Puttesundbrua by night

På vei hjem fra Storesand var det rett og slett ikke noe tema å ikke stoppe og ta noen bilder av Puttesundbrua på Kjøkøy utenfor Fredrikstad. Solnedgangen lå allerede bak oss, men det var fortsatt en fantastisk himmel som gjorde seg utrolig godt som bakgrunn for både brua og landskapet ved Puttesund! Det var to damer der i tillegg med hvert sitt stativ som skulle ta bilder av dette. Jeg hadde ikke planlagt noen «nattbilder» på denne turen, så stativet lå hjemme. Derfor måtte jeg ta disse på frihånd, noe jeg som regel alltid gjør. Det er veldig sjeldent at jeg tyr til stativet. Det er utrolig hva man får til med høy ISO og en stødig hånd for tiden. Hvor mye støy (korn som vi kalte det i filmtiden) det blir ved høy(ere) ISO er en helt annen historie i dag enn når jeg kjøpte mitt første digitale speilrefleks i november 2005. I dag har jeg overhodet ingen betenkeligheter med å bruke helt opp til ISO 6400.

Disse bildene er tatt på alt fra ISO 1000 til ISO 3200. De digitale kameraene blir bare bedre og bedre på å håndtere høy ISO, dermed er det ikke like krise om man ikke har stativet tilgjengelig. Men det beste resultatet hadde man selvfølgelig fått på et stativ med ISO 100, men man bruker det man har tilgjengelig. Alle bildene er tatt med Nikon 10-24 mm på blender 3.5 på 10 mm og blender 4 på 14-16 mm. Ikke blendet ned i det hele tatt med andre ord, og jeg er veldig fornøyd med resultatet objektivet leverer helt åpent. Hadde objektivet hatt VR (bildestabilisering) hadde jeg hatt mulighet til å ta bildene på enda lengre lukkertid og dermed kunnet redusere ISO tilsvarende. Det er grunnen til at jeg har blitt så utrolig glad i VR. Det hjelper selvfølgelig ikke en dritt på motiver i bevegelse, det kompenserer bare for mine egne bevegelser.

    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/10/30/puttesundbrua-by-night/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.