Strålende vær på hjemturen fra Öland

Jeg er tidlig oppe andre påskedag for å komme meg avgårde i rett tid fra Öland. Og når jeg kommer ut til bilen kan man trygt si at jeg angret på at jeg ikke hadde tatt meg bryet med å feie av bilen når jeg parkerte bilen kvelden før. For all den snøen jeg hadde på bilen dagen før hade selvfølgelig fryst fast og blitt til is. Jeg måtte bruke en del tid på å få vekk snø og is fra alle vinduene, speilene, lyktene og registreringsskiltet foran på bilen. Resten av bilen hadde jeg ikke sjangs til å få av isen. Jeg kunne derfor bare feie bort det som var av løs snø på bilen. Men så lenge man har fått vekk snø og is fra vinduene og lysa mine, så er det jo forsåvidt ikke noe problem. Det vil jo tine etterhvert. Jeg kom meg forøvrig avgårde fra Öland kl 8.25 på morgenkvisten på andre påskedag.

Turen hjemover gikk veldig bra, det var strålende sol hele veien. Litt komisk, for jeg hadde ikke hatt en eneste dag i løpet av hele påska på Öland hvor det hadde vært strålende sol. Men den dagen jeg skal reise hjem, kommer det. Nå er jeg riktignok mer glad i skyer på himmelen når jeg skal ta bilder. Men jeg hadde gjerne byttet ut snøværet første påskedag med dette. Men jeg hadde ikke vært særlig fornøyd hvis jeg hadde fått det forferdelige snøværet når jeg skulle kjøre hjemover. Jeg måtte forøvrig ta det litt pent på veiene fra Öland og innover fastlandet på grunn av snøværet kvelden før. På et tidspunkt var det så mye snø i veibanen at cruise control’en rett og slett slo seg av på grunn av all motstanden dekkene hadde på grunn av dette. Det har jeg faktisk aldri noensinne opplevd før.

Etter å ha kjørt et par timer stoppet jeg langs veien og benyttet anledningen til både å lette litt på trykket ute i skogen og feie av restene av snø og is på bilen. Og dermed var hele bilen fri for snø og is igjen! Resten av turen gikk problemfritt. Jeg var hjemme kl 15.14 etter å ha vært på tur i 6 timer og 49 minutter! Ikke værst, jeg brukte 7 timer og 8 minutter til Öland. Jeg hadde hatt et gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,54 på de 571 kilometerne som turen hjem var på. Det er nøyaktig det samme forbruket som jeg hadde hatt til Öland. Jeg benyttet anledningen til å ta noen bilder av Uddevallabron når jeg til en forandring var på vei over i dagslys. Når jeg er på vei hjemover over Uddevallabron pleier det alltid å være mørkt.

Her er mer om turen min til Öland i påska:

Et forferdelig snøvær på Öland (17.06.18)
Borgholms slott på Öland (16.06.18)
Påskkärring og glad påsk på Öland (16.06.18)
Böda sand på Öland (16.06.18)
Forsvarsbunker i Sandvik på Öland (16.06.18)
Fyret Långe Jan på Öland (16.06.18)
Karl X Gustavs mur på Öland (16.06.18)
Forsvarsbunker og Kvarnkrogen i Grönhögen på Öland (16.06.18)
Gettlinge gravfält på Öland (16.06.18)
Karlevistenen på Öland (16.06.18)
Da jeg ble innelåst i Karlevi stenkvarn på Öland (16.06.18)
Vindmøllenes kongefamilie på Öland: Kvarnkungen, Drottningen og Kronprisen (16.06.18)
Fyret Långe Erik på Öland (16.06.18)
Fergeforbindelse fra Nabbelund på Öland til Gotland (16.06.18)
Vindmøller nordover på Öland (16.06.18)
Tur til Öland i påska (15.06.18)

                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/06/17/stralende-var-pa-hjemturen-fra-oland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.