Strålende vær i Saint-Laurent-du-Var

Siden jeg ikke skulle fly hjem før kl 19.55 på kvelden, hadde jeg store deler av avreisedagen å bruke. Og med strålende vær tok vi en tur til Saint-Laurent-du-Var. Saint-Laurent-du-Var er en kommune like i nærheten av Nice. Jeg har vært der flere ganger tidligere når vi har vært på kjøpesenteret CAP 3000. Men jeg har ikke utforsket Saint-Laurent-du-Var i seg selv noen gang. Det ble en gåtur nede langs stranda, hvor det var restauranter på rekke og rad. Sola skinte fra en delvis skydekket blå himmel og det var varmere enn noensinne i løpet av den uka jeg hadde tilbragt i Nice! Og hvem kan ikke like synet av strand, sol og ikke minst palmer? Mens vi var i Saint-Laurent-du-Var kom det ene flyet etter det andre inn for landing i Nice.

Det ble ikke noen bilder av fly på vei inn for landing, det hadde jeg ikke nok tele for å få til, men det ble derimot en del bilder av «palmesus». Tror forøvrig at ungjenta fikk en opplevelse for livet når hu ble løftet opp av en av politibetjentene og plassert på en av politimotorsyklene dems. Det ser riktignok mer ut som en scooter enn en motorsykkel, men det var nok utrolig stort og stas for denne jenta uansett. Gøy for jentas mor å få tatt bilder av jenta si sammen med det lokale politiet på en politimotorsykkel også tenker jeg! Jeg måtte også ta bilder av en gammel Renault 4 som stod parkert langs veien. Det er ikke så ofte man ser lengre, Renault 4 ble produsert mellom 1961 og 1992.

Det ble også en liten tur bort til båthavna hvor den ene båten etter den andre lå og speilet seg i det blågrønne vannet. Turen til Saint-Laurent-du-Var ble toppet med en lunsj på L’Eden. Der koste jeg vettet av meg med andebryst, jeg droppet riktignok en øl til maten da jeg skulle kjøre bil senere på kvelden når jeg kom tilbake til Norge. Det hadde sikkert ikke vært noe problem, med tanke på hvor mange timer det var til, men jeg kjører en striks linje når det kommer til alkohol og bilkjøring. Promillegrensen hjemme i Norge er jo også lavere enn det den er i Frankrike. Men det smakte fortreffelig allikevel. Jeg bestilte limonade og koste meg med maten!

Det ble såpass varmt i sola at det holdt ikke bare å ta av seg jakka, jeg måtte ta av meg hettegenseren til slutt også. Det er ikke normalt at jeg sitter på en restaurantog med caps på, men med sola så sterk rett i fleisen, måtte både caps og solbriller til. Jeg er ikke sikker på hvor mange grader det var denne siste dagen min i syd-Frankrike, men innbiller meg at dette må ha vært den varmeste dagen. Det var også den eneste dagen jeg heiv av meg genseren fordi det ble altfor varmt. Etter lunsjen på L’Eden ble det noen palmebilder til før vi var tilbake til bilen som stod parkert på kjøpesenteret CAP 3000. Det ble to timer i sola i Saint-Laurent-du-Var før vi burde vendte nesen hjemover igjen for at jeg skulle kunne gjøre meg klar for avreise hjem til Norge.

                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/03/20/stralende-var-i-saint-laurent-du-var/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.