Tur til Öland i påska

Etter å ha vært i Stockholm i påska to år på rad, tenkte jeg at det kanskje var på tide å prøve noe annet. Etter å ha sett på litt forskjellige alternativer, endte jeg opp med å bestille en tur til Öland. Öland er Sveriges nest største øy, den største er Gotland. Men det tar både lengre tid og er dyrere å dra til Gotland. Og siden vi bare snakker om fire overnattinger, synes jeg det var fornuftig å starte med Öland. Dit kommer man med å ta turen over Ölandsbron og slipper å ta en ferge. Jeg har sett på Öland tidligere også, men jeg synes det har vært litt dyrt. Men i påska fant jeg noe til en fornuftig pris, i tillegg hadde jeg en bonuskode på 500 kroner etter turen til Stavanger i fjor. Den var det på tide å bruke opp før den gikk ut på dato.

Jeg dro avgårde kl 8.10 på morgenkvisten på skjærtorsdag og hadde ikke noen store planer for dagen enn å kjøre til Öland, foruten en tur innom IKEA i Kalmar. Jeg stoppet og spiste ved 10-tiden, av en eller annen grunn har jeg ved en tilfeldighet havnet på den samme bensinstasjonen flere ganger de siste gangene jeg har kjørt denne strekningen. Og jeg har en tendens til å ende opp med en baguett med currykylling hver gang. Turen fra Gøteborg og tvers over Sverige i retning Kalmar og Öland gikk problemfritt. Men jeg har aldri sett så mye fotobokser i Sverige noen gang som jeg så på denne strekningen! Men det er jo ikke noe problem så lenge man kjører i fartsgrensen. Inntrykket mitt med Sverige er at de ikke har så veldig mange fotobokser, men her må tydeligvis svenskene hatt problemer med mye råkjøring, siden de var satt opp i et så stort antall!

Turen til Edith & Julia B&B på Öland var på 581 kilometer og tok 7 timer og 8 minutter. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre direkte til Öland og sjekke inn, siden innsjekkingen ikke var “åpen” like lenge som IKEA. Etter innsjekkingen tok jeg først turen til Öland köpsentrum. Det ble en tur innom Systembolaget og ICA Kvantum. Jeg kjøpte faktisk ingenting på Systembolaget, men jeg bunkret litt på ICA Kvantum. Deretter over Ölandsbron til Kalmar for å ta en tur innom IKEA. Jeg hadde ingen store handleplaner, men jeg skulle kjøpe med noen få ting for pappa og kanskje se om jeg fant noe selv også. Men jeg endte faktisk bare opp med å kjøpe 9 volt-batterier til meg selv. Slike som man bruker i røykvarslere f.eks. Men hovedmisjonen med en tur innom IKEA var egentlig å få seg noe mat. Året før når jeg dro til Stockholm hadde jeg også tatt turen innom IKEA og spist deres påskemeny.

Året før kunne jeg egentlig tenke meg litt mer, og jeg var ganske sulten denne gangen. Dermed ble det til at jeg tok med meg noe i tillegg til påskemenyen. Det ble et rekesmørbrød. Og jaggu skal jeg love dere at det ble mer enn nok mat ja! Kan ikke si at jeg hadde lyst på noe mer etter alt dette! Men det smakte utrolig godt med mat etter å ha vært på reise hele dagen! Man skal heller ikke klage på hva det kostet. Påskemenyen tar IKEA 75 kroner for og rekesmørbrødet betalte jeg 69 kroner for. På vei tilbake til Öland stoppet jeg på Q8 for å tanke diesel. Men jeg må innrømme at jeg det ble gjort litt motvillig med en pumpepris på 14,58 kroner per liter for diesel. Men diesel må man ha.

Vel fremme hos Edith & Julia B&B igjen hadde jeg totalt kjørt 639 kilometer denne dagen. Første gangen jeg kom til Edith & Julia B&B hadde jeg i snitt brukt 0,54 liter diesel per mil, men med den lille turen etterpå krøp snittet ned i 0,53 liter diesel per mil. Tvers over for overnattingsstedet ligger det forøvrig en ICA-butikk, så det skulle ikke være noe problem å få tak i det man trengte mens man var på Öland. Resten av kvelden ble brukt til å “installere” seg på rommet, være litt på nett og planlegge litt hva jeg skulle gjøre mens jeg var på Öland i påska. Nå hadde jeg riktignok gjort ganske mye forarbeid på hva jeg kunne tenke meg å se på øya, men litt overordnet blikk for å dele opp stedene jeg ville besøke på de forskjellige dagene er greit å gjøre. Så man ikke ender opp med å kjøre på kryss og tvers, frem og tilbake unødvendig.

Jeg hadde på forhånd sett på værvarselet at det skulle komme litt snø på kvelden på skjærtorsdag, men jeg hadde ikke regnet med å våkne til såpass mye snø på langfredag som jeg gjorde. Det er fra langfredag morgen bildene er fra. Skjærtorsdag  gikk jeg 4.377 skritt. Resten av påska hadde det ikke blitt meldt så værst vær på Öland, men det ble etter hvert endret. Så jeg var veldig spent på hvordan været ville bli mens jeg var på Öland for aller første gang.

   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/15/tur-til-oland-i-paska/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.