Jeg har gjenoppdaget hi-fi

Det var da svært så svulstig tittel denne gangen? Men jeg føler det mer eller mindre slik. Jeg har endelig fått realisert ett av de dyrere ønskene mine, kanskje til og med en drøm. For det er jo ikke akkurat noen stor hemmelighet at jeg hører på MYE musikk, noe jeg også har skrevet om her i bloggen. Jeg har også den senere tid begynt å kjøpe mer cd’er, oppdaget flere nye band, blant annet takket være pappe og venner. Jeg er alltid åpen for nye anbefalinger, men det kan til tider bare ta litt tid før jeg får sjekket dem ut. Det aller enkleste er å sette på musikken når jeg er tilstede, det er slik jeg har fått ørene opp for Them Crooked Vultures, Velvet Revolver og Foo Fighters den senere tid! I tillegg får jeg stadig tips fra pappa, være seg på sms, msn, epost eller muntlig for den saks skyld. Da er det jo utrolig enkelt å ta en tur innom Spotify og høre på musikken!

Men for å slutte å gå rundt grøten, jeg har endelig fått kjøpt meg nye hodetelefoner, Denon AH-D2000 for å være nøyaktig! Disse har jeg nok pratet om i lang tid, de jeg omgås ofte kan nok bekrefte dette. Jeg har jo også ved et par anledninger skrevet om det her i bloggen. Jeg hadde faktisk ikke testet de enda, men jeg ble mer eller mindre så imponert over lydbildet i lillebroren og ikke minst komforten med å ha Denon AH-D2000 på ørene! Men når jeg i går skulle opp til Hi-Fi Klubben i Dikeveien her i Fredrikstad for å kjøpe meg en ny cd-spiller, klarte jeg ikke å la være å teste ut hodetelefonene! Jeg hadde allerede ringt opp og sjekket om de hadde Denon DCD-510AE cd-spilleren på lager, så den ba jeg dem bare ta frem når jeg møtte opp i går ettermiddag.

I tillegg lurte jeg på om de hadde en lydkilde til Denon AH-D2000 hodetelefonene. Jeg hadde nemlig lagt merke til at cd-spilleren som pleide å stå ved «lyttestasjonen» dems hadde blitt fjernet. Betjeningen hos Hi-Fi Klubben begynte å styre med å få flytta en cd-spiller bort til «lyttestasjonen» før han innså at det jo var totalt unødvendig. Det var jo bare å ta med hodetelefonene bort til en av cd-spillerne i utstillingen. Denon AH-D2000 ble derfor koblet til en Denon DCD-710AE. Det er en dyrere og nok en bedre cd-spiller en den jeg hadde valgt å kjøpe, men shitt au. Jeg hørte først på en DALI cd de hadde hos Hi-Fi Klubben, men etter å ha hoppet meg litt fremover på den cd’en, valgte jeg å gå ut i bilen og hente «Moon Landing» med Sivert Höyem. Selv om man kan høre om hodetelefoner er bra eller dårlige med en hvilken som helst cd, er det enda lettere å høre nyansene med en cd man har hørt mange ganger før. Det var nok på forhånd ikke noen tvil om at dette ville være veldig gode hodetelefoner, og jeg ble ikke noe mindre imponert etter å ha fått testet dem hos Hi-Fi Klubben!

Jeg valgte derfor å både ta med meg Denon DCD-510AE cd-spilleren og Denon AH-D2000 hodetelefonene. CD-spilleren hadde de forøvrig satt ned med 1.000 kroner, så den vil jeg påstå at jeg gjorde ett kjempekjøp på! Hodetelefonene kan jeg nok bare drømme om at de ville satt ned prisen på med det første. Denon har ett ganske bredt utvalg med hodetelefoner, og disse er «innstegsmodellen» av high-end-modellene dems, eller hva jeg skal kalle det. Men Denon AH-D5000 og Denon AH-D7000 blir nok i dyreste laget for en bussjåfør. Da måtte jeg nok ha spart en stund på forhånd. Men utrolig stilig med hodetelefoner laget i ekte mahogny, magnesium og lær, ikke sant? Men jeg tror nok at jeg har fått utrolig mye hi-fi-lyd for pengene ved å kjøpe Denon AH-D2000. Mange vil kanskje si at det er galskap å bruke så mye penger på ett sett hodetelefoner, men det er nok enten fordi de overhodet ikke er interessert i lyd, aldri bruker hodetelefoner eller rett og slett aldri har testet ut ett sett gode hodetelefoner før! Men vær klar over at hvis du gjør det… er du solgt!

