Bunker ved Trøsken på vei hjem fra Stockholm

Andre påskedag i Stockholm var bare planen å reise hjem igjen. Men først etter en god frokost på hotellet selvfølgelig. Jeg hadde fått med meg alt pikkpakket og forlot hotellet kl 11.25 og vendte nesen hjemover til Greåker igjen. Jeg hadde ikke nok diesel på tanken til å komme meg hjem, så jeg fylte 20 liter diesel i Sverige til 12,13 svenske per liter. Vel vitende om at det var priskrig på diesel hjemme, så jeg la opp til at det skulle være så lite diesel som mulig igjen på tanken når jeg kom hjem. Det gikk i grunn ganske radig hjemover. Og nettopp på grunn av den gode frokosten jeg hadde hatt på hotellet, var det ikke noe kjempebehov for å spise så mye på veien hjemover. Det var mer trafikk hjem andre påskedag enn hva jeg opplevde når jeg skulle til Stockholm på skjærtorsdag. Men fortsatt ingen noe som forårsaket noe som kunne ligne på en kø. Med unntak ved et trafikklys et eller annet sted i Sverige. Husker ikke hva det het akkurat der.

Jeg hadde vel vært hjemme på omtrent 5 timer og 45 minutter hadde det ikke vært for at jeg tok et stopp ved bunkeren på Trøsken, som jeg har tatt bilder ved noen anledninger tidligere, første gang i april 2014 og siste gang i april 2015. Jeg har også vært oppe ved bunkeren og tatt litt bilder av Vestvannet i seg selv. To ganger i november 2015 faktisk, først for å ta ordinære bilder på frihånd og så tok jeg noen bilder med lang lukkertid på stativ. Denne gangen stoppet meg primært på grunn av de «dramatiske skyene» over Vestvannet. men det ble til at jeg tok noen bilder av bunkeren som ligger rett ved veien også. Det er en bunker til på den andre siden av veien inne i skogen, men den har jeg bare vært og tatt bilder av en gang. Jeg har ikke vært inne i den bunkeren, men regner med at den ikke er veldig ulik den som ligger inntil veien.

Jeg ser for meg at det hadde blitt utrolig stilige bilder hvis jeg hadde tatt bilder på lang lukkertid av Vestvannet og de dramatiske skyene denne ettermiddagen. Stativet hadde jeg riktignok liggende bak i bilen, men speilrefleksen og filterne jeg hadde hatt behov for å øke lukkertiden lå hjemme. Men det kommer flere anledninger til å ta den typen bilder senere. Jeg har vel faktisk ikke tatt noe bilder med filter siden nettopp disse bildene av Vestvannet og Børtevann i november og bilder av is på Børtevann i desember. Men jeg får nok sikkert filterånden over meg igjen snart. Det blir som regel til at jeg drar på dedikerte filterturer, det er veldig sjeldent at jeg plutselig bestemmer meg for å styre med stativ og filter. Det er tidkrevende og ikke minst resulterer det i at jeg må dra på ganske mye mer utstyr (les; stativet).

Hjemreisedagen resulterte ikke i mer enn 1457 skritt, men totalt i løpet av turen ble det 55.192 skritt og 1191 kilometer med bilen. Når jeg fylte opp tanken til den hyggelige prisen 9,89 dagen etter, målte jeg Stockholmturen til 0,54 liter diesel per mil. Det er ikke værst med tanke på at jeg har kjørt 100 mil motorvei og 19 mil på småveier bare. Dieselmotoren liker jeg aller best når jeg putrer avgårde i 80-90 km/t, uavhengig om jeg kjører på flatmark eller i fjellet. Men når jeg ligger i 100 km/t og oppover stiger dieselforbruket på grunn av det økte turtallet.

Dette konkluderer turen jeg hadde til Stockholm i påska! Det er uten tvil mer jeg kunne tenke meg å se i Stockholm og Stockholmdistriktet, det får jeg ta ved en senere anledning! Nå ser jeg frem til neste tur som nærmer seg med stormskritt!

Her er resten av Stockholmturen:

Olof Palme, Södermalm og Djurgården i Stockholm (10.04.16)
Gamla stan, Skeppsholmen og Kastellholmen i Stockholm (09.04.16)
Drottningholms slott i Stockholm (03.04.16)
Oscar-Fredriksborgs fästning i Stockholm (03.04.16)
Fredriksborgs fästning i Stockholm (03.04.16)
Vaxholms fästning i Stockholm (02.04.16)
Rindö redutt i Stockholm (02.04.16)
Tur til Stockholm i påska (02.04.16)

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/04/13/bunker-ved-trosken-pa-vei-hjem-fra-stockholm/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.