Tur til Stockholm i påska

Bare en uke etter at jeg kom hjem fra Nice booket jeg hotell i Stockholm i påska. Jeg så på flere forskjellige reisemål, men blant annet på bakgrunn av pris, endte jeg opp med å booke fire netter på Mornington Hotel Stockholm Bromma. Jeg pleier som regel å booke hotell med mulighet til å avbestille, det hender jo at man endrer på planene sine, for ikke å snakke om at det kan dukke opp bedre tilbud nærmere reisetidspunktet. Men denne gangen booka jeg hotellet uten mulighet til å avbestille, men jeg sparte et par hundre per natt på dette. Hotellet ligger litt utenfor sentrum, men det var så innmari dyrt å ha med seg bilen inn til sentrum. Å måtte betale 250 til 350 kroner ekstra per natt for å kunne parkere bilen var ikke spesielt interessant.

Derfor endte jeg opp på et firestjerners hotell ute på Bromma som ligger like i nærheten av Stockholms gamle flyplass, Bromma flyplass. Det var det gratis parkering og det skulle være lett å komme seg inn til sentrum med buss og t-bane. Årsaken til denne «dumpingen» av prisen på hotellet var nok fordi de sleit litt med å fylle opp hotellet i påska. Men det var jo bare en fordel for meg som heller kunne tenke meg en tur til Stockholm enn opp på fjellet. Værvarselet for Stockholm ble riktignok værre og værre jo nærmere vi kom påska, men jeg hadde bestemt meg for å dra uansett. Det var jo uansett ikke mulig å avbestille hotellet. Og selv om det kan meldes både gråvær og fare for regn, så kan man ende opp med å få et helt annet vær til slutt.

Jeg hadde vurdert å fly til Stockholm, men flytidene syntes jeg passet litt dårlig, så da endte jeg opp med å kjøre bil isteden. Da har man jo også mulighet til å ta noen turer med bilen også når man er på tur. Men turene inn til sentrum av Stockholm hadde jeg overhodet ikke tenkt til å gjøre med bilen. Da er det mye enklere å ta buss og t-bane. Og selv om jeg valgte å kjøre bil til Stockholm, valgte jeg å reise «lett» fotoutstyrmessig. Det vil si at jeg valgte å la speilrefleksen ligge igjen hjemme og heller reise med kompaktkameraet Sony RX100 III isteden. Jeg visste at jeg kom til å gå en masse i Stockholm, og da har det sine fordeler å ikke dra på x antall kilo fotoutstyr. Selv om speilrefleksen selvfølgelig gir flere og andre muligheter enn et kompaktkamera gjør. Men her fristet det mer å dra rundt på et lite kompaktkamera enn flere kilo med speilrefleksutstyr. Jeg vet jo også at mitt Sony RX100 III tar veldig bra bilder etter en uke i Nice.

Jeg hadde som målsetning å komme meg avgårde rundt kl 8 på morgenen på skjærtorsdag, men klokka ble 8.30 før jeg kjørte ut av garasjen i kjelleren her. Men ikke noen krise, jeg hadde ikke planer om å gjøre så veldig mye mer enn å bare kjøre til Stockholm denne dagen. Hvis man ser bort fra at jeg hadde to stopp underveis, en hvor jeg også tok meg en matbit i form av en baguett med kylling curry og en hvor jeg bare måtte «tømme tanken», ble første stopp i Stockholm Bromma Blocks etter 6 timer. Bromma Blocks er et kjøpesenter i de gamle flyhangarene til Bromma flyplass. Genial gjenbruk av de gamle flyhangarene med andre ord. Det er bare en mindre del av kjøpesenteret som ser ut til å være nybygd for å binde disse flyhangarene sammen til et kjempestort kjøpesenter.

På parkeringsplassen er det mulig å parkere gratis i tre timer, men det forutsetter at man har en parkeringsskive i frontruta. Det har jeg ikke hatt siden min gamle bil, så jeg måtte stikke kjapt inn i kjøpesenteret og fikse meg en slik parkeringsskive. Og det fikk jeg gratis i kiosken, enkelt og greit. Da var det bare å vri på «klokka» på parkeringsskiva for å angi når jeg ankom parkeringen. Deretter kunne jeg stå trygt på parkeringsplassen i tre timer fremover. Det er første gang jeg trenger parkeringsskive i Sverige, men i Danmark er det et must å ha dette tilgjengelig. For nesten alle parkeringsplasser krever at du har dette. Dette for å parkere gratis en time eller to som regel. Egentlig et ganske genialt enkelt system.

Siden skjærtorsdag er en vanlig arbeidsdag i Sverige, var det business at usual i Bromma Blocks, til og med Systembolaget var åpent. Planen var derfor å ta en tur innom Systembolaget å kjøpe med meg noe jeg skulle ha med hjem igjen til Norge, og noen øl jeg hadde tenkt å ha på hotellrommet. I tillegg kjøpte jeg litt snacks på Coop Forum. Jeg benyttet også anledningen til å spise middag mens jeg var på Bromma Blocks. Da var det bare å legge inn adressen til hotellet i GPS’en for å komme meg videre. Det var bare noen få minutters kjøretur fra Bromma Blocks. Parkeringen utenfor hotellet hadde en times gratis parkering mot billett, men etter å ha sjekket inn på hotellet, fikk jeg et parkeringsbevis som ville gjelde alle de fem dagene jeg skulle være i Stockholm.

Jeg hadde ikke planer om å «stresse ut» for å utnytte resten av kvelden når jeg ankom Stockholm, så jeg valgte heller å bare ta det med ro på hotellet og slappe av. Jeg så litt på tv og tok meg et par øl. I tillegg gjorde jeg litt research for resten av oppholdet i Stockholm. Jeg lokaliserte også de nærmeste t-bane-stasjonene på kartet for å se hvor langt unna det var. Den nærmeste var ca 1,8 kilometer unna. Det ville med andre ord enten bli en real gåtur eller så måtte man bare finne ut hvilken buss man måtte ta for å komme seg til nærmeste t-bane-stasjon.

Den første dagen ble det faktisk så mye som 5.600 skritt, mesteparten av dette ble nok tilbakelagt på Bromma Blocks.

        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/04/02/tur-til-stockholm-i-paska/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.