Eze by night

På vei hjem fra Ventimiglia og Monaco kjørte vi forbi Eze og fikk gleden av å se hvordan fjellandsbyen var opplyst om kvelden. Og da måtte jeg selvfølgelig benytte anledningen til å stoppe og ta noen bilder av dette. Med en av de andre kompaktkameraene mine kunne jeg nok bare glemt å ta denne typen bilder i mørket. Men med mitt Sony RX100 III er det ikke noe problem. Jeg tok først et bilde som kameraet ganske naturlig overeksponerte fordi omgivelsene til Eze er helt mørke. Men da er det bare å justere eksponeringskompensasjonen på kameraet litt. Jeg endte opp med å undereksponere 1 og 2/3 blender til slutt, da ble eksponeringen perfekt. Det resulterte også at jeg kunne gå ned fra ISO 6400 til ISO 5000 og fikk brukt en raskere lukkertid, slik at jeg hadde sjangs til å holde kameraet stille mens jeg tok bildet.

Objektivet var zoomet inn på maks tele som er (tilsvarende) 70 mm (på 135 mm formatet). I Adobe Lightroom har jeg bare justert litt lys, kontrast, farger og jeg har lagt på litt vignettering for å enkelt fjerne busker og kratt i forgrunnen som jeg ikke ønsket å ha med. I tillegg har jeg kjørt litt støyreduksjon på bildet for å redusere støyen som er et naturlig resultat av ISO 5000. Blenderen som ble brukt var f2.8 og lukkertiden ble 1/80 dels sekund til slutt. Sluttresultatet er jeg veldig fornøyd med! Jeg hadde sikkert klart å få til et enda bedre resultatet med mitt Nikon D750 speilrefleks, men er i grunn kjempefornøyd med dette resultatet!

Denne fredagen, min nest siste dag i Frankrike, ble det 13.807 skritt i Ventimiglia, Monaco og litt gåing i sammenheng med bildene jeg tok av Eze by night! Alle bildene jeg tok når jeg gikk til topps i Eze på tirsdagen kan du se her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/03/18/eze-by-night/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.