder av skoene mine og lagt dem ut på Facebook. Javel sier jeg? Jeg har da ikke lagt ut noen bilder av sko på Facebook? I bloggen da, blir jeg raskt parert med. Joda, det stemmer sier jeg. Og hvor ender det hen da? Joda, det ender opp med en link på Facebook. Jeg legger jo alltid ut en link til blogginnleggene mine på Facebook. For å trekke litt trafikk, ikke noen hemmelighet det.

Tror aldri jeg rakk å komme med noen forklaring på det i kveld, da det er mange som vil si noe og vi kom litt inn på andre ting også. Men jeg har nevnt det i denne bloggen tidligere, men jeg kan jo gjenta det: Jeg har dilla på sko, spesielt Converse. Jeg har derfor flere par enn jeg egentlig klarer å bruke, derfor er det heller ikke noe problem å variere og «matche» uansett hva jeg måtte ha på meg ellers. Det er heller slik at jeg har Converse i enkelte farger som jeg ikke kan «matche» i klær. Det vil si, jeg prøver jo å unngå å gå med farger som kræsjer, selv om jeg sikkert kan være litt «vågal» på det området. Jeg fikk blant annet litt pepper for å blande rødt og rosa når jeg var i Frankrike i februar 2010. Men det får så bare være, jeg hadde ikke noen problemer med det. Men nå er jeg jo ingen ekspert på enten farger eller mote. Jeg går med det jeg liker og det jeg føler fortrolig med. I tillegg prøver jeg å utfordre meg selv med å strekke mine egne grenser til tider. Det er vel nettopp der rosa kommer inn i bildet.

Denne uka har jeg faktisk møtt opp på jobb (jeg går jo i sivile klær om dagen nå som jeg ikke kjører buss) i rosa Converse. Det er ikke første gangen jeg går i rosa Converse, men det er første gang jeg bruker dem på jobben. Litt spent på hva slags reaksjon jeg ville få. Det var i grunn overraskende LITE reaksjon, jaja tenkte jeg ikke gang dette får dem til å reagere. Er jeg så homo liksom? Nei, jeg er vel egentlig ikke det. Hvis man tenker på femi sådan. Men etterhvert kom det frem en liten kommentar når jeg selv egentlig «åpnet» temaet. Fikk vel som kommentar at «alle vet hvor du står hen». Så da var det tydeligvis helt greit for meg å gå i rosa Converse. For min del spiller det ingen rolle hvilken farge mine Converse har, de er kule uansett. Nå må jeg jo innrømme at det er rimelig «homo» å sitte her og skrive avsnitt etter avsnitt om sko, farger og klær da. Men det var det jeg hadde på hjertet her og nå.

Når jeg først hadde åpnet denne balletten, benyttet jeg anledningen til å fortelle at det faktisk er under to år siden jeg begynte å fornye meg litt. Tidligere hadde jeg kun brukt fargene hvitt, svart, grått og beige. Det var ekstremt lite fargerikt kan du si. Jeg ville ikke skille meg ut, jeg ville kle meg nøytralt og følte meg mest vel i nøytrale farger. Men det har jeg som dere skjønner gjort noe med. Fordi det er gøy å bruke litt farger. Det er jo noen farger jeg har blitt mer glad i enn andre, rødt er den fargen jeg har blitt aller mest glad i. Her hjemme går det en del i grønt, men har ikke noe særlig sko eller klær i grønt, enda. Oransj er også en farge jeg har blitt veldig glad i. Når det kommer til Converse har jeg dem i gult, svart, brunt, hvitt, rødt, lilla, rosa, grønt, kamuflasje, grått, blått, beige, sølv, oransje og denimfarget. I tillegg har jeg kombinasjoner av dette, med diverse motiver osv. På fredag gikk jeg i et par som er primært gule med svarte detaljer og litt hvitt. Da var det en kollega som lurte på om man fikk dem i enda flere farger. Først trodde jeg at han mente om jeg hadde dem i enda flere farger enn jeg hadde brukt hittil, men det var flere farger på et og samme par han mente. Det skal jeg sjekke ut svarte jeg. Jeg har faktisk et par som er i 4 forskjellige farger. Det er hvitt, svart, gult, blått og rødt. Disse er dekket av et tegneseriemotiv.