Når jeg kom hjem fra Hi-Fi Klubben i går var jeg selvfølgelig utrolig spent på å teste den nye cd-spilleren og de nye hodetelefonene at dette ble koblet opp mer eller mindre med en gang! Jeg testet først hodetelefone rett i den nye cd-spilleren, noe som låt utrolig bra. Og enda bedre synes jeg det låt når jeg koblet opp cd-spilleren til min Denon PMA-915R integrerte forsterker! Da har man også mulighet til å gjøre litt endringer på lydbildet (bass/diskant) hvis man ønsker det. Da testet jeg med litt forskjellige cd’er. «Junior» med Röyksopp, «Röd» med Kent og Them Crooked Vultures. Det låt rett og slett utrolig bra! Jeg måtte ringe til pappa og fortelle om at jeg hadde oppdaget hi-fi på nytt igjen, og fortelle at jeg også hadde kjøpt meg nye hodetelefoner. At jeg skulle kjøpe meg ny cd-spiller hadde jeg nemlig fortalt før jeg dro opp, men jeg hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe hodetelefonene der og da. Men når jeg først testet dem ut, så klarte jeg ikke å la være å ta dem med meg hjem. Jeg beskrev dem rett og slett som «makaløse»! Jeg har egentlig problemer med å finne ord på hvor fornøyd jeg er med mine nye hodetelefoner. Men jeg tror de aller fleste har skjønt at jeg er fornøyd nå!

Jeg rakk ikke å skrive noe om nyervervelsene i går, da jeg var mer enn nok opptatt med å nyte lyden av dem! Men i dag måtte jeg selvfølgelig skrive «noen» ord om det. På jobben i dag hadde jeg også tenkt litt på at jeg kunne tenke meg å bruke de nye hodetelefonene her borte på kontoret også. Pc’en som lydkilde ville nok ikke være bra nok for disse hodetelefonene, så jeg har derfor prøvd å komme frem til en annen mulighet. Det er nemlig litt langt fra stereoanlegget i den andre stua og bort hit til kontoret. Men det var da jeg kom på at jeg har jo en ROTEL RA-930BX integrert forsterker liggende på loftet. Det er i grunn en ganske bra forsterker, men altfor liten til å drive store høyttalere. Den er på 2×30 «ekte» Rotel-watt og er nok mer enn nok til å drive hodetelefonene mine. I tillegg har jeg jo min gamle Yamaha CDX-450 cd-spiller til overs. Så hvorfor da ikke stable opp ROTEL-forsterkeren og Yamaha-cd-spilleren som en egen «lyttestasjon» her borte på kontoret? Jeg synes ihvertfall det er like genialt som det er enkelt! Komponentene har jeg jo stående uansett!

Jeg har derfor vært på loftet og hentet ned ROTEL-forsterkeren og koblet opp Yamaha-cd-spilleren som ble erstattet av den nye Denon-cd-spilleren i går. Og det låt rett og slett helt knall! Det eneste som gjenstår er å finne et smart sted å plassere dette. Det tar jo litt plass kan du si. Jeg må nok fjerne noe annet for å få plass, ser det ut til. Men plass skal jeg love dere at jeg skal finne eller skape! Jeg gleder meg til å nyte musikken direkte fra cd’ene mine med mine nye hodetelefoner fremover! Hvis jeg ikke skal sitte her på kontoret bruker jeg selvfølgelig hodetelefonene mine på stereoanlegget i stua! Jeg har forøvrig en Denon FM-tuner (RDS) liggende på lur også, men jeg regner ikke med at jeg kommer til å ta frem den med det første. Skal jeg høre på radio, er det nok større sjanse for at jeg bruker min Argon DAB3 som står her på kontoret fra før!

Men selv om jeg nå har kjøpt meg nye hodetelefoner, kommer jeg nok fortsatt til å bruke Sennheiser PC155USB headset’et på pc’en. Det er veldig god lyd i disse også, og de kommer til å brukes når jeg skal høre på Spotify, mp3 eller bruke Skype for den saks skyld! Men mine Sennheiser HD515 kommer jeg nok aldri til å bruke igjen. Jeg sammenlignet selvfølgelig lyden i mine Sennheiser HD515 og mine nye Denon AH-D2000 i går, og det var mildt sagt en helt annen verden! Derfor er nok mine gamle Sennheiser HD515 pensjonert for evig tid. Men jeg finner sikkert noen som vil arve dem og sikkert vil ha glede av dem fremover! Jeg tror nok ikke jeg klarer å ha noe særlig glede av dem lengre ihvertfall. Sånn er det når man har fått seg noe bedre. Det som er viktig for meg fremover, er å ikke prøve noe som er enda bedre enn det jeg har kjøpt nå. Da er jeg redd at jeg må begynne å spare.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/15/jeg-har-gjenoppdaget-hi-fi/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban15 januar, 2010 kl 20:41

