Mitt hjem og hjemmekino

Det er faktisk over fire år siden jeg skrev om hjemmekino sist, og siden den gang har det faktisk blitt en realitet. Jeg hadde litt penger til overs i juli i fjor og gikk til innkjøp av både «hjemmekino» og ny større tv. Mine «gamle» Cerwin Vega VS-12 høyttalere har jeg valgt å beholde og bygge videre på. Disse høyttalerne ble faktisk kjøpt tilbake i 1996 og de lever i beste velgående! De stoore og er rimelig plasskrevende, men det er ikke så veldig rart når de har basselementer på 12 tommer i bunn av kabinettet. Jeg måtte selvfølgelig ha en hjemmekinoforsterker, og jeg endte opp med en Denon AVR-2310. Den har HDMI-switching både på lyd og bilde, støtte for HD-lyd og «full pakke». Den skulle også være kraftig nok til å drive mine gamle Cerwin Vega-høyttalere med sin 7 x 105 watts forsterker.

I tillegg måtte jeg selvfølgelig ha noen flere høyttalere. Men siden jeg allerede på dette tidspunktet hadde lagt inn bud på leiligheten jeg nå bor i, så valgte jeg å droppe subwoofer. Det vil derfor si at jeg trengte en senter- og bakhøyttalere. Jeg måtte jo da selvfølgelig satse på noe som kunne spille bra sammen med de Cerwin Vega-høyttalerne jeg har fra før. Så da var det ganske naturlig å kjøpe Cerwin Vega igjen. Det endte opp med Cerwin Vega XLS-6C og Cerwin Vega XLS-6 bakhøyttalere. Jeg fikk testet ut dette i min gamle leilighet på Veum før jeg flytta, og det låt rimelig bra, spør du meg! Det ble veldig midlertidig satt opp på Veum, naturlig nok, siden det bare var en måned til jeg skulle flytte inn i denne leiligheten. Så bakhøyttalerne ble stablet opp provisorisk og kablene ble strukket tvers over gulvet.

Men her i min nye leiligheten er selvfølgelig saken en helt annen. Jeg har fått kjøpt meg stativer til bakhøyttalerne som man kan montere opp høyttalerne uten å måtte skru noen skruer inn i høyttalerne. De er montert i murveggen her med 6 skruer og plugger på hvert feste, så det er nok usannsynlig at de noen gang kommer til å dette ned. Senterhøyttaleren derimot er fortsatt litt provisorisk plassert. Den står bak tv’en, kanskje ikke den beste plassen for en senter, men med de møblene jeg har i dag så var det den beste løsningen. Får se om jeg finner en bedre løsning på dette etterhvert når jeg får bytta ut tv-bordet/benken her.

Med en hjemmekino hører det selvfølgelig også med film, og det kan man vel trygt si at jeg har i bøtter og spann, eller ihvertfall på hyllemeter etter hyllemeter. De som har vært hos meg vet utmerket godt hvor mye film jeg har i hyllene her, men de som ikke har vært her har nok ingen fjerneste anelse om hvor mye film vi snakker om. For de som er interessert, kan ta en titt på denne linken for å se de filmene jeg har i hyllene her. Det er i skrivende stund snakk om 1.156 filmer på dvd og blu-ray. 385 av disse er blu-ray. Det har i dag også kommet 5 nye blu-ray-filmer som jeg ikke har fått pakket ut enda. Det blir spennende å se hva det er for noe. Husker faktisk ikke helt hva jeg har bestilt, sier vel litt om at jeg kjøper litt film. Men i tillegg til film ser jeg litt tv-serier, synes det er genialt på egenhånd ihvertfall. Film ønsker jeg aller helst å se sammen med noen!

Når jeg flytta hit til leiligheten i Krokstien valgte jeg forøvrig å gi bort alle mine gamle VHS-filmer. Jeg har ingen VHS-spiller lengre, kasta den i flytteprosessen, men den har uansett ikke vært tilkoblet på 8-9 år, så jeg så overhodet ingen grunn til å beholde disse gamle filmene. Hvem setter seg ned og ser på en gammel VHS-film når man har så mye dvd- og blu-ray tilgjengelig i hylla?

Jeg har ganske mye musikk i hyllene her også, blant annet de to røde hyllene som dere ser på ett av bildene i dette innlegget. Resten av cd’ene står i mine tre BENNO som står bak døra mellom gangen og stua. I tillegg har jeg en del musikk liggende på disk her, primært fordi den er lettere tilgjengelig der enn om man skal gå og hente cd’ene hele tiden. I tillegg har har jeg jo litt tv-serier som jeg følger med på. Istedenfor å se dem på tv velger jeg heller å laste ned og se dem når jeg har tid og anledning. Kan da ikke være noe galt med det? I tillegg har jeg en tendens til å kjøpe dem enten på dvd eller blu-ray etterhvert. Så da har jeg vel sikret meg på alle mulige måter!

Til avspilling av musikk og tv-serier, Top Gear, Fifth Gear og slike ting bruker jeg mediaspilleren med A.C. Ryan Playon!HD Mini (POHD Mini) som er rett og slett genial! Her spiller vi av tv-serier (og alt annet man har lyst til å spille av) i HD med Dolby Digital/DTS-lyd og det hele! POHD Mini er selvfølgelig også koblet på nettverket her og jeg har koblet to 1TB-disker til min POHD Mini med NAS i nettverket. Det eneste som er litt kjipt er at min første generasjon POHD Mini bare har 10/100 mbit nettverk, andre generasjon har fått 10/100/1000 mbit nettverk. Men det er nok ikke så viktig at det er aktuelt å kjøpe den på nytt etter så kort tid! (Den ble kjøpt omtrent samtidig med resten av «hjemmekino-innkjøpet».

Når jeg først var i gang med å ta noen bilder her med min HTC Desire HD (jeg bruker nesten ikke noe annet «kamera» for tiden) tok jeg noen bilder av resten av stua og ett bilde av «kontoret» mitt også. Ett rom som er litt rotete må man vel få lov til å ha? Jeg har selvfølgelig et stereoanlegg inne på kontoret også, som jeg har koblet pc’en til. I tillegg er det der jeg lytter til musikk med mine Denon AH-D2000!

Noen som har lyst til å se film?

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/05/27/mitt-hjem-og-hjemmekino/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.