Men det var faktisk ikke mine rosa Converse som det ble mest reaksjoner på denne uka, men derimot de svarte med Converse-logoer over det hele. For på dette paret var de vanlige hvite lissene byttet ut med rosa lisser. Jeg vil vel påstå at det var mer «skrikende» med helt rosa Converse, men her var det flere som var uenig, det var mer «skrikende» med rosa lisser. For her hadde jeg faktisk gjort noe «ekstraordinært». Det vil si tatt ett svart par Converse med hvite lisser og faktisk bytta ut de hvite lissene med rosa lisser. Jeg for min del synes det er litt kult da. Litt farge, alle huske vel sikkert Benny i Olsenbanden og hans sokker?? Nei, jeg bruker så og si bare svarte sokker. Selv om jeg har noen få hvite sokker for å bruke sammen med hvite Converse, og et par rosa sokker som jeg kjøpte for morro skyld for å bruke sammen med et lavt par rosa Converse jeg har.

Når jeg satt i busslomma på Greåker  og venta på Glommaringen tidligere og tok noen bilder av mine røde Converse, hadde jeg vel ikke akkurat bestemt meg for å bruke disse bildene til noe som helst. Det er ganske mange bilder jeg tar med mobilen som aldri blir brukt til noe som helst. Det kan være seg bilder av meg selv, skoene mine, busser eller helt andre ting som jeg knipser bilder av. For meg er det litt tidsfordriv og jeg liker jo å ta bilder, så det er gøy å holde på med. Men enkelte ganger ender faktisk disse bildene opp med å bli lagt ut her i bloggen da. Det er ikke nødvendigvis fordi de har så mye MED innlegget å gjøre, men kanskje bare for å ha noen bilder til innlegget. Men prøver å enten å ta noen bilder som er relatert til innlegget, eller skrive om det jeg har tatt bilder av da. Så hva er ikke mer passende enn at jeg faktisk legger ut bildene jeg tok av mine røde Converse i dag? Så her får dere enda flere bilder av mine sko, hehe. Så med det vil jeg takke for en veldig hyggelig kveld på byen og ønske dere alle en riktig god natt! Tipper egentlig at dere alle ligger og sover og drømmer søtt allerede, mens jeg sitter her og skriver om kveldens trivialiteter. Det er sikkert noe jeg har glemt som burde vært skrevet, men det var dette jeg fikk ned på tastaturet i natt.

       

Jeg endte visst opp med å legge ut et lite knippe av de skoene jeg har brukt de to siste ukene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/05/29/hyggelig-tur-pa-byen-med-kollegaer/

2 kommentarer

  • Robert Nordli29 mai, 2011 kl 11:35

  Herregud, har aldri ledd så godt av ett innlegg fra deg før Ken. Lo gjennom store deler av innlegget og leeenge etterpå.

  Lov å se, men ikke røre vet du 😉 Det er min filosofi hvertfall.

  Kjekt du koste deg igår da. Og om det er vennskapelig mobbing er det alltid moro :p

  • kak29 mai, 2011 kl 12:13
   Forfatter

  Hehe, morsomt at du likte innlegget og at det ga deg en (lang og) god latter! Jeg hadde det veldig hyggelig i går kveld (og i natt). Vi fleiper, kødder og mobber litt og har det veldig gøy på hverandres bekostning! Ingen slipper unna! Jeg tar meg overhodet ikke nær av det, og har heller ingen problemer med å legge meg selv litt ut for «hugg» på denne måten!

  Så absolutt, Robert! Det er lov å se, røre får man eventuelt avtale først! hehe

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.