  Jeg må bare si det, mis-unne-lig 🙂 Ser ut til at du har gjort to gode kjøp min venn. Jeg viste jo du hadde kjøpt deg ny cd-spiller, men headsettet overrasket du meg med 😉

  Gleder meg til å besøke deg jeg nå og høre på musikk fra din nye cd spiller. Sikkert ikke noe forskjell fra den gamle, men pyttsann 🙂

  Gratulere kompis

 1. Glimrende valg på hodetelefonene, og CD-spilleren er absolutt meget kurant også 🙂 Gratulerer!

  Har et par Grado SR-125 som jeg driver med en Argon HA-1 her, og selv om jeg nå har fått meg brukbare høyttalere på kontoret så er det fortsatt finfin lyd!

  • mats15 januar, 2010 kl 23:43

  GRÆTTIS, søren klype, nå ble jeg misunneliug på deg altså, gleder meg som en unge til og få hørt på anlegget ditt, regner met at pipa har fått en annen lyd:D
  Kos deg med musikken nå:)

  • kak15 januar, 2010 kl 23:55
   Forfatter

  Takk for det, Robban, Mats og Mats! 🙂

  Hodetelefonene er uten tvil der jeg har tatt et størst steg, nærmere bestemt et kvantesprang! Når det gjelder cdspilleren er det kanskje ikke så stor forskjell å høre, med mindre man kobler dem opp begge to med samme cd og bytter mellom dem. Men det er et prosjekt jeg ikke gidder å tenke på en gang. Yamaha-spilleren min jeg kjøpte i 1992 er jo ikke en drittspiller eller ødelagt på noen måte, så den hadde nok dugd en god stund enda. Men nå har den altså blitt «degradert» til min lille «lyttestasjon» her borte på kontoret, mens Denon-spilleren står sammen med resten av stereoanlegget i stua!

  Må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på Argon HA-1 selv, Mats. Gjør den like mye underverker som man skal ha det til? Jeg ser helt klart poenget at det er ett behov for den hvis man ikke har en forsterker mellom cd-spilleren og hodetelefonene, men når man HAR en forsterker imellom? Hodetelefonutgangen og forsterkeren til den er vel mye bedre i en (integrert) forsterker enn den som er i selve cd-spilleren?

  Btw: Jeg husker ærlig talt ikke når jeg kjøpte denne ROTEL-forsterkeren min, men den er fryktelig gammel. Jeg kjøpte den hos Aktuell eller hva butikken het i Østfoldhallen i sin tid. Den kjøpte jeg ganske lenge før min nåværende Denon PMA-915R, og den ble kjøpt i 1996. Mulig jeg kan finne en eller annen kvittering her et sted med en dato på. Men jeg selv ikke brukt den siden jeg kjøpte Denon-forsterkeren, naturlig nok. Min bror har dog brukt den i en kortere periode. Men de siste 13 årene har den nok bare stått på «lager» og vært med på det ene flyttelasset etter det andre. Den har stått lagret i originalesken med isopor, plast og det hele! 🙂

  • Jarle20 januar, 2010 kl 14:20

  Heisann! Hyggelig lesning! Er på utkikk etter en bra forsterker til mine nyervervede Dali Ikon 6. Har litt problematisk stue, men gir ikke opp…Skjønner at du må være fornøyd med PMA-915R`n, siden du fremdeles har den? Den funker bra, med fjernkontroll og alt?

  Med hilsen Jarle

  • kak20 januar, 2010 kl 16:49
   Forfatter

  Jeg har vært og er fortsatt kjempefornøyd med min Denon PMA-915R! Den har heller ingen problemer med å drive mine Cerwin Vega VS-12! 😉

  Det er to knapper man bruker MYE på fjernkontrollen, og det er volum opp og ned, de har begynt å bli litt slitne, man må trykke en del for at de skal reagere. Foruten de to knappene fungerer alt som det skal! 🙂

  • anonym15 mai, 2012 kl 04:39

  heisann. fremstår AH-D2000 som solide? tenker på bøylene ved hodeputene. på mine ah-d1100 har disse rett og slett bare knekt etter pent bruk i en måneds tid. de tålte ikke å sitte på hodet mitt, som jo hodetelefoner bør tåle… men lyden i de var enormt god, så jeg vil ha nye hodetelefoner fra denon. ser at dette blogginnlegget er et par år gammelt, har du hodetelefonene fremdeles? stemmer det at bøylene er av magnesium?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.