Tur til Smögen

Jeg har plutselig ferie før ferien og har vært litt uheldig med været på de stedene jeg kunne tenke meg å dra til, så jeg har derfor valgt å være hjemme. Jeg ser ingen grunn til å reise bort for å oppleve drittvær. Og i tillegg betale for å oppleve det. Drittvær kan man få gratis hjemme. Men i går valgte jeg å dra en tur til Smögen langs den svenske vestkysten. Smögen ligger litt før Lysekil og det er min første tur til Smögen. Dette skal være en perle om sommeren og når det ellers er godt vær! Det er bare i overkant av 1300 fastboende på Smögen. Det er vel med Smögen som med Hvaler, helt dødt om vinteren og et yrende liv om sommeren! I går var det riktignok været litt bob bob, men det er ikke dermed sagt at man kan få noen fantastiske bilder for det. Det regnet en del på vei ned til Smögen i går formiddag, men jeg slapp heldigvis regnværet etter at jeg kom frem til Smögen.

Siden jeg aldri hadde vært i Smögen noen gang, så var det bare å begynne å lete etter fotomotiver. Jeg håpte at jeg skulle få en fin solnedgang etter at regnværet hadde gitt seg. Jeg søkte derfor ut mot vannet og havnet helt syd på Smögen på en liten gåtur. Jeg måtte dog ta det litt pent, for fuktig fjell og gummistøvler kan virkelig være glatt. Ute i det fjerne kunne jeg også se et fyr, men man kommer dessverre ikke ut dit med mindre man har en båt. Fyret lå ute på en øy som heter Hållö og heter Hållö fyr. Jeg tok dog ikke hele den oppmerkede stien ute på fjellet, da jeg bare hadde satt av et par timer frem til solnedgang. Og da ønsket jeg å være andre steder på Smögen enn helt ute ved kysten, da kunne jo bildene mine ha vært tatt «hvor som helst». Jeg hadde blant annet på forhånd ønsker å få tatt noen bilder av Smögenbron i solnedgangen med Smögen i bakgrunn. Men først ble det en liten runde for å ta bilder av noen utrolig sjarmerende og fargerike sjøboder.

Og jeg må si at jeg fikk en utrolig fin solnedgang denne ettermiddagen i Smögen! Det blåste ganske kraftig når jeg var på Smögen denne ettermiddagen, men heldigvis ble det ikke noe mer regn i løpet av de to timene jeg var der. Så da var det fritt frem for å ta en masse bilder! Tror det er en viss fare for at jeg kommer til å besøke Smögen igjen, kanskje helst når det er skikkelig liv og røre der? Et slikt sted må jo være ganske full av turister om sommeren! Det er flere andre steder jeg kunne tenke meg å besøke nedover svenskekysten også, litt nærmere Gøteborg, men de stedene er det nok best å ta turen til når det er litt mer sesong enn det er akkurat nå. Men noe skal jeg nok klare å finne på i løpet av ferien jeg har nå, må jo ta mer bilder, nå som jeg er ajour og greier.

                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/18/tur-til-smogen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.