Vestvannet

Sist søndag var jeg en liten tur oppe og tok litt bilder ved Vestvannet, rett ved bunkerne jeg har tatt bilder av ved Trøsken ved et par anledninger tidligere. På den andre turen var jeg kanskje mer fokusert frostrøyken og tåka som lå over Vestvannet enn selve bunkerne. Denne gangen tok jeg ikke et eneste bilde av bunkerne, jeg var på den andre siden av Trøsken bru for å ta bilder av solnedgangen. Jeg var litt usikker på hva jeg kunne forvente meg, men tok ihvertfall med meg kameraet og kjørte opp til Trøsken i håp om å få noen bilder. Det eneste som er litt synd med Vestvannet på den siden av Trøsken bru er høyspentledningene som går tvers over. Det tar seg rett og slett ikke ut på bilder. Men denne gangen valgte jeg å ignorere det litt og ta de bildene jeg ønsket uavhengig om høyspentledningene kom med.

For det var en ganske fargerik dog litt nedtonet solnedgang vi fikk denne ettermiddagen sist søndag. Sola så jeg aldri noe til, men det er ikke dermed sagt at man ikke kan få ganske mye spennende farger for det. Som regel er det en fordel om man ikke ser sola, ihvertfall direkte. Det aller beste er å ha sola bak et lite skylag som «dimmer» sola litt. Jeg tror aldri jeg har vært oppe ved Trøsken og sett vannet såpass lavt på Vestvannet noen gang som denne ettermiddagen. Jeg kjørte ned ved siden av brua og parkerte bilen og hadde heldigvis tatt på meg gummistøvlene for anledningen, for det var ganske gjørmete i vannkanten. Og nettopp pga det lave vannet hadde jeg mulighet til å gå ganske langt nedover langs Vestvannet for å også få noen bilder uten disse høyspentledningene som henger over Vestvannet.

Det tok ikke lang tid før lyset ble ganske mye dårligere og jeg måtte justere opp både ISO og blenderen. Først startet jeg med ISO 100 og blender f5.6, men etterhvert var jeg vel oppe i ISO 320 og nede i blender f4 på det minste. Og av erfaring tegner Sigma-objektivet jeg brukte skarpt og fint helt ned på blender f4. Jeg er dog ikke så glad i å bruke det på minste blender som er f2.8, men f4 fungerer kjempefint. Men jeg foretrekker blender f5.6 som er dette objektivets «sweet spot». For noe som så ut til å bli en ganske kjedelig solnedgang, synes jeg at jeg allikevel fikk ganske god uttelling for turen opp til Trøsken! Og man ser stor forskjell i fargene og fargespillet fra de første bildene frem til de siste bildene tatt 35 minutter senere. Godt jeg valgte å hoppe i gummistøvlene når jeg dro ut for å ta bilder, jeg hadde nok ikke hatt anledning til å gå hele veien ellers. For jeg skal love dere at jeg hadde gjørme til langt oppover gummistøvlene.

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/14/vestvannet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.