Saltholmen i Råde

Jeg har lenge hatt lyst til å ta en tur til Saltholmen i Råde. I dag hadde jeg egentlig tenkt å kjøre nedover på vestkysten i Sverige, men siden jeg var litt treig med å komme i gang her, ble det en litt mer lokal tur i steden. Så da benyttet jeg anledningen til å ta min første tur til Saltholmen i Råde! Jeg har jo kjørt mang en gang forbi avkjøringen til Saltholmen i Saltnes, men aldri tatt turen ut dit. Men etter å ha sett noen bilder derfra for en god stund tilbake, så har det stått på blokka over steder jeg kunne tenke meg å ta en nærmere titt på. Med kuldegrader og sola som har vært fremme i dag, men heldigvis med litt skyer i horisonten som skaper det fargespillet man håper på når man skal ta bilder på ettermiddagen før solnedgang, ble dette en ganske vellykket tur til Saltholmen!

Saltholmen er ikke et veldig stort område, og det begrenset seg til den ene siden av holmen mot solnedgangen. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket nå når jeg sjekket hvor lang tid det gikk fra mitt første til siste bilde, 1 time og 20 minutter. Tiden fløy mildt sagt helt fra meg, jeg hadde overhodet ingen fornemmelse av at jeg tok bilder på Saltholmen i dag i nesten 1,5 time. Men sånn er det når jeg er ute og tar bilder og har det gøy. Tiden flyr unna mildt sagt unna når jeg har det gøy med kameraet. Det er nettopp å være ute med kameraet som jeg synes er aller mest gøy. Jeg synes det er gøy å redigere bildene og se sluttresultatet også, men det er det å ta bildene som jeg setter aller høyest. Det er nok også derfor jeg rett som det er ender opp med å ha en utrolig haug med bilder i kø til redigering. Nå er jeg riktignok ajour for første gang på et halvt år.

Saltholmen skal være den mest brukte stranda i Saltnes, men det var ikke mange jeg møtte der ute i ettermiddag. Det var i grunn bare en som forlot parkeringsplassen når jeg kom og en som var ute og gikk tur med hunden sin mens jeg drev og tok bilder. Badesesongen har selvfølgelig vært over i lang tid, og det frister kanskje ikke så mange til å ta turen ut nå i kulda heller? Når jeg forlot Saltholmen var det fire kuldegrader og det begynte mildt sagt å bli «friskt». Jeg hadde både hansker og lue med meg, men klarte meg uten hanskene. Men jeg endte opp med å ha hetta til hettegenseren på hodet, det gjorde det litt lunere for ørene. Det skal forøvrig ikke bli mye kaldere enn dette før jeg bør ta i bruk de forede gummistøvlene. Det kan fort bli litt kaldt i vanlige gummistøvler når det er kuldegrader ute.

Selv om jeg må innrømme at jeg har blitt ekstremt glad i mitt 16-35 mm objektiv, jeg er jo mildt sagt en vidvinkel-fan, blir det derfor veldig ofte til at jeg bruker dette objektivet veldig mye. Men i dag hadde jeg bestemt meg for å bruke noe av det andre jeg har i fotoryggsekken, i dag startet jeg med Sigma 24 mm f1.4 Art før jeg etterhvert gikk over til Sigma 50 mm f1.4 Art når jeg hadde behov for det. Disse Art-objektivene fra Sigma er noen utrolig gode objektiver og jeg må innrømme at jeg bruker dem kanskje litt mindre enn dem fortjener. Sigma Art er de objektivene jeg har aller best erfaring med når det kommer til flare og strølys når jeg tar bilder i motlys. Det er dog en litt «unik» effekt jeg kan få med Sigma 24 mm f1.4 Art når jeg tar bilder rett mot sola, hvis sola er plassert nøyaktig i senter av bildet. Da hender det at jeg får en «halo» i ytterkant av bildet. Men så lenge man unngår å ha sterk sol midt i bildet, så er ikke dette noe problem. Men litt overrasket første gangen jeg opplevde dette. Men da gjorde jeg også alt jeg kunne for å fremprovosere «feil».

                                                                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/21/saltholmen-i-rade/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.