Strålende vær i Sassnitz havn på Rügen

I tillegg til å besøke HMS Otus (S18) ubåt-museet, ruslet jeg også rundt i resten av havna i Sassnitz! Dette er et område jeg bare har kjørt igjennom tidligere, men nå hadde jeg parkert bilen i parkeringshuset Stadthafen og der kunne bilen stå så lenge jeg bare ville, det ville uansett ikke koste mer enn 6 euro. Jeg tok livet rett og slett med ro. Jeg hadde flere ganger hatt lyst til å ta turen ut til fyret helt ytterst på moloen i havna, men hadde ikke tatt meg tid til det tidligere. Nå hadde jeg et hav av tid, så da var det bare å rusle en tur. Men det er faktisk et godt stykke ut dit, så det var helt greit å stoppe opp litt her og der og nyte utsikten. Det var også litt aktivitet på vannet med litt forskjellige båter som kom og gikk, deriblant politiet.

Men det er mye mer interessant å se på i havna i Sassnitz også. Det ligger en rekke båter til kai hvor man kan kjøpe seg det havet måtte ha å tilby, enten ferske varer eller tilberedte måltider og en middag for den saks skyld. Den ene fiskebåten heter “Heimat” og det gir nok en litt annen mening for oss nordmenn! Jeg kjøpte dog ikke noe fra disse båtene, jeg hadde med meg noe medbrakt jeg tenkt jeg skulle kose meg med når jeg kom ut til fyret. Og det gjorde jeg jo etterhvert, og som vanlig tok jeg en masse bilder. Det var litt utfordring med sola som ga noen uheldige konsekvenser i noen av bildene, men ikke værre enn at jeg klarte å fikse det. Når man velger å ha ei strålende sol med i bildet, så kan det gi flare, ghosts og ganske mange forskjellige “effekter”, litt avhengig av hvilket objektiv man har på. De gir nemlig litt forskjellige resultater. Noen er veldig gode på å takle direkte sol, mens andre er heller dårlige.

Ute ved fyret satt jeg ganske lenge og nøt været, varmen, utsikten, roen, stillheten og rett og slett det å være ute ved vannet som jeg i grunn er ganske glad i. Før var det ikke uvanlig at jeg hadde med meg musikk og satt og lyttet til musikk når jeg var på tur. Men det har det i grunn blitt ganske lite av. Jeg får en helt annen ro av å bare være tilstede, lytte til det som naturen har å by på, enten det er bølgeskvulp, vindsus, fuglekvitter eller rett og slett absolutt stillhet. Nå er det ikke så ofte man opplever absolutt stillhet når man er ute i naturen, men tidvis gjør man det. Men å bare sitte og lytte, se, føle og oppleve er utrolig deilig! Og det er utrolig deilig å ha masse tid å ta av, bare ta livet med ro og nyte å være der.

Hverdagen innhenter en tidsnok, så da er det deilig å ta livet med ro og ikke tenke på annet enn det å nyte livet!

                                                                                                                                                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2018/12/25/stralende-var-i-sassnitz-havn-pa-rugen